Työttömyys on jyrkässä kasvussa, porvarimedia vaikenee

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) julkisti keskiviikkona 24.4. tämän vuoden maaliskuun työllisyyskatsauksen. Sen mukaan maaliskuun lopussa oli yli 400 000 työtöntä.

Työllisyyskatsauksen mukaan työttömyys ja lomautukset kasvavat nyt nopeasti ja jyrkästi. Kokoomuksen ja perussuomalaisten johtaman Orpon porvarihallituksen tekemät uudet verojen ja maksujen korotukset antavat vain lisävauhtia työttömyyden kasvulle.

Työttömyys näkyy tietenkin työttömyysturvan saajien määrässä. Maaliskuun lopussa työttömyyskassojen päivärahaa (keskimäärin 1 500 e/kk miinus verot) sai 112 458 työtöntä. Kelan päivärahaa (peruspäiväraha keskimäärin 800.02 e/kk miinus verot) sai 194 081 työtöntä.

Näin työttömyysturvasta ”nautti” yhteensä 306 539 työtöntä. Tämä on syynä hallituksen päätökselle leikata kauttaaltaan jo ennestään alhaista työttömyysturvaa. Pienituloisuutta ja köyhyyttä lisäämällä ei synny kuitenkaan luvattuja uusia työpaikkoja.

Työttömyyden kasvu näkyy myös asumistuen saajien määrän nopeana kasvuna. Maaliskuun lopussa yleisen ja eläkeläisten asumistuen saajia oli ennätykselliset 612 899.

Eipä ihme, että porvarihallitus on tehnyt päätökset yleisen asumistuen leikkaamisesta ja opiskelijoiden poistamisesta yleisen asumistuen piiristä.

Hallitus perusteli huhtikuun puolivälin kehysriihessä kolmen miljardin euron leikkauksia ja veronkorotuksia valtionvelan suitsemisella. Sama kolmen miljardin suitseminen olisi saavutettu lopettamalla ajoissa Ukrainan aseistaminen ja korruptiotalouden tukeminen.

Porvarihallitukselle oma maa ei ole mansikka.

RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu