Työttömyys ponkaisi kovaan kasvuun

Laajan työttömyyden luku oli joulukuun lopussa 400 000 työtöntä, työttömyysturvan saajia 300 000 ja työttömyysaste 10%. Tiedot löytyvät työ- ja elinkeinoministeriön ja Kelan tilastoista.

Kun näin on, tilannetta yritetään ”lieventää” mm. kertomalla Kainuun työvoimapulasta, mikä johtuu vain ja ainoastaan maaseudun harkitusta tyhjentämisestä: nuoret ajetaan ruuhka-Suomeen, maatilat lopettavat kannattomina ja eläkeläiset jäävät odottamaan kuolemaa.

Työttömyydestä ja työllisyydestä kertovissa uutisissa, joiden pitäisi olla luotettavia ja tarkistettuja, otetaan se mikä tukee vallitsevaa järjestelmää ja politiikkaa. Eli otetaan rusinat pullasta.

Kansalaisille kerrotaan Tilastokeskuksen trendeistä ja Euroopan unionin tilastotoimiston Eurostatin tarpeisiin ”viilatuista” tilastoista, jotka puolittavat todelliset työttömyysluvut ja työttömyysturvan saajien määrän.

Miten on mahdollista, että Tilastokeskus kertoo joulukuun lopun työttömien määräksi 164 000 kun samaan aikaa työttömyyspäivärahan ja muun työttömyysturvan saajia on lähes puolet enemmän?

Selitys on kuulemma se, että Tilastokeskuksen kysely ottaa huomioon vain ”aktiiviset” työttömät. ”Passiivisia” työttömiä ei oteta huomioon.

Tähän ei voi todeta muuta kuin, jo on aikoihin eletty!

RaunoLintunen

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu