Uskomaton tilastotieto – eikö tutkivia toimittajia kiinnosta?

Eilen 20.10 julkaistiin tilastotietoa syyskuun työttömyysluvuista. Tilastokeskus kertoi työttömien määräksi 208 000 ja työttömyysprosentiksi 7,6. Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) luvut olivat huomattavasti suuremmat, työttömiä 316 000 ja työttömyysprosentti 12.

Kummatkaan luvut eivät vastaa todellista tilannetta. Tilastokeskuksen luvut on saatu otannasta, joka on oikeasti mielipidetiedustelu. TEM:n luvuista puuttuvat mm. työttömyyskurssilaiset, osa-aikaisesti lomautetut ja soviteltua päivärahaa saavat.

Todellisuudessa työttömiä oli syyskuun lopussa 467 000. Tämä on laajan työttömyyden luku, missä on otettu huomioon lähes kaikki työttömät. Luku on linjassa työttömyyskassojen ja Kelan maksamien päivärahojen saajien määrään. Ansiopäivärahan ja työttömyysturvan saajien määrä oli syyskuun lopussa yhteensä 423 000.

Tilastokeskuksen sumutukseen ja sitä levittävän porvarimedian propagandaan on jo totuttu.

Ihmetystä herättää nyt se, että esimerkiksi SAK:n ja STTK:n ekonomistit levittävät tuota samaa sumutusta. Kertoivat eilen jopa uutisissa, että työttömyys ei ole pahentunut? Johtuneeko tuo tahallinen vääristely siitä, että sdp ja vasemmistoliitto ovat hallituksessa. Ja ”punavihreää” hallitustahan ei sovi moittia.

 

 

+10
RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu