Uusi kirja 1918 vallankumouksesta ja luokkasodasta

Työkansan Sanomien julkaisema kirja Työväen Vallankumous 1918 on tullut painosta nyt maaliskuussa. Se on tilattavissa ja ostettavissa.

Työväen Vallankumous 1918 on katsaus 1900-luvun alun työväenluokan noususta, ammatillisesta ja poliittisesta järjestäytymisestä, joukkoliikkeen voimasta, vallankumouksesta, luokkasodasta ja sitä seuranneesta valkoisten terrorista ja porvariston diktatuurista.

Kirja perustuu Työkansan Sanomissa vuosina 2017-2018 ilmestyneeseen laajaan 24-osaiseen artikkelisarjaan. Artikkelit on kirjoitettu niiden työläisten kunniaksi ja muistamiseksi, jotka olivat mukana 1918 työväen vallankumouksessa ja taistelivat viimeiseen asti luokkasodassa porvaristoa vastaan.

Vuonna 2018 oli kulunut 100 vuotta vallankumouksen ja luokkasodan alkamisesta. Tuo sama 100 vuotta ehti kulua myös siihen, että Suomen porvaristo on taipunut luopumaan vapaussota-myytistään. Tilalle on otettu käyttöön historiallisiin tapahtumiin paremmin sopiva sisällissota-nimitys.

Kirjan lopussa on Ktp:n pääsihteeri Tomi Mäkisen artikkeli Miten Suomen vallankumouksesta kirjoitetaan. Siinä paljastetaan näihin päiviin jatkunut porvariston virallistettu historian väärennös ja tarkastellaan vuoden 1918 vallankumousta todellisten tapahtumien perustalta.

 

 

 

0
RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu