Uutinen

Tässä tuore uutinen, josta valtamedia vaikenee. Julkaisen sen 13.9. yöllä, jos tietokonettani ei häiritä. Internetyhteyteni katkeaa säännöllisesti, kun kirjoitukseeni sisältyvät esimerkiksi sanat Venäjä ja kommunismi.

UTT 13.9.2022 VENÄJÄ – Presidentti Vladimir Putinia tukeva Yhtenäinen Venäjä -puolue voitti maassa viikonlopun kolmena päivänä pidetyt aluevaalit. Tästä kerrottiin maanantaina 12.9.

Pääkaupungin Moskovan kunnallisvaaleissa oli äänestyksessä avoinna kaikkiaan 1 416 eri tason luottamushenkilöpaikkaa, joista Yhtenäinen Venäjä sai 1 160. Kommunistit saivat toiseksi eniten paikkoja.

Yhtenäinen Venäjä hallitsee myös useimpia alueellisia parlamentteja.

Pian äänestysten päättymisen jälkeen Venäjän keskusvaalilautakunta ilmoitti, että äänestyksen aikana ei havaittu vakavia rikkomuksia.

Samalla sisäministeriö totesi, että poliisi avasi kahdeksan vaaleihin liittyvää rikosasiaa ja paljasti 156 hallinnollista rikkomusta, mutta ministeriö totesi, että rikkomukset eivät vaikuttaneet vaalien tulokseen.

Venäjän presidentinhallinnon tiedottajan Dimitri Peskovin mukaan vaalitulos voidaan nähdä tukena viranomaisten toimille erityisen sotilasoperaation toteuttamiseksi.

”Tietenkin tämä osoittaa tukea sekä nykyiselle presidentille että hänen tekemilleen päätöksille”, Peskov sanoi.

 

 

RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu