Valtaavatko amerikkalaisjoukot Lapin?

Yhdysvaltojen ja sotilasliitto Naton sotaharjoitukset alkoivat perjantaina 26.4. Suomessa. Ne jatkuvat ainakin kesäkuun alkuun, ehkä tämän vuoden lopulle.

Julkisuuteen kerrottu panssarisotaharjoitus Arrow 24 järjestetään Porin Niinisalossa 26.4.2024 –14.5.2024. Siihen osallistuu Nato-maista satoja sotilaita.

Venäjä ei ole Niinisalon sotaharjoituksesta huolestunut. Huoli koskee itärajan harjoituksia, ja joukkojen ja kaluston siirtoharjoituksia lännestä itään.

Venäjän huolen ja varoituksen sanat esitti pari päivää sitten maan ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova. Varoitus koskee Yhdysvaltojen armeijan joukkojensiiroja ja harjoittelua Lapissa, Kemissä ja Veitsiluodossa.

Kyse on Immediate Response 24 -sotaharjoituksesta, jossa Yhdysvallat harjoittelee joukkojensa nopeaa siirtämistä ja keskittämistä Eurooppaan.

Suomen kohdalla yhdysvaltalaisjoukkoja ja kalustoa siirretään Norjan ja Ruotsin kautta Suomeen. Osa jää kesäksi Lapin sotaharjoituksiin, osa todennäköisesti jää pysyvästi pohjoiseen perustettavaan Yhdysvaltojen sotatukikohtaan.

Harjoituksessa on mukana yhteensä noin 2 000 yhdysvaltalaista sotilasta ja noin 600 ajoneuvoa. Harjoitus kestää huhtikuulta kesäkuulle.

Sotilasliitto Nato käyttää hyväkseen Venäjän vastaisissa sotasuunnitelmissaan Suomen sijaintia ja pitkää itärajaa. Naton suunnitelmista puuttuu vain ydinaseiden tuominen Suomen maaperälle. Se olisi kuolinisku Suomelle ja suomalaisille.

Venäjän on puolustusdokriinissaan nimennyt sotilasliitto Naton Venäjän ja venäläisten ensisijaiseksi viholliseksi. Suomi on nyt mukana samassa vihollisjoukossa.

Venäjä on jo aloittanut laajan varustautumisen Naton ja Suomen aiheuttaman vaaran eliminoimiseksi.

Karjalaan perustetaan ohjusprikaati Iskander-ohjuksille, joihin myös sijoitetaan taktisia ydinaseita. Karjalaan perustetaan uusi tuhansien sotilaiden varuskunta. Pietarin ja Murmanskin puolustusta vahvistetaan maalla, merellä ja ilmassa.

Onko nyt Suomella ja suomalaisilla turvallisempi olo Venäjän kanssa vuosikymmeniä kestäneeseen ystävyyden ja taloudellisen yhteistyön aikaan verrattuna. Ei ole.

Tänään saimme esimerkiksi kuulla, että Venäjän vastaiset talouspakotteet ovat viime vuonna leikanneet Suomen matkailutulosta miljardi euroa. Kyllä kirpaisee matkailualan yrittäjiä.

 

RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu