Venäjä ei kaadu valeuutisten voimasta

Porvarimedia on nykyäänkin tauotta Venäjän kimpussa vaikka kotimaan talous on lamassa ja koronaepidemiaa ei ole saatu talttumaan.

Esimerkiksi Ylen televisio- ja radiokanavilla ei ole uutista, jossa ei tunnin välein povattaisi Venäjän talouden syöksyä, koronaepidemian holtitonta leviämistä ja presidentti Putinin kannatuksen romahtamista.

Haluan oikaista kerrottuja valeuutisia muutamalla faktalla.

Venäjän talous: Kansainvälinen Valuuttarahasto IMF julkaisi viime vuotta koskevat maailman taloustiedot. Venäjä oli noussut maailman viidenneksi suurimmaksi taloudeksi Saksan ohi.

Venäjän koronaepidemia: Venäjä on hoitanut koronan rajaamisen samoilla keinoilla ja tuloksilla kuin länsimaissakin. Kuolleiden vähäinen määrä on hyvä saavutus.

Presidentti Putinin kannatus: Virallisten ja kattavien kyselytutkimusten mukaan Putinin kannatus on pysynyt korkeana, lähes 70 prosentissa.

Presidentti Putinin kannatus on entisestään kasvussa, kun koronan takia lomautetuille työläisille maksetaan valtion ja suuryritysten varoista puolentoista kuukauden palkka.

Venäjällä on nyt 1,2 miljoonaa työtöntä. Jos maan työttömyys suhteutettaisiin asukasluvun mukaan Suomen puoleen miljoonaan työttömään, Venäjällä pitäisi olla 15 miljoonaa työtöntä.

RaunoLintunen

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu