Venäjä on syyllinen, vaikkei olisikaan

Ukrainan sodasta on tullut sijaissota, jossa Venäjä ja länsimaat ottavat mittaa toistensa kestokyvystä. Tähän mennessä Venäjä on voitolla, jos mittapuuna käytetään Ukrainan maa-alueiden hallintaa.

Ukrainan valtiollinen ja kansallinen yhtenäisyys tuhoutui vuoden 2014 Kiovan vallankaappauksessa. Siitä sai alkunsa kahdeksan vuotta jatkunut maan sisällissota ja aluemenetykset. Venäjän sotilaallinen hyökkäys on vain jyrkentänyt Ukrainan alamäkeä.

Nykyinen Ukraina on epävaltio, jota hallitaan epädemokraattisin keinoin ja korruption avulla. Maan talous on Moolokin kita, johon Euroopan unioni ja Yhdysvallat ovat työntäneet satoja miljardeja euroja ja dollareita.

Ukrainan armeijan käymää sotaa rahoitetaan ja aseistetaan myös kymmenillä miljardeilla. Siitä ei näytä olevan toivottua tulosta. Panos-tuotto on pahasti miinuksella.

Ukrainan sodan pitkittyessä provokaatioista ja propagandasta on tullut länsimaiden toinen Venäjän vastainen rintama. Se perustuu yksinkertaiseen väittämään ja sen toistamiseen: Venäjä on syyllinen, vaikkei olisikaan.

Tästä saatiin malliesimerkki tiistain ja keskiviikon aikana, kun kaksi ohjusta putosi Puolan maaperälle.

Suomenkin porvarimediassa kerrottiin varmana tietona, että Venäjä on hyökännyt ohjuksin Nato -maa Puolaan. Esimerkiksi MTV -uutiset valisti lukijoitaan ”Venäjän ohjuksia iskeytynyt Naton maaperälle”.

Keskiviikkoaamuna pääministeri Sanna Marin (sd) ilmoitti ”Seisomme Puolan rinnalla”. Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr) järjesti oman tiedotustilaisuuden, jonka aikana Haavisto yritti vielä pysyä ”Venäjä on syyllinen” versiossa.

Keskiviikkopäivän aikana kävi kuitenkin kiistatta selväksi, että Puolan alueellisen koskemattomuuden, ohjusräjähdysten ja kuolonuhrien takana on Ukraina.

Toinen pysäyttävä esimerkki tulee Ukrainan Hersonista. Suomen valtiollinen Yle kertoi Venäjän pakkosiirtäneen alueen asukkaat, tuhonneen Hersonin kaupungin ja tehneen ainakin 400 sotarikosta.

Mutta miten on. Videokuvissa Hersonin kaupungin keskusta näytti koskemattomalta ja siistiltä. Veden ja sähkön jakelun varmistamiseksi työntekijät oli jätetty työpaikoilleen.

Olen varma, että läntiset provokaatiot ja propaganda ovat saavuttaneet jo kyllästymispisteensä. Kaikella on rajansa ja aikansa.

+4
RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu