Venäjän ja Saksan parlamenttivaalit – vähän eri säännöt, sama lopputulos

Suuressa naapurimaassamme Venäjällä pidettiin syyskuun puolivälissä parlamenttivaalit (duuman vaalit). Myös EU:n yhdessä johtavassa maassa Saksassa oli parlamenttivaalit (liittopäivävaalit) syyskuun lopussa

Vaalit järjestetään molemmissa maissa neljän vuoden välein ja niihin osallistuminen edellyttää puolueiden virallista rekisteröitymistä. Molemmissa maissa on myös parlamenttiin pääseville puolueille äänikynnys (7–5 %).

Venäjän duumaan pääsi kuusi puoluetta, joista yksi uusi. Saksan liittopäiville pääsi myös kuusi puoluetta, mutta ei yhtään uutta.

Venäjän vaalit eivät tuoneet muutosta nykymenoon. Sama koskee Saksaa, vanha meno jatkuu. Venäjän duuman opposition muodostavat kommunistit toiseksi suurimpana puolueena.

Saksan liittopäivillä ei ole todellista oppositiota, sillä kaikki puolueet ovat järjestelmäpuolueita. Ne voivat olla hallituksessa ristiin rastiin, kenen kanssa tahansa.

Mutta miten Suomen porvarimedia on uutisoinut Venäjän ja Saksan parlamenttivaaleista?

Venäjän vastainen ja venäläisiä halventava propaganda on täyttänyt kaikki kanavat. Eduskunnan valvoma valtion Yle oli koko joukon päällepäsmäri. Tosin se ei ole enää mikään ihme, sillä kokoomuksella on Ylen johdossa värisuora.

Saksan viikon kestäneellä ennakkoon ylistämisellä ei sen sijaan ollut mitään rajaa. Ja hehkuttaminen on jatkunut nyt vaalien jälkeenkin. Siihen on syynsä.

Nousihan keisarillinen Saksan armeija 1918 pelastamaan Suomen porvarit. Ja sama meno jatkui toisessa maailmansodassa, kun aseveljenä oli Hitlerin Saksa.

0
RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu