Voiko hulluuden vielä pysäyttää?

-Kuluvalla viikolla on kerrottu Suomen tieverkon nopeasta rapistumisesta. Valtion, kuntien ja ranskalaisomisteisen Destian asiantuntijat kertovat teiden surkeudesta ja riittämättömistä rahoista vaurioiden korjaamiseksi.

Nykyistä tiesurkeutta verrataan 1990-luvun alkuvuosien laman tilanteeseen.

Lännen Venäjän vastaiset talouspakotteet ovat johtaneet bitumin ja valmiin asfaltin suuriin hinnankorotuksiin. Yhtenä keinona on esitetty rouhia kaikkein huonoimmat asfalttitiet takaisin 1960-luvun sorateiksi. Rouhe käytettäisiin vielä ajokuntoisten asfalttiteiden paikkaukseen.

-Kunta-alalla 430 000 tuhatta työntekijää on vailla uutta työehtosopimusta. Vanhan sopimuksen voimassaolo päättyi jo kolme kuukautta sitten.

Tehyn ja Superin hoitajat ovat yksi kunta-alan suuri ryhmä, joka on käynyt työtaistelua työolojen parantamiseksi ja palkkojen korottamiseksi. Hoitajille on vastattu tylysti: rahaa ei ole!

-Fennovoiman Hanhikivi 1 -ydinvoimalan toteuttaminen on estetty poliittisista syistä. Nyt rakentaminen on keskeytetty ja sadat työntekijät irtisanotaan. Työttömien määrä kasvaa vauhdilla Pyhäjoella ja ympäristökunnissa.

Samaan aikaan miljardeja euroja toisensa perään on haaskattu suuryritysten tukemiseen, asevarusteluun, Nato-sopivuuteen ja hankkiuduttu Venäjän viholliseksi.

Kyse ei ole enää vinksahtaneista arvoista, kyse on hulluudesta. Ja se on pakko pysäyttää. Olisi parempi, että pysäyttäjä on Suomen kansa eikä Turkki.

 

 

+3
RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu