Yhdelle ylisanoja, tuhansille pommeja

Suomessa on haudattu tänään yksi kuuluisa ihminen. Ylisanoissa ei ole säästetty. Palestiinan Länsirannalla ja Gazan kaistalla on haudattu yli 11 000 ihmistä, osa puistoihin ja jalkapallokentille. Puheita ei ole pommitusten alla ehditty pitämään.

Alla luettava uutinen julkaistaan puolenyön jälkeen.

(UTT 11.11.2023) PALESTIINA/Gaza – Ainakin 50 ihmistä, joista suurin osa oli tyttöjä, kuoli perjantaina 10.11 Israelin miehitysarmeijan pommituksessa Gazan kaistalla sijaitsevaan kouluun, kertoo Al Shifan sairaalan johtaja Mohammad Abu Salmiya. Uhrien ruumiit oli tuotu Al Shifan sairaalaan.

Sairaalajohtaja Salmiyan mukaan ”noin 50 ihmistä löydettiin tänä aamuna Gazassa al-Buraqin koulun raunioista kouluun osuneiden ohjus- ja tykistöiskujen jälkeen”.

Israelin ilmavoimat tekivät varhain perjantaina sarjan hyökkäyksiä useisiin Gazan kaistalla sijaitseviin sairaaloihin. Iskuissa on vielä määrittelemätön määrä kuolleita ja haavoittuneita, palestiinalaislähteet kertoivat.

Gazan terveysministeriö sanoi, että Al Shifan, Awdahin ja Al Rantisin lastensairaaloita on viime tunteina pommitettu.

Miehitysarmeijan tulitus aiheutti myös vakavia vahinkoja al-Buraqin koululle, kertoo WAFA-uutistoimisto, joka on raportoinut ohjus- ja tykistöhyökkäyksistä torstain ja perjantain välisenä yönä.

Israelin miehitysarmeijan pommituksissa ja hyökkäyksessä on 7.10 jälkeen Gazassa ja Länsirannalla kuollut jo yli 11 000 palestiinalaista.

RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu