Yhdysvallat yrittää taas kaataa Kuuban

Tänä vuonna on kulunut 62 vuotta Yhdysvaltojen tukeman Kuuban diktaattori Fulgencio Batistan kaatamisesta ja Kuuban vallankumouksesta, joka nosti maan johtoon Fidel Castron.

Castro nousi myöhemmin maailman vapautta vaativien kansojen idoliksi ja innoittajaksi.

Diktaattori Batista pysyi aikanaan vallassa vain Yhdysvaltojen hallinnon ja mafian tuella. Kuuban pääkaupunki Havanna oli Batistan kaudella  mafian hallitsema peliluolien ja prostituution tehdas. Kuuban varsinainen väestö eli kurjuudessa ja vailla ihmisoikeuksia.

Yhdysvaltojen julistama Kuuban kauppasaarto, nyt jo 60 vuotta kestänyt, on lähes saman pituinen kuin kuubalaisten vallankumous. Kauppasaarron ja muiden pakotteiden tavoitteena on ollut Kuuban vallankumouksen kaataminen. Se ei ole kuitenkaan onnistunut. Ei edes aseiden ja maatalouteen kohdistetun sabotaasin avulla.

Nyt käynnissä olevat mielenosoitukset on masinoitu Yhdysvalloista käyttämällä internetin ja somen avaamia horjutusmahdollisuuksia. Kampanjan tiedotus ja uutisointi on järjestetty läntisen median avulla. Se on näkynyt myös Suomessa.

Kommunistinen työväenpuolue (Ktp) on julkistanut tiistaina 13.7. alla olevan kannanoton.

Kaikki tuki ja solidaarisuus Kuuban Kommunistiselle Puolueelle, maan hallitukselle ja kansalle

Jälleen kerran Kuuba on joutunut imperialistien avoimen hyökkäyksen kohteeksi. Yhdysvallat on järjestämässä mielenosoituksia Kuubassa antikommunistisin ja vastavallankumouksellisin iskulausein, joissa vaaditaan hallituksen kaatamista. Apuna on valtava propagandakoneisto.

He puhuvat jopa ihmisoikeuksista – he, jotka aikaansaavat sotia ja tappavat ihmisiä kaikissa maailman kolkissa ja omassa maassaan rasistiset poliisimurhat ovat päivittäisiä. Imperialistien valtavalla kaksinaismoraalilla ei ole rajaa. Yhdysvaltain imperialismin uskollisena apurina tässä uudessa propagandasodassa toimii jälleen kerran Suomen hallituksen uutiskanava Yle.

Kuuban pula perushyödykkeistä, lääkkeistä ja kaikesta tarvittavasta johtuu suurelta osin Yhdysvaltojen 60 vuotta ylläpitämästä epäinhimillisestä taloudellisesta kauppasaarrosta, jota nykyinen Yhdysvaltain hallitus on entisestään kiristänyt. Yhdistyneet kansakunnat (YK) on vuosittain valtavalla valtioenemmistöllä tuominnut Yhdysvaltain taloudelliset Kuuban kurjistustoimet.

Koko julman imperialistien kauppasaarron ajan, jopa pandemian ajan Kuuba on suojellut asukkaidensa terveyttä. Se kehitti 5 koronavirusrokotetta ja on lähettänyt lääketieteellistä apua useisiin maihin ympäri maailmaa. Tämä toiminta on vertaansa vailla. Kuuba on auttanut köyhiä kansoja Latinalaisessa Amerikassa, Euroopassa, ja kaikkialla maailmassa ja antanut miljoonille uskoa kollektiivisen solidaarisuuden voimaan.

Kommunistinen Työväenpuolue Suomessa on perustamisestaan asti ollut Kuuban Kommunistisen Puolueen toveripuolue ja tukemassa Kuuban saavutuksia ja vallankumousta.

Tuomitsemme imperialistien hyökkäyksen ja  sekaantumisen Kuuban sisäisiin asioihin Kuuban kansaa vastaan.

Kuuba ei ole yksin!

Solidaarisuus kaikkialta maailmasta olkoon voimamme ja tukemme!

 

0
RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu