Yle vuorostaan Valko-Venäjän kimpussa

Ylen maanantain 8.11. A-studiossa hyökättiin häikäilemättömästi Valko-Venäjän kimppuun. Hyökkäykseen vedettiin mukaan myös Venäjä, vaikka maalla ei ole mitään osuutta Latvian, Liettuan ja Puolan sotaan pakolaisia vastaan.

Nämä kolme EU:n jäsenmaata rikkovat röyhkeästi hyväksymäänsä YK:n pakolaissopimusta ja kansainvälistä oikeutta, kun ne väkivalloin estävät pakolaisten tulon alueelleen. Tämän ne tekevät EU:n komission ja EU-parlamentin tuen turvin.

A-studiolta ja vastauksissaan välttelevältä ulkoministeri Pekka ”Humu” Haavistolta on päässyt jo unohtumaan vuonna 2015 Suomen vastaava toiminta Ruotsin rajalla. Yli 30 000 pakolaista päästettiin Suomeen, kun valtava joukko oli ensin siirretty junilla ja linja-autoilla halki Euroopan Ruotsiin ja eteenpäin.

Suomi toimi sopimusten edellyttämällä tavalla – Latvia, Liettua ja Puola rikkova t sopimuksia.

UNHCR Suomi: ” Oikeus hakea turvapaikkaa toisesta maasta niille jotka ovat menettäneet oman maansa suojelun, on kirjattu ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen 14 artiklaan. Pakolaissopimus on ensimmäinen sopimus, joka muutti julistuksen ihanteet oikeudellisesti sitoviksi velvoitteiksi. Turvapaikan hakeminen ei siis ole rikos, vaikka henkilö olisi saapunut maahan laittomasti.”

0
RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu