Ylen propagandasanko läikkyy pahasti yli

Kuuntelin keskiviikkona päivällä Ylen Radio Suomen lähetystä. Siinä toimittaja nosti esille Kelan arvion Suomessa lisääntyneestä köyhyydestä. Toimittajan mukaan köyhyyden kasvu johtuu Venäjän ”hyökkäyssodasta Ukrainaan”.

Vaikka valtamedia ja sen palkkatoimittajat ovat syyttäneet Venäjää kaikesta maan ja taivaan välillä, joku raja pitäisi siinäkin olla. Köyhyyden lisääntyminen Suomessa on eduskunnan ja hallituksen harjoittaman politiikan seurausta.

Kelan julkisti keskiviikkona 14.9. köyhyystutkimuksensa. Se perustuu vuoden 2019 väestöön, vuoden 2021 tilastoihin ja ennusteeseen vuoden 2022 hintojen noususta. Köyhien talouksia on vuoden takaiseen verrattuna 62 000 enemmän. Lapsiköyhien määrä on noussut 16 000.

Kelan hintojen nousun laskelmat perustuvat varovaiseen arvioon kustannusten noususta maaliskuusta 2021:

  • ruoka 12 prosenttia.
  • liikenne 15 prosenttia.
  • asuminen 8 prosenttia.

Kelan arvion luvut ovat jo tämän vuoden syyskuun puolivälissä reilusti ylittyneet.

Historiallisen korkean yli 9 prosentin inflaation (syyskuu) syy on ruoan, energian ja palvelujen kallistuminen. Köyhyyden ja ihmisten maksuongelmien lisääntymisen ennustetaan jatkuvan ensi kesään.

Venäjä ei tietenkään ole syyllinen suomalaisten köyhtymiseen ja ongelmiin. Syy tänä vuonna tapahtuvaan talouden ja ihmisten elinmahdollisuuksien alamäkeen on EU:n ja Suomen Venäjä-pakotteista. Niistä on luovuttava, mieluummin ennen talven tuloa.

RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu