Ylen Venäjä-uutisointi on törkeää ja venäläisiä halventavaa

Venäjällä alkoi perjantaina 17.9. kolmepäiväiset duuman eli parlamentin vaalit. Vaaleissa on mukana 14 puoluetta, äänioikeutettuja on lähes 112 miljoonaa ja äänestysprosentiksi on arvioitu 50–60. Vaalijärjestelmä äänikynnyksineen on kopioitu Ruotsista.

Kaikki asiallinen tieto on ollut jo pitkään myös Ylen ulkomaantoimituksen saatavilla. Ylen toimitusta fakta ei kuitenkaan kiinnosta. Kaikki voimat on suunnattu Venäjän ja venäläisten vastaiseen röyhkeään propagandaan.

Alla suora lainaus Ylen ”vastuullisesta uutisoinnista”.

”Venäjän vaalinäytelmä alkaa tänään. Todellista oppositiota on estetty osallistumasta ehdolle. Hallinnon vastustajia on myös vangittu ja ajettu maanpakoon. Lisäksi hallinnon odotetaan turvautuvan vaalivilppiin halutun lopputuloksen varmistamiseksi.”

Uutinen on mielipidekirjoitus kuin pahimman oikeistolaisen kynästä.

Kaikki Venäjän lakien mukaan rekisteröidyt puolueet voivat osallistua vaaleihin. Niin se on meilläkin Suomessa. Jos puolue ei ole oikeusministeriön puoluerekisterissä, ei se voi olla samalla viivalla rekisteröityjen kanssa.

Ylen uutisissa ja keskusteluohjelmissa vältetään viimeiseen asti puhumasta Venäjän kommunisteista. Ei sittenkään, vaikka kommunistit ovat parlamentin toiseksi suurin puolue ja todellinen kansan oppositio. Kommunistien suuresta kannatuksesta kertoo, että he ovat mm. Moskovan kaupunginvaltuuston suurin ryhmä.

Kommunistit antavat tukensa Venäjän hallinnon ulkopolitiikalle, mutta sisäpolitiikassa tukea ei tule. Suomen ulko- ja puolustuspolitiikassa vaaditaan myös yksimielisyyttä. Jopa niin kovalla kädellä, että esimerkiksi hävittäjähankinnoissa erimieliset kaksi kansanedustajaa on pantu painamaan poissa-nappia, että säröt eivät näkyisi.

Yle on valtion media ja eduskunnan valvonnassa. Olettaisi jonkinlaisen asiallisen uutisoinnin ja toisten valtioiden ja kansojen arvostamisen olevan vielä käytössä. Niin ei näytä enää olevan.

 

+3
RaunoLintunen
Porvoo

Yrittäjä, Työkansan Sanomien päätoimittaja

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu