Nato on sotilasliitto, joka osallistuu hyökkäyssotiin
Suomen Ulkoministeriö pyysi kansalaisilta lausuntoja sotilasliitto Natoon liittymisestä lausuntopalvelu.fi;stä. Vastausaika päättyi 23.11.2022. Vastauksia annettiin 1591 kappaletta, joista lähes kaikki lausunnot olivat erittäin Nato-kriittisiä. Lausuntopalveluun jätetyt lausunnot saattavat kertoa laajemminkin kansalaisten mielipiteestä asiaan, josta ei ole koskaan järjestetty kansanäänestystä, vaikka presidentti Sauli Niinistö on sellaista julkisesti luvannut kansalaisille vuosien varrella useampaan kertaan, ja mainitsi asiasta myös 2022 uudenvuoden puheessaan. Näin perustavaa laatua olevassa asiassa, joka vaikuttaa suoraan kansalaisten elämään ja myös tulevien sukupolvien elämään tulisi kansanäänestys ilman muuta järjestää. Tein myös oman kriittisen lausuntoni Suomen Nato jäsenyydestä, jossa haluan pohtia Naton luonnetta. Nato-kriittisen kansanosan ääni ei ole saanut riittävästi mediatilaa ja sitä on pyritty aktiivisesti tukahduttamaan. Demokratian ja sananvapauden näkökulmasta olisi kuitenkin tärkeää käydä aktiivista keskustelua myös haitoista, joita Suomen Nato-jäsenyydelle on koitumassa. Alla lausuntoni:
Nato on sotilasliitto, joka on harjoittanut hyökkäyssotia muun muassa Bosniassa, Jugoslaviassa (Kosovon sota), Afganistanissa ja Libyassa; Nato pommitti vuonna 1994 Bosniassa ensin YK;n mandaatilla, ja sittemmin ilman mandaattia, jolloin ne olivat kansainvälisen lain vastaisia. Nato pommitti myös Kosovan sodassa 1999 hyökkäämällä maaliskuussa pommikonein Jugoslaviaan. Naton pommitukset Jugoslaviassa olivat kansainvälisen oikeuden vastaisia, eikä niillä ollut YK:n hyväksyntää.
USA aloitti sodan 7.10.2001 Afganistania vastaan ja Nato liittyi mukaan pari päivää myöhemmin. Hyökkäys oli kansainvälisen oikeuden vastainen eikä sillä ollut YK;n turvallisuusneuvoston hyväksyntää. USA pyrki oikeuttamaan hyökkäyksen syyskuun 11 päivän tapahtumiin ja vetosi siihen, vaikka suurin osa terrori-iskun tekijöistä tuli Saudi-Arabiasta. Brownin yliopiston Watson instituutti on arvioinut sodassa kuolleiden afgaanien määrän olleen noin 241 000, joista vähintään noin 71 000 oli siviileitä. Monet kansalaisjärjestöt muun muassa Amnesty International ovat syyttäneet Natoa useista sotarikoksista kuten kiduttamisesta, murhista, sairaaloiden pommituksista, verilöylyistä, drone-iskuista ja valkoisen fosforin käytöstä. Vuonna 2014 julkisuuteen vuodettujen tietojen perusteella vuosina 2012-2013 tehdyissä drone-iskuissa jopa 90 % kuolleista oli siviilejä. Tiedot vuosi yhdysvaltalainen tiedusteluanalyytikko Daniel Hale, joka sai pitkän vankilatuomion paljastuksistaan. Vuonna 2018 Afganistanin Nato-operaatiota johtanut USA uhkasi pidättää kansainvälisen oikeuden tuomareita, jos nämä syyttäisivät ja tuomitsisivat amerikkalaisia sotilaita sotarikoksista. Siitä huolimatta pääsyyttäjä Fatou Bensouda päätti aloittaa tutkimukset vuonna 2019. Saman vuoden huhtikuussa USA perui Bensoudan viisumin ja asetti pakotteita Bensoudalle ja tämän lähipiirille.
Nato pommitukset Libyan sodassa. Nato osallistui Libyan laillisen hallinnon alasajoon tukemalla kapinallisia, jotka pyrkivät syrjäyttämään maata pitkään johtaneen Muammar Gaddafin. Ennen sotaa Libya oli yksi Afrikan mantereen vauraimmista ja kehittyneimmistä maista. Naton pommitukset muuttuivat pian 10 päivän siviilien suojelustarkoituksen jälkeen kapinallisten hyökkäyksen tukemiseksi ja Usa johtoisen Naton tavoitteeksi tuli Gaddafin syrjäyttäminen vallasta. Naton pommitusten avulla kapinalliset onnistuivat valtaamaan elokuussa 2011 Libyan rannikon ja Tripolin. Kansannousun seurauksena maa ajautui kaaokseen joka on jatkunut näihin päiviin saakka. Sen BKT on romahtanut, siitä on tullut Isis-terroristien koulutusaluetta ja siellä harjoitetaan myös avointa orjakauppaa. Lokakuussa 2011 sodan loputtua uhrien lukumäärä oli noussut 40 000, joista tuhannet olivat siviilejä.
Nato on sekaantunut moniin sotiin ja ollut konfliktien aktiivinen osapuoli. Myös Ukrainan sodassa se on ottanut aktiivisen roolin ja ollut myötävaikuttamassa siihen, että sota on pikemminkin laajentunut ja jatkunut. USA johtoinen Nato on aseistanut ja rahoittanut Ukrainan sotaa miljardeilla dollareilla. Monet asiantuntijat ovat sitä mieltä, että ilman USA:n ja Naton vahvaa sotilaallista tukea Ukrainan sota olisi jo loppunut. Myös ulkopuolisten maiden vaatimukset siitä, että Suomen tulisi yhä voimakkaammin tukea Ukrainaa sotilaallisesti vahvistuvat, koska Suomi pyrkii Naton jäseneksi. Sodat eivät kuitenkaan lopu sotimalla, vaan sopimalla.
Suomen kannattaisi pienenä Venäjän rajanaapurina pyrkiä pitämään ystävällismielisiä suhteita itänaapuriin. Hakemalla Naton jäseneksi Suomi rikkoo Pariisin rauhansopimuksen ehtoja (v. 1947), jossa se on luvannut olla liittoutumatta Venäjälle (ent Neuvostoliitto) vihamielisille maille. Suomi uudisti rauhansopimuksen vuonna 1992 Naapuruussopimuksella Venäjän federaation kanssa, jolla molemmat osapuolet pidättäytyy voimakeinoilla uhkaamisesta ja pyrkii rauhanomaisesti ratkomaan riidat. Nato on avoimen Venäjä-vihamielinen organisaatio. Nato luo suoran uhan Venäjälle jatkuvalla Venäjän vastaisella sotapropagandalla ja muulla väritetyllä ja jopa valheellisella uutisoinnilla Venäjästä ja Ukrainan sodasta.
Suomen aiempi vuosikymmeniä jatkunut ulko-ja turvallisuuspolitiikan puolueettomuus ja neutraliteetti-politiikka on tuonut Suomelle vaurautta ja vakautta. Nyt puolueettomuus-politiikka on kokenut kovan kolauksen Nato-hakemuksen myötä. Järkyttävintä Suomen Nato-hakemisessa on se, että sille ei ole asetettu mitään ehtoja kuten ydinaseiden tuonti-kieltoa ja/tai Naton sotilastukikohdan perustamiskieltoa. Naton myötä Suomi tulee vedetyksi muiden maiden sotiin, joiden moraaliperusta on heikko. Naton myötä myös Suomen puolustusmenot kasvavat jatkuvaan 2 % BKT;sta, jolloin laman vallitessa leikkauksia joudutaan tekemään koulutuksesta, terveydenhuollosta ja sosiaaliturvasta. Parasta ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa pystymme tekemään ilman Natoa Idän ja Lännen välissä, hyödyntäen molempien kulttuurien hyviä puolia ja edistäen hyviä diplomaattisia suhteita. Näin toimiessa Suomi voisi aidosti toimia rauhanvälittäjänä konfliktien täyttämässä maailmassa.
Lähteet;
”Minun kurkustani tungetaan väkisin Natoa alas” – näin Sauli Niinistö on puhunut Natosta vuosien varrella
https://yle.fi/a/3-12448687
/vastaansanomat.com/2022/11/25/suomalaiset-tyrmasivat-hallituksen-luonnoksen-lakiesityksesta-natoon-liittymiseksi-yli-1500-nato-vastaista-lausuntoa/
/www.mtvuutiset.fi/artikkeli/amnesty-nato-syylliinen-sotarikoksiin/2143036#gs.j0btim
/watson.brown.edu/costsofwar/costs/human/civilians/afghan
Eng. Wikipedia Fatou Bensouda,
Youtube; ”Committing the Truth”: Whistleblower Daniel Hale to be Sentenced Tuesday for Drone Program Leaks,
/time.com/5042560/libya-slave-trade/
Eng. Wikipedia Libyan Crisis (2011–present)
/www.voanews.com/a/middle-east_un-impact-long-libya-war-civilians-incalculable/6184409.html
BBC: Ukraine Conflict; What is Nato and what weapons it is supplyin? /www.bbc.com/news/world-europe-18023383
Naapuruussopimus Finlex /www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1992/19920063
Onko vaatimus kansanäänestyksestä Perussuomalaisen puolueen virallinen kanta?
Ainakin puoluesihteeri Luukkanen on sitä julkisesti vaatinut.
Ilmoita asiaton viesti
En usko, että se on puolueen virallinen kanta. Hyvä, jos Luukkanen on sellaista julkisesti vaatinut. Perussuomalaisissa on varmasti monenlaisia kantoja asiaan. Monet seikat puoltavat kansanäänestyksen järjestämistä.
Ilmoita asiaton viesti
Hiukan turhaa, kun galluppien mukaan jäsenyyden kannatus on liki 90%:n luokkaa.
Ilmoita asiaton viesti
Mihin perustat väitteesi, että Naton kannatus on 90 % luokkaa? Eihän asiasta ole järjestetty edes luotettavia galluppeja. Parin tuhannen hengen internetkyselyä, johon ei tarvitse edes tunnistautua, en pitäisi luotettavana. Yhdyn presidentti Niinistön vielä tammikuussa 2022 antamaan lausuntoon, että asiasta tulee järjestää kansanäänestys. Nato tulisi olla myös näiden eduskuntavaalien ykkös-teema, koska näyttää siltä, että muiden Nato-maiden hyväksyntä ei tule tämän hallituksen aikana.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjän hyökättyä Ukrainaan Suomessa tehtiin kaksi Nato-jäsenyyteen liittyvää kansalaisaloitetta, jotka kumpikin saivat yli 50 000 nimeä. Palvelu vaatii vahvan tunnistautumisen.
Ilmoita asiaton viesti
Uutisoidut gallupit eivät ole nettigalluppeja vaan tarkalla otannalla tehtyjä. Parin tuhannen hengen otanta, jossa on huomioitu oikealla painotuksella ikä, koulutusaste, sukupuoli, maantieteellinen asuinpaikka j.n.e., on Suomen väkimäärässä tilastotieteellisesti tarkasteltuna todella kattava ja luotettavan tuloksen antava.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen Nato-jäsenyys ei pakota ketään suomalaista mihinkään Naton sotaoperaatioon. Siksi ei asia kiinnosta pätkääkään
Ilmoita asiaton viesti
Ei pidä paikkaansa, ettei se kiinnostaisi vähääkään. Eikös tuo lausuntopalveluun annettujen lausuntojen määrä kerro ihan jostain muusta?
Ilmoita asiaton viesti
Lausuntojen määfähän oli täysin miyätön 1.591 kpl. Se on myrsky vesilasissa kuten Niinan tai Venäjän sisäiset mielenosoitukset tai meidän elokapina tai Pride-marssit. Pääosaa väestöstä eivät nämä asiat kiinnosta lainkaan.
Suomalaista varusmiestä kiinnostaa Natossa vain miten se häneen liittyy. Varusmiehiämme on mahdotonta pakottaa sotimaan maamme rajojen ulkopuolella muiden sotia.
Ilmoita asiaton viesti
”Monet asiantuntijat ovat sitä mieltä, että ilman USA:n ja Naton vahvaa sotilaallista tukea Ukrainan sota olisi jo loppunut.”
Toki olisi loppunut, samoin Ukrainan valtion olemassaolo.
Muuten, ehkä sinun pitäisi vaihtaa puoluettasi.
Ilmoita asiaton viesti
Sota olisi varmasti jo loppunut, jos myös ns. Lännellä olisi ollut halukkuutta rauhaan ja kompromisseihin. Venäjällä on käsittääkseni ollut useampi aloite rauhanneuvotteluista, mutta ne on tyrmätty?
Miksi minun pitäisi puoluetta vaihtaa? Olen ollut samalla linjalla kokoajan. Suurin osa kansanedustajista vastasi viime eduskuntavaalien vaalikoneissa olevansa Natoa vastaan ja käänsivät sitten kelkkansa asiassa kesken kauden. Minusta se on äänestäjien pettämistä. Eikö ennemmin heidän pitäisi vaihtaa puoluetta, jos olet sitä mieltä, että näkemyserojen vuoksi pitäisi puoluetta vaihtaa? Mielestäni avoimeen keskustelukulttuuriin kuuluu eriävien mielipiteiden sietäminen ja suvaitseminen. Uskoisin, että Perussuomalaiset, joka puolueena ajaa laajaa sananvapautta, kestää myös sen tosiasian, että puolueen sisällä on asiasta erilaisia näkemyksiä?
Ilmoita asiaton viesti
Nato-kannan vaihtuminen ei ole osoitus takinkääntämisestä vaan siitä, että olosuhteet ovat ratkaisevasti muuttuneet.
Mikähän olisi blogistin mielestä muu kohtuullinen rauhanehto kuin että Venäjä vetäytyy miehittämiltään alueilta ja korvaa aiheuttamansa vahingot?
Ilmoita asiaton viesti
Lupauksilla ei siis ole mitään arvoa, kun aina voi sanoa nyt on maailma muuttunut 😉
Vaikka Ukrainan sota alkoi jo 2014…. mutta silti oltiin tietämättömiä…
Ilmoita asiaton viesti
Juuri näin. Ukrainan sota tosiaan alkoi jo vuonna 2014. Syytä miksi Suomen media alkoi vasta helmikuussa 2022 uutisoida siitä aktiivisesti emme tiedä? Voimme vain arvailla.
Kyllä poliitikkojen tekemät lupaukset pitää olla sitovia. Jos he yllättäen kääntävät kelkkansa näinkin isossa asiassa, niin vähintä mitä pitäisi tehdä olisi järjestää kansanäänestys Suomen Nato-jäsenyydestä.
Ilmoita asiaton viesti
Helmikuussa 2022 tuli viimeinen niitti siihen tosiasiaan mitä pehmoilu saa aikaan. Venäjä valtaa uusia alueita.
2014 olisi pitänyt asettaa voimaan nykyiset pakotteet ja niitä siitä olisi sitten pitänyt kiristää kunnes Venäjä vetäytyy KAIKILTA laittomasti miehittämiltään alueilta.
Ilmoita asiaton viesti
Kansanäänestys olisi myöhäistäkin järjestää ja maksaisi miljoonia niin kuin vaalitkin, mutta lähetetään toki siitä säästyneet rahat Ukrainaan.
Turkin ja Unkarin puuttuvia ratifiointeja joudutaan odottamaan näillä näkymin ensi vuoteen, mutta jotain peruuttamatonta on jo tapahtunut: Natossa ei ole mekanismia tarkkailijajäsenyyden perumiseksi eli Suomi ja Ruotsi ovat siis jo tulleet Naton varsinaiseen liittolaispöytään jäädäkseen.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009231297.html
Ilmoita asiaton viesti
Mielestäni se olisi aito kansanvaltaisuuden ja demokratian osoitus, että asiasta järjestettäisiin kansanäänestys, niin kuin kansanvaltaisessa kuuluukin järjestää kansanäänestys, silloin kun päätetään täydellisestä suunnanmuutoksesta ulko-ja turvallisuuspolitiikassa. Järjestettiinhän aikoinaan Suomen Eu-jäsenyydestäkin kansanäänestys. Tämä on siihen verrattavissa oleva asia. Se on ihan puppua, etteikö jäsenyyshakemusta voitaisi peruuttaa. Tietenkin voidaan, jos kansa niin päättää ja jos sille annetaan mahdollisuus päättää asiasta?
Turkki ja Unkari ei ole ihan lähiaikoina hyväksymässä Suomen Nato-jäsenyyttä. Em. maiden päätökset asiasta tulevat todennäköisesti vasta, kun nykyisen hallituksen istuntokausi on jo päättynyt.
Ilmoita asiaton viesti
Seuraavat eduskuntavaalit ovat käytännössä myös natovaalit.
On aivan varmaa, että kansanedustajaehdokkaiden on paljastettava natokantansa ennen vaaleja.
Ilmoita asiaton viesti
”Ukrainan sota tosiaan alkoi jo vuonna 2014. Syytä miksi Suomen media alkoi vasta helmikuussa 2022 uutisoida siitä aktiivisesti emme tiedä? Voimme vain arvailla.”
Jos sinun pitää sitä arvailla, niin olet varsin tietämätön ajankohtaisista tapahtumista tai sitten et niitä ymmärrä. Vuonna 2014 Venäjä valtasi Krimin yllätysoperaationa pienien vihreiden miesten avulla ja järjesti sinne ”kansanäänestyksen” Venäjään liittymisestä.
Krimin valtauksesta uutisoitiin yhtä paljon kuin Venäjän aloittamasta sotilasjoukkojen tunkeutumisesta Ukrainan maa-alueelle Matin päivän aamuna helmikuussa. Siitä lähtien siellä on vallinnut kuuma sota eikä mikään jäätynyt konflikti.
Mitähän sinä yrität arvailla?
Ilmoita asiaton viesti
2014 väkivallan Ukrainassa aloitti äärioikeiston ”jalkapallofanit” ja yksityisarmeijat kuten Asov.
Ilmoita asiaton viesti
Todennäköisesti et ole mitään mediaa seurannut, kun Itä-Ukrainan sodasta ja Krimin miehityksestä (anteeksi, sinun näkemyksesi mukaan Krimin vapauttamisesta) on ollut mediassa vaikka kuinka paljon.
Ilmoita asiaton viesti
”Todennäköisesti et ole mitään mediaa seurannut, kun Itä-Ukrainan sodasta ja Krimin miehityksestä (anteeksi, sinun näkemyksesi mukaan Krimin vapauttamisesta) on ollut mediassa vaikka kuinka paljon.” Tietoa on vaikka kuinka paljon ja sitä tungetaan päivästä ja viikosta toiseen ykkösuutisena, mutta valitettavasti en voi täysin luottaa tuon tiedon paikkansapitävyyteen enää, en enää sen jälkeen, kun Suomeen tuli Mediapooli, joka rajoittaa puolueettoman tiedon saantia kansalaisilta. Joudumme toistaiseksi tyytymään hyvin yksipuoliseen tietoon Ukrainasta, Krimistä ja ylipäätänsä Ukrainan sodan syistä…Suomeksi sanottuna joudumme tyytymään pitkälti sotapropagandaan asiassa.
Ilmoita asiaton viesti
Okei, asia tulikin selväksi. Venäjä vapautti mielestäsi Krimin Ukrainan juutalaisnatsiglobalisteilta ja liitti alueen kansainvälisen oikeuden periaatteiden mukaisesti Venäjän federaatioon. Ja ilmeisesti myös Donbassin alueella Ukraina toteutti raakaa kansanmurhaa, mutta Venäjä ei sotaan osallistunut ja Malaysian Airlinesin koneen ampuivat Ukrainan natsit.
Ja sanomattakin on selvää, että kaikki länsimainen media on juutalaisglobalistimafian tiukassa ohjannassa ja vain Venäjän media on vapaa ja puolueeton.
Ilmoita asiaton viesti
Voithan lukea MV-lehdestä niitä uskomiasi uutisia sitten.
Ilmoita asiaton viesti
”Juuri näin. Ukrainan sota tosiaan alkoi jo vuonna 2014. Syytä miksi Suomen media alkoi vasta helmikuussa 2022 uutisoida siitä aktiivisesti emme tiedä? Voimme vain arvailla.”
Eikö tässä ole nyt kuitenkin kyse siitä, että ne uutiset eivät ole tukeneet omaa maailmankatsomustasi? Uutiset lakkaavat olemasta probagandaa siinä vaiheessa, kun ne ovat mieleisiä?
Ilmoita asiaton viesti
Tässä on IS juttu 4.5.2014, Arja Paananen, ”Venäläismielisten mielenosoittajien surmanloukuksi koitunut ammattiliittojen talo avattiin sunnuntaina Odessassa yleisölle sen jälkeen, kun vainajat oli saatu kuljetettua pois palaneesta talosta.”:
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000750772.html
1918 Suomessa alkoi Vapaussota paljon pienemmästä.
https://www.youtube.com/watch?v=-p6FJCDx-Gs
Ilmoita asiaton viesti
Eivät ne olleet mitään mielenosoittajia vaan Transnistriasta siirrettyjä asevoimia siviilikamppeissa aiheuttamassa rähinöintiä ja sekaannusta jolloin Putin olisi saanut tekosyyn lähettää ”joukkoja turvaamaan rauhaa”. Samantyylinen operaatio kuin Donetskissa ja Luhanskissa. Tietenkin Tatu Tyni nyt parkuu toimittajan tekstin takaa.
Ilmoita asiaton viesti
”Venäjällä on käsittääkseni ollut useampi aloite rauhanneuvotteluista, mutta ne on tyrmätty?”
Mistä ajattelit neuvotella? Meinasitko että neuvottelujen tuloksena vetäytyvät valloittamiltaan alueilta, vai meinasitko että ne pitäisi vain luovuttaa Venäjälle? Ja seuraavalla kierroksella taas seuraavat palaset?
Uskaltaisin veikata, että sota päättyy sillä samalla sekunnilla kun Venäjä painuu omalle puolelleen rajaa.
Ilmoita asiaton viesti
”Venäjällä on käsittääkseni ollut useampi aloite rauhanneuvotteluista”
Venäjä on pettänyt kaikki tekemänsä sopimukset.
Miksi persut ei ota opiksi?
Siksi että Putinin koneisto on äärioikeiston tärkein tukija?
Ilmoita asiaton viesti
Yrität kertoa, että koska jäsenyyttä on aikaisemmin emmitty tai vastustettu, niin samalla linjalla tulee jatkaa eikä muuttuneen tilanteen tule antaa aihetta kannan tarkistukseen? Mikä kanta on kerran otettu, niin sillä jatketaan, vaikka taivas putoaisi niskaan. Käsittämätöntä logiikkaa.
Ja sotahan olisi loppunut, kun koko läntinen maailma olisi johdonmukaisesti kieltänyt kaiken aseellisen avun Ukrainalle. Olet siinä aivan oikeassa. Sota olisi loppunut siihen, kun Venäjä olisi miehittänyt suuren osan maata ja vaihtanut itselleen mieleisen hallituksen ja ”poistanut natsit” Ukrainasta. Sinä annat täyden tukesi Putinin ”erikoisoperaatiolle” ja näet sen oikeutettuna. Että sellainen perussuomalainen. Suosittelen, että luet sunnuntain Hesarista Halla-ahon haastattelun ja alat miettiä, olisiko joku uusista äärikansallisista puolueista uusi poliittinen kotisi perussuomalaisten sijaan. Eiköhän sieltä sopiva löydy, tosin valinnan vaikeus voi olla edessä, kun uusia hörhöpuolueita alkaa olla jo ainakin yhden käden sormien verran.
Ilmoita asiaton viesti
Reetta, kiitos hyvästä kirjoituksesta 🙂
”Uskoisin, että Perussuomalaiset, joka puolueena ajaa laajaa sananvapautta, kestää myös sen tosiasian, että puolueen sisällä on asiasta erilaisia näkemyksiä?”
Asia ei ole valitettavasti näin.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tatu-tyni/tatu-tyni-erotettiin-perussuomalaisista/
Ilmoita asiaton viesti
Riitta Purran johtamana Perussuomalaisilla on periaatteessa tilaisuus saavuttaa eduskuntavaaleissa 2023 Suomessa poliittista vaikutusvaltaa tavalla, jota sillä ei ole ollut milloinkaan aikaisemmin.
Jos persut haluavat sen sijaan pilata tilaisuutensa, omapahan on asiansa. Venäjän trolliksi ryhtyminen blogistin tavoin on varmin tapa karkottaa heiltä mahdollisia äänestäjiä, ja kenties näin onkin Tehtaankadulla suunniteltu.
Äänestäjiä kohtaan rehellisempää olisi todellakin Moskovan propagandan levittäminen Vasemmistoliiton tai Vihreiden suunnalta, ja onhan niitä tosiaan vielä lisäksi yhden asian hörhöpuolueita joka lähtöön. Johan Bäckmanin jengi kenties istuu parhaiten blogin edustamaan aatemaailmaan.
Ilmoita asiaton viesti
Vihreät ovat johdonmukaisimmin kritisoineet Venäjää. Jopa Alexander Stubb moitti Heidi Hautalaa russofobiasta 20 vuotta sitten. Nyt kaikki näkevät että Hautala oli oikeassa jo silloin.
Ilmoita asiaton viesti
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000369738.html
Nyt ei enää vihreiden venäjämielisten muisti pelaa. Kaikilta toimintavoiltaan henkisiä putinisteja vihreät ovat täynä.
Ei sen puoleen. On heillä venäjän suhteen järkeäkin ollut. Maanpuolustukseen taas ovat suhtautneet aivan, kuten muutkin vasemmistopuolueet. Se on ollut vain leikkaushalujen kohteena. Eikä maanpulustusta tai armeijan käymistä ole pidetty missään arvossa. Nyt sitten on kova takinkääntäminen käynnissä.
Hautalan toimet ja toimintatavat ovat kyllä hyvin erikoisia. En luottaisi hetkeäkään.
Ilmoita asiaton viesti
Muistan paremmin kuin luulet. Sinuun en luota hetkeäkään
Ilmoita asiaton viesti
Euroopan parlamentin varapuhemies Heidi Hautala varoitti Venäjän energia-aseesta jo kauan sitten. ”Kuinka voi olla lapsenusko siihen, että Rosatomilla ei olisi niin mitään turvallisuuspoliittista merkitystä, sehän on Kremlin alainen valtion kokonaan omistama yhtiö, joka hoitaa paitsi siviiliydinenergiaa myös ydinaseita”, Hautala sanoi Turun sanomien haastattelussa sunnuntaina 10.4.2022.
Hautala näki varhaisessa vaiheessa Venäjän opposition tukahduttamisen ja sai tuestaan ihmisoikeuspuolustajille porttikiellon Putinilta 2015. Europarlamentin vastuutehtävien lomassa Hautala kritisoi kotimaan politiikan suomettumisen hetkiä: Fortumia ja Fennovoimaa, Lipposta ja Ahoa sekä poliittisen eliitin pitkäaikaista väärää tilannekuvaa Venäjän energia-aseesta.
Kun Suomen poliittinen huippu Alexander Stubbia, Olli Rehniä ja nykyistä komissaari Jutta Urpilaista myöten sitoutettiin Rosatomin ydinvoimalahankkeeseen, Hautala oli ehtinyt pois ministerinpestistä 2013 ja tulla uudelleen mepiksi 2014. Hän ei ehtinyt olla päättämässä Fennovoimasta.
Nato-jäsenyydelle noin vuonna 2014 lämmennyt Hautala alkaa olla Venäjä-politiikassa valtavirtaa.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikalamminp/naton-ja-ruokakriisin-kynnyksella/
Ilmoita asiaton viesti
USA aloitti Afganistanin sodan 7.10.2001 ja Nato liittyi mukaan 2 päivää myöhemmin. En näe tuossa suurtakaan aikaeroa. Pyrin lähinnä kirjoituksellani tuomaan esiin sen, että Nato organisaationa on osallistunut ja toteuttanut hyökkäyssotia. Yksi raakalaismaisimmista ja pitkäkestoisimmista sodista on ollut Afganistanin sota, jossa on kuollut tuhansittain siviilejä. Näiden faktojen esiintuominen ei ole mustamaalausta, vaan osa kriittistä Nato-keskustelua.
Ilmoita asiaton viesti
Afganistanin julma sota v. 2001 -2021. Afganistanin väkiluku tuplaantui 20 miljoonasta 40 miljoonaan tuona aikana.
Ilmoita asiaton viesti
Pariisin rauhansopimus vuodelta 1947 oli kieltämättä kova veto!
Pähkinänsaaren rauhansopimus muuten kieltää yksiselitteisesti Suomen aluetta käymästä rääveliläisten kanssa Novgorodia vastaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä se on edelleen kova veto ja historiallisen tärkeä asiakirja. Sen ovat allekirjoittanut sodan käynyt sukupolvi raskaan ja kirvelevän sodan jälkeen, jossa Suomen populaatio väheni 100 000 miehellä. En lähtisi vähättelemään sen arvoa pätkääkään.
Suomalaisten koulujen historia kirjatkin vielä väittivät 1980-luvulla Suomen voittaneen 2. maailmansodassa, vaikka eihän se tosiasiassa niin mennyt. Suomi menetti ison osan Karjalaa ja Viipurin sekä materiaaliset tappiot olivat valtavat. Sotakorvauksia maksettiin 10 vuotta Neuvostoliitolle. Kyllä siinä Pariisin rauhansopimuksessa on ollut tosi kyseessä ja sillä on pyritty välttämään vastaavat sodat tulevaisuudessa. Nyt vaikuttaa siltä, että osa nykyisestä sukupolvesta haluaisi repiä kaikki Venäjän (ex. Neuvostoliiton) kanssa tehdyt rauhansopimukset. Mitä muuta se voisi tarkoittaa, kuin uutta sotaa?
Ilmoita asiaton viesti
Luuletko oikeasti, että sodan käyneeltä sukupolvelta kysyttiin mitä siinä solmittiin?
Ilmoita asiaton viesti
”Suomalaisten koulujen historia kirjatkin vielä väittivät 1980-luvulla Suomen voittaneen 2. maailmansodassa,”
Mitähän kouluja lienet käynyt? Laitapa lähde tuosta!
Ilmoita asiaton viesti
”Suomalaisten koulujen historia kirjatkin vielä väittivät 1980-luvulla Suomen voittaneen 2. maailmansodassa, vaikka eihän se tosiasiassa niin mennyt. ”
Täysin perätön väite. Ihailemasi Neuvostoliitto voitti meidät, mutta se hävisi rauhan.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä? Missä kouluissa tuollaista kirjaa on luettu?
Ilmoita asiaton viesti
Blogisti ei tietenkään vastaa esittämääsi kysymykseen. Blogistin hengenheimolainen esitti tällä palstalla väitteen, jonka mukaan ”heille opetettiin historian tunnilla, että…. jne”. Väite oli yhtä päätön kuin tämän blogistin esittämä. Tuolla kerralla väitteen esittäjä erehtyi kertomaan missä koulussa oli oppia saanut ja minä otin yhteyttä kouluun tarkistaakseni asian. No, paljastui, että väitteen esittäjä kirjoitti täyttä puppua, aivan kuten blogistimme tässä kommentissaan.
Ilmoita asiaton viesti
Samoin naapuruussopimukseen vetoaminen. Jo toinen pykälä edellyttää osapuolien osallistumista ”demokraattisen, rauhanomaisen ja yhtenäisen Euroopan rakentamiseen”.
Ilmoita asiaton viesti
-oma vahva puolustus ei ole riittävä rauhan tae (kts Ukraina)
-NATO:n jäsenenä voimme vaikuttaa NATO:n toimintaan.
-NATO on edes ollut ”hyvisten” puolella, diktaattoreita vastaan, siitä ei persut tykkää
-meidän ei pidä jatkaa yhteistyötämme rikollisten kanssa
-olemme ostaneet venäjältä varastettua kaasua ja kivihiiltä, on hyvä että siitä tehdään loppu
Suomalaisten NATO -kanta ei muutu lisää kyselemällä.
Yli 100 000 ihmistä osallistui kansalaisaloitteisiin NATOn puolesta.
17 000 ihmistä allekirjoitti NATOa vastustavan kansalaisaloitteen.
Eteenpäin vain.
On aivan mahtavaa että vatulointi EU:n omasta puolustuksesta saapuu nyt päätökseen ja menettää merkityksen.
Ja aivan mahtavaa että jatkossa pääsemme PUOLUSTUSLIITTOON, jossa on myös ruotsi. Heidän vahvoilla mervoimillaan on suuri merkitys merivesiemme turvallisuuteen. Meitä ei enään saada saarrettua kuten kävi 1939.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä taas yksi hyvä syy jättää äänestämättä persuja näissä seuraavissakin kevätvaaleissa.
Ilmoita asiaton viesti
Oikeastaan hyvä, että persuista löytyy tällaisiakin yksilöitä tehokkaasti sabotoimaan sitä ääntenkalastustyötä, jota puolue on melko menestyksekkäästi harjoittanut viime aikoina.
Ilmoita asiaton viesti
NATO osallistuu hyökkäyssotiin mutta Venäjä osallistuu alueellisesti laajamittaisiin puolustussotiin.
Puolustaa rauhaa sotilaallisesti. Suorittaa asein tehtävää rauhantyötä. Rauhanaatteen aktiivista vientityötä naapurimaihin.
Rauhanaatteen vastustajat tapetaan huusseihinsa, sanoo Putin.
Ilmoita asiaton viesti
Vuoden 1968 Nuorisofestivaalia varten tehty Agipropin tuotos:
https://www.youtube.com/watch?v=zpRJR9fTLVU
(”Kuinka Neuvostoliittoa auttaa voimme, kun maailmanrauhaa rakentaa se…”)
Ilmoita asiaton viesti
Onneksi vasta synnyin tuolloin ja olin niin pieni, etten saanut traumoja noista ääliöitä 70-luvulla…
Ilmoita asiaton viesti
Tuota laulua soitettiin jopa Nuorten Sävellahjassa, jonka pohjalta on tehty nykyinen lauantaisin lähetetty ”Entisten Nuorten Sävellahja”. Tämä ja muut Agitpropin propagandajulistukset eivät mitenkään sopineet rokkinuorison genreen, mutta ajan henki oli, että niitäkin piti soittaa liki joka ohjelmassa. Oi niitä aikoja.
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomuksen nuorisojärjestö osallistui vielä 1980-luvulla kommunistien ”rauhanfestareille”, mitä paikan päällä kovasti ihmeteltiin.
Ilmoita asiaton viesti
Synnyin v. 1960, ja kävin kouluja 1970-luvulla. Yleinen mielipide ns. ruohonjuuritasolla ei ottanut neukkupropagandaa vakavasti edes Imatran työläiskaupungissa eikä varsinkaan sen kepulaisessa emäpitäjässä Ruokolahdella.
Olin lisäksi sotaveteraani-isäni ja talonpoikais-kristillisen äitini rakentamassa kotilinnakkeessa, joka vasemmistolaisuuteen nähden ylläpiti tiivistä kilpikonnapuolustusta. Siihen oli yksi (1) mielenkiintoinen poikkeus: isäni tilasi Maailma ja me -aikakauslehden antaen näin pirulle pikkusormensa. Äiti luki vastineeksi Valittuja Paloja!
Ilmoita asiaton viesti
Haloo Esko! Muista, että kun vitsiä parannetaan äärimmilleen, se muuttuu huonoksi.
https://www.uutissuomalainen.fi/incoming/18vhog/Butsha4.jpg/alternates/FREE_1440/Butsha4.jpg
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä, ei se Putinkaan mikään varsinainen stand up-koomikko ole. Tuossakaan ei olla pysytty pystyssä vaikka on saatu rautaisannos rauhanaatetta.
Ilmoita asiaton viesti
”… Putinkaan mikään varsinainen stand up-koomikko ole.”
– Niin, liioittelematta tällä hetkellä maailman vihatuin ihminen. Se ukko onnistuu tyrmistyttämään kerta toisensa jälkeen!
– Putin tekemässä ristinmerkkiä Zhirinovskin arkun äärellä: ”rauha hänen sielulleen”
– Putin jututtamassa lentoemäntiä: ”ai kun miellyttävää seuraa!”
– Putin lohduttamassa sotilaiden äitejä: ”tää nyt on tätä, mutta eiköhän se siitä”
Ilmoita asiaton viesti
Niinpä, Putin on enempi sellainen Put Down-ihminen.
Ilmoita asiaton viesti
Tynit tiedossa.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä Natottaa, mutta ei se natokaan autuaaksi tee kun seuraa natomaiden toimintaa.
Ilmoita asiaton viesti
Blogisti onnistuu hölmöllä kirjoituksellaan lähinnä tekemään hallaa Perussuomalaiset-puolueelle. On näet täysin varmaa, että suurin osa persuista on paljon enemmän kartalla maailmasta kuin blogisti. Tai sitten on niin, kuin eräs kollega totesi, että lähihoitajiksi on valikoitunut yhä enemmän sellaisia ihmisiä, joiden ajatuksenjuoksu on hämärää ja joiden hoivaan pelottaa iäkkäänä joutua…
Ilmoita asiaton viesti
Nyt on niin Putinmaista tekstiä että taitaisi Reetalle olla oikea puolue tuo VKK …
En tiedä missä todellisuudessa elät mutta sakeaa on, sakeaa …🤔
Ilmoita asiaton viesti
Onkohan itse kirjoittamansa, kun näitä kannanottoja juuri tuohon lausuntopalveluun liittyen oli eilen Twitterissäkin. Luultavasti vedetty pitkää tikkua siitä, kuka saa tekstin täällä julkaista.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä väite on niin paksu vale kuin olla ja voipi.
Se siitä!
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä kirjoitus jossa selvitetään mihin olemme liittymässä.
Nato toteuttaa nk. länsimaiden politiikkaa jossa aseilla viedään demokratiaa ja jossa katsotaan myös Nato-maiden poliittisia ja taloudellisa etuja.
Kysymys kuuluu kuitenkin:
Onko meillä, tai oliko meillä vaihtoehtoa?
Venäjä, venäläinen on sellainen kuin on. Lähinnä kai voisi käyttää adjektiivia ”arvaamaton”.
Emme saa unohtaa, kaikkien naapuruus- ym -sopimusten suhteen sitä tosiasiaa että 1939 hyvillä, rauhaa rakastavilla naapureilla oli hyökkäämättömyyssopimus. Jonka sitten toinen osapuoli sanoi irti, oliko vuorokautta ennen kuin hyökkäsi.
Siis me emme saa unohtaa sitä vanhaa tosiasiaa että sopimus on vain pala paperia.
Todellinen ”tarve” liittyä nähdään tulevaisuudessa mutta emme voi liittyä ”taannehtivasti”.
Jos oletetaan että konflikti Ukrainassa päättyy jonkinlaiseen ”tasapeliin” jota Venäjä tietenkin kutsuisi voitoksi, niin voimmeko jatkaa elämää täysin turvallisin mielin jos meillä ei olisi Nato-jäsenyyttä turvana? (Jota tosin jossain määrin epäilen.) Jos Ukrainan tilanne päättyy edellä mainittuun niin onko niin että Venäjä kääntää katseensa luoteiseen nurkkaansa? He tarvitsevat ehdottomasti vapaata maayhteyttä Murmanskin alueelle, aivan kuten Krimillekin. Krimille rakennettiin kallis silta jonka tarkoitus oli aivan ilmeisesti huollon turvaaminen, sekä siiviili- että sotilashuollon.
Valitettavasti on niin että kaikki maksaa. Ja armeijoihin käytetty kaikki raha on sinänsäö ihmiskunnan resurssien tuhlaamista. Asia muuttuu kuitenkin kun ajattelemme minkälainen ihminen on.
Pysyäkseen vapaana ja itsenäisenä ei ole järkevää luottaa naapuriin, ja varsinkaan ei naapurin lupauksiin.
Sanotaan että sotilaallinen tyhjiö täyttyy aina, tavalla tai toisella. Näkisin että tuo tapa täytyy meidän voida valita.
Ilmoita asiaton viesti
Jocke, ai että persuissa ei ole venäjämielisiä? Tässäkin taas yksi😁
Ilmoita asiaton viesti
On hyvä, että Perussuomalaiset tuovat Venäjänmielisyytensä avoimesti esille, niin ettei tarvitse luottaa J Rantasen höpinöihin.
Ilmoita asiaton viesti
Ryssä on ryssä eikä koskaan arvaamaton vaan täysin ennustettavissa. Hän toimii aina oman suuruutensa hyväksi ja ei välitä muusta.
Ilmoita asiaton viesti
Siksi tuo arvaamaton on lainausmerkeissä.
Ilmoita asiaton viesti
Joo, monet olivat sinisilmäisiä Vladimir Kalsarimyrkyttäjän suhteen. Eivät uskoneet että se voi olla tosissaan. Ikävä kyllä se on.
Historiallinen kehitys on kyllä hidasta. Putinilta kesti 20 vuotta viedä Venäjää kehityksessä 50 vuotta taaksepäin.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä että joku viitsii ja yrittää pohtia Nato-jäsenyyttämme muistakin näkökulmista kuin vain ”päällä tai pois” asennoista; jos kannatat olet hyvis, jos hiukankin vaivaudut pohtimaan Nato-jäsenyyteen liittyviä monia kysymyksiä, ongelmiakin, olet pahis eli putinisti. Synkän toivotonta.
Natoon ja Suomen jäsenyysprosessiin liittyy monia tiedostamisen sekä keskustelun arvoisia kysymyksiä, ongelmiakin, joiden käsitteleminen tuntuu olevan tabu ja lyö automaattisesti venäläismielisyyden leiman otsaan. Yhtälailla kielletyiksi on muodostunut keskustelu mm. Ukrainan korruptiosta, hajanaisuudesta sekä poliittisista ongelmista ennen sotaa. Noilla jo saanen ”putinisti-leiman”. Se että tiedostaa realiteetit, ei tarkoita, että hyväksyisi hyökkäyssodan. Onneksi ukrainalaiset löysivät kansallisen yhtenäisyyden ja taistelevat kunniakkaasti brutaalia hyökkääjää vastaan. Toivottavasti lännestä apua riittää. Toivottavasti…
Blogi-tekstiin ja mm. Jocke Rantasen (#3785618) pohtivaan kommenttiin vastasivat eräät ”vatipäät” leimaamalla selkäydinajattelulla ”venäläismieliseksi” tai ”putinistiksi”.
(Pahoittelen syvästi ja pyydän nöyrimmästi anteeksi, että tietoisesti alennuin käyttämään erään vihakuplaansa käpertyneen ”copypastaajaan” täällä toistuvasti viljelemää moukkamaista termiä ”vatipää”.
Sori siitä, osaltani ei tule toistumaa.)
Ilmoita asiaton viesti
Kun Nato keskustelu oli kuumimmillaan alkuvuodesta, kirjoittelin paljon kansanäänestyksen puolesta ja sain ennenäkemättömän paljon kuraa niskaani. Nato hakemus jätettiin sisään täysin demokratian vastaisesti, muutamien alle kahden tuhannen henkilön manipuloitujen kyselyotoksien perusteella. Silloin kansalaisille kerrottiin, että jäsenyytemme käsitellään pikavauhtia ja jäsenyys saattaa tulla jopa kahdessa viikossa. Nyt jälkikäteen näemme miten on asian suhteen käynyt.
Natosta olisi hyvin keritty järjestää kansanäänestys ja sen kerkeäisi järjestää yhä vieläkin ja se myös pitäisi järjestää. Ne mitkä ovat kansanäänestyksen kulut, ovat demokratian hinta. Varmaan joidenkin mielestä myös kansanedustajat voitaisi valita muutaman tuhannen henkilön otoksella tehdyn manipuloidun kyselyn perusteella, eikä vaaleja tarvittaisi lainkaan koska ne maksavat liikaa.
Kävin itse antamassa Ulkoministeriön kyselyyn lausunnon kansanäänestyksen tarpeellisuudesta Nato asiassa.
Ilmoita asiaton viesti
Voisi kysyä onko luotto Venäjään 100 %….kuin jo pitempään seurannut Venäjän toimia pienempiä Valtioita kohtaan….eikä esim. Ukraina ole edes pieni.
Vähälukuinen maamme kansa koko Venäjää kohtaan haalittuja ”konnankoukkuja” omien sotilaittensa turvaksi kun yksi diktaattori yrittää haalia ties mitä kuin maataan laajentaakseen kun ei edes pysty demokraattisesti turvaamaan edes omiaan.
Kuka,ketkä luottaa Venäjän rauhalliseen rinnakkaiseloon….historia toistuu ettei vaan pääse unohtumaan mistä tuulee kylmät tappavat ”tuulet”….koko valtionhallinto ja politiikkaa uuteen nuottiin jos edes voisi yrittää Venäjän poliittisiin toimin : Rauhanomaisesti !
No onko Nato rauhanomainen…Venäjä ei ainakaan niin ettei pankkikaan anna luottoa diktaattorin rauhanomaisuuteen….Stalinin oppi-isään !
Ilmoita asiaton viesti
Voi voi. Taitaa PS kannatus kääntyä alamäkeen kun siellä on vielä tätä Venäjämyönteistä porukkaa. Halla-ahon linja on oikea, nämä voisivat siirtyä Turtiaisen porukoihin. Toki asiahan ei minulle kuulu mutta olisin kaikista muista puolueista mieluiten nähnyt PS:n seuraavassa hallituksessa Kokoomuksen kumppanina.
Ilmoita asiaton viesti
Mitä Venäjämyönteistä on vaatia demokraattista kansanäänestystä? Perussuomalaisissa myös toisin kuin muissa puolueissa, ei puoluejohto päätä mitä mieltä jäsenet ovat ja se näköjään saa jotkut suivaantumaan.
Ilmoita asiaton viesti
Tämä blogi on todella kovaa tynitystä!
Ilmoita asiaton viesti
höpötintaa NATOpuolustautuu venäjän ja islamin hyökkäyksä vastaan, pitäisi reetan jo seymmärtää, suojele myös suomea, kunhan erdogan ja orban sen ynnärtäisivät
Ilmoita asiaton viesti
Missä noita lausuntoja on pyydetty? Meni minulta kokonaan ohi tuo kysely. Olisin itsekin antanut ankaraa kritiikkiä siitä, että NATOn jäsenhakemus lähetettiin melkein 20 vuotta liian myöhään.
Ilmoita asiaton viesti
Ainoa nimi, joka tämän blogis suosittelioissa yllättää, on neuvostotodellisuuden kokenut Viola Heistonen.
Ilmoita asiaton viesti
Riippuu tietysti siitä, millaista hänen elämänsä siellä oli. Ei Neuvostoliitossakaan kaikilla ollut kurjaa. Esimerkiksi Anu Saagim on kertonut, että nuoruus Neuvosto-Virossa oli hauskaa aikaa.
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä vielä sen verran Natosta että olisi saatettu tehdä kansanäänestys liittymisestä mutta näin ” nopeassa käänteessä ” Venäjää kohtaan_vastaan nopeutettiin poliittisesti Natoon liittymisestä.
Sanotaan globaalisessa maailmassa että kun jotain todella suurta tapahtuu niin voiko puhtaalla omallatunnolla olla – puolueeton/sivussa – jos ja kun naapurissa tapahtuu ” olla puhtaasti kotosuomessa kuin impivaaran suojatuissa maisemissa” – ettei meitä liikuta yhtään eikä tänne yllä tietyt oppi-isät idän tuulista ?
PS siis toisaalta ovat ”toiset” hyväntahtoisia Venäjän mielistelijöitä jotka luottavat siihen ettei koskaan idän karhun kämmen lyö Mainilan tavoin….historia Venäjän kohdalla kuin odotuttaa….faktaa vaiko kuvitteellista fiktiota ?
No muuttuuko Venäjän hallinto kuin tietty diktaattorimaisuus poliittisesti koskaan demokraattisemmaksi ” kuin toiviounta tähtikartastosta ” näillä tunnetuilla ”pelimerkeillään” ?
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä kirjoitus!
NATO esittää käyvänsä hyviä sotia ja antaa koko ajan vihjeitä siitä, että se voittaisi.
Ukrainassa tulee lopulta Natolle pataan, kuten käynyt muissakin järjestön aggressiivisissa sodissa. Sitten alkaa selittely Suomessakin.
Nyt pitäisi alkaa antamaan henkistä tukea Natoon uskonomaisesti kääntyneille. Ukrainan sota kertoo siitä, että NATOn aseteollisuus tietää tienaavansa ja samalla sen piirissä tiedetään, että Ukraina petetään joku kaunis päivä.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen valtaeliitin turhamaiset tarpeet Naton suhteen, johtivat russofobian kiihdyttämiseen aina kun tilaisuus tuli. Suomalaiset piti saada pelkäämään Venäjää hinnalla millä hyvänsä…… ja tuo hinta on kova ja maksetaan tulevina vuosikymmeninä.
Varsinainen russofobian levittämisen kultakausi alkoi Yhdysvaltojen 2016 presidentin vaalikampanjasta, jossa demokraattipuolueen johto kehitti ”russian meddling” -tarinan, jolla pyrki ensin heikentämään vastaehdokkaan vaalikampanjaa ja sitten kaventamaan valitun presidentin toimintamahdollisuuksia.
Tuo ”russian meddling” -tarina on sittemmin todistettu täysin tekaistuksi, mutta sitä valtaeliitin media ei ole suomalaisille kertonut. Päinvastoin aina kun tilaisuus on tullut on uusia russofobiaa edistäviä tarinoita rakennettu täysin vailla näyttöä vain Nato myönteista mielipideilmapiiriä edistämään.
NL:n kaatumisen myötä olisi Naton luullut poistuvan geopolitiikan näyttämöltä, olihan Naton juhlapuheissa esitetty tehtävä estää NL:n hyökkäys Länsi-Eurooppaan. Nato jatkuminen todisti sen että koko tarina kylmästä sodasta olikin valhetta. Naton tehtävä ei ollut estää NL:n hyökkäystä, vaan luoda kuva ulkoisesta uhasta.
Ketä tuo kuva ulkoisesta uhasta palveli?
Tietenkin sota/tiedusteluteollista kompleksia, mutta laajemmin koko läntistä kapitalistista talouselittiä. Ulkoisen uhan luoman pelon alla talouseliitti kykeni taistelemaan työväenaatteita vastaan tekokkaammin.
Nato oli ja on edelleen sateenvarjo fasistisille toimille tavallista kansaa vastaan.
Ilmoita asiaton viesti