Eurooppa ja islam

Mikä euroopassa kiinnostaa niin paljon islaminuskoisia? Edelliset siirtolaismassat lähetettiin kotimatkalle Espanjasta 1492 (Reconquista) ja Osmanit käännytettiin Wienin porteilla 1529. Lieneekö niin että historia velvoittaa ja vihervasemmisto avittaa asiaa parhaansa mukaan euroopan sisällä? Hyvällä mielikuvituksella varustettuna saatan nähdä yhteläisyyksiä.

Suomen osalta helpoin ratkaisu tämän hetken tilanteeseen ja tulevaisuutta silmälläpitäen voisi olla seuraava. Ilmoitus julkisuuteen: Suomi keskeyttää tilapäisesti turvapaikkahakemusten vastaanoton pakolaisjärjestelmän uudelleen organisoinnin ajaksi, joten maahan ei pääse ilman asianmukaisia matkustusasiakirjoja. Ilmoitamme välittömästi kun uudet järjestelyt saadaan aikaan ja otamme vastaan pakolaisia.

Tulevaisuudessa pakolaisasiat käsitellään keskitetysti Maarianhaminassa Ahvenanmaalla Venäjän konsulaatin entisissä tiloissa (kunhan tilat vapautuvat). Tulevat pakolaiset sijoitetaan Ahvenanmaalle käsittelyn ajaksi, sinne perustettaviin pakolaiskeskuksiin (jahka saadaan sovittua maakuntahallinnon kanssa järjestelyistä). Ahvenanmaa on loistava ja rauhallinen paikka vainoa pakenevalle. Kansainvälisesti tunnustettu demilitarisoitu paratiisi josta on loistavat yhteydet tarvittaessa Ruotsiin sukuloimaan.

Ahvenanmaalaisille tämän voi myydä erästä poliitikkoa mukaillen ”Hei te tienaatte tällä”. Toisaalta vähänkään ahvenanmaalaisia tuntien tästä syntyisi suomalainen ”lopullinen ratkaisu” ilman verenvuodatusta.

Migrin haastattelijoille vinkki: Turvapaikanhakijoiden kohdalla engineering ei vättämättä tarkoita insinööriä. Todennäköisempää työhistoriaa ja osaamista kysyttäessä lienee pp-mekaanikko tai vastaava, eli jakoavain pysyy kädessä. Todistuksethan hävisivät matkalla ja perusmatematiikka unohtui traumojen myötä.

Tästä tuskin tulisi mitään mainehaittaa. Olemmehan, ainakin tiettyjen piirien mukaan, huippu rasistinen maa. Vastuullisen median kirjoituksia hieman kummastelen. Lehtiä selatessa saa lukea kuinka Italiaan ja Espanjaan rantautuu jatkuvasti siirtolaisia. Suomen kohdalla siirtolaisista kuitenkaan ei ole ollut puhetta.

Reijo Näätänen

Eläkeellä ja toistaiseksi ilmastopakolaisena. Turvallisuusalan moniosaaja. Mielipiteeni ja kirjoitukseni edustavat vain itseäni. Mikäli olen ymmärtänyt jotain väärin, tai muistini pettää jonkun asian suhteen, korjatkaa ihmeessä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu