Lapinlahden (ei linnut) vaan salametsästys

Salametsästys Lapinlahdella  !

Olen ikäni metsästänyt ja mielestäni aina reilun ja rehdin metsästyksen periaatteiden mukaisesti ja se on aika pitkä aika.. yli 60 vuotta (ja monet vanhat metsästyskaverit ovat jo poistuneet joukostamme)  olen osallistunut muutenkin alan harrastuksiin ja ollut tuomarina esim. ajokoirakokeissa ympäri maata ja aina tykännyt toiminnasta muutenkin kuin vain ”metsästäjänä”

Nyt ihmettelen tätä Lapinlahdella ilmi tullutta tapausta monestakin syystä ja yksi on se, että tunnen jo paikkakunnalla olevia Tuomareita yms. metsä miehiä.

Ihmettelen metsästäjänä myös sitä, että miten tämä kaikki on yleensä mahdollista keskellä nykyistä yhteiskuntaa ja valvonta toimenpiteitiä!!

Toinen asia joka erityisesti ihmetyttää tässä ns. Lapinlahti tapauksessa on se, että on tapettu ja saatu tappaa (ja miksi) näitä luonnon rikkauksien kannalta meidänkin alueella tärkeitä ja suojeltuja eläimiä.. se ei sovi metsästäjän ajatus maailmaan ollenkaan, koira vahingotko, ehkä ainakin osasyy, mutta se ei selitä tätä keskittymää ja sitä, että tämä on saanut (voinut) jatkua näin pitkään !?) L

Olisi jollain tapaa ymmärrettävissä ja ehkä hyväksyttävää, (ei laillista) että tuolla korpien kätköissä jotkut heikommassa asemassa olevat ihmiset ns. salametsästäisivät ja ovat näin myös tehneet, (tiedän lukuisia tapauksia kymmenien vuosien takaa ja hyväksyn ne) tappaisivat ns syötäväksi tarkoitettua riistaa, mutta tätä ei voi hyväksyä enkä minä ja ei varmasti yksikään ns. rehellinen metsämies allekirjoita tällaista toimintaa.

Mitä Metsästäjien keskusliitto nyt aikoo tehdä ?! aika iso urakka on edessä.. puhdistaa rehellisten metsästäjien maine ja se, että tuolta luonnosta saadaan sovittujen säännösten ja lakien mukaan erittäin terveellistä ja luonnon mukaista ravintoa jota nämä laittomuudet tulee kyseenalaistamaan.

 

 

ReijoHelli
Sitoutumaton Helsinki

EX yrittäjä, eläkkeellä... viimeisen yritykseni kaatoi Suomen Säästöpankki (P-Karjala) kuten tuhannet tai kymmenet tuhannet vastaavat yritykset 1990 luvun alkupuolen "laman" seurauksena. (Täysin terve yritys ja valoisat tulevaisuuden suunnitelmat) eiku "NURIN" vaan...
Neljä lasta joista kaksi nuorinta syntyi juuri tuohon yrityksen kaatumisen aikoihin 1991 ja 1992 ja jotka on kunniallisesti kasvatettu (kiitos tästä kuuluu myös suurelta osin lasten äidille) ja he elävät nyt jo omissa talouksissaan... Nyt on jo olemassa lapsen, lapsen, lapsiakin muutama :-)
Rakastan matkustella vähän sinne tänne.. viimeksi Gambiassa muutama kerta, mutta aina kun on mahdollista Auton ja vaunun suunta on pohjoiseen ja tykkään Lapin "RAUHOITTAVISTA" maisemista.... Jäämeren rannoilla on "Rauhoittava" ja rentouttava vaikutus tunturi -joki maisemien lisäksi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu