Orpon Eläke leikkaukset

Ihan ensimmäiseksi kysyn, Pääministeriltä, että minkälaisia leikkauksia Hallituksesi on esittämässä ja on suunnitellut omiin palkkoihinsa, muiden Ministerien palkkoihin ja Kansanedustajien palkkoihin, sekä nykyisiin, että kaikkiin entisiin ? Olisi oikein hyvä esimerkki esittää nämä leikkaukset tavalliselle eläkkeen saajalle jonka jälkeen voisi perustellusti noita leikkauksia esittää myös tavallisten ihmisten eläkkeisiin jotka ovat omalla työllään maksaneet eläkkeensä ja joihin nyt Orpo on ensimmäisenä varmasti taas iskemässä kyntensä, siis pieniin ja pienistä palkoista maksettuihin eläkkeisiin, sekä niihin kohdistuviin leikkauksiin Orpon politiikan mukaisesti.

Periaatteessa hyväksyn ja on ihan hyväksyttävää leikata myös eläkkeistä, mutta ne leikkaukset pitää tehdä ja kohdistaa sellaisiin eläkkeisiin ja eläkkeen saajiin joilla ei ole merkitystä kyseisen eläkkeen saajan toimeentuloon ja jokapäiväiseen elämään, mutta on ihan turha kuvitella, että Orpon leikkaus-suunnitelmat kohdistuisi näihin eläkkeensaajiin.

Sopeutuksen nimissä ja valtiontalouden korjaamiseksi esitän, että alle 3000 euroa kuussa saavien eläkkeitä ei leikata ollenkaan, mutta siitä ylöspäin leikkauksia voitaisiin aivan hyvin tehdä porrastetusti esimerkin tapaisesti siten, että esimerkiksi 5000 eu/kk ansaitseva eläkeläisen 3000 euron yli menevästä osasta 2000  euroa, siitä leikataan 20% eli 400 euroa jolloin hänelle jää vielä verotettavaa tuloa 4600 euroa/kk tätä voitaisiin porrastaa siten, että esim. 8000 eu/kk olevista eläkkeitä leikataan ylimenevästä osuudesta 50% jolloin esim. 9000 eu/kk saavista eläkkeistä leikataan 1000 eurosta 500 euroa jolloin eläkkeensaajan käteen jää edelleen 8500 eu/kk verotettavaa tuloa.Tämä on ihan tällainen tavallisen tallaajan esitys ja joka ihan varmasti ei mene läpi niin kauan kuin Orpo istuu Pääministerin paikalla ja tämä olisi ihan oikean suuntainen ja kohtuullinen esitys, mutta kuten kerroin niin Orpon kohtuus tämä ei ole.

Periaatteessa muutenkin yksikään ihminen ei tarvitse suurempaa eläkettä kuin 8000 eu/kk elääkseen.

ReijoHelli
Sitoutumaton Helsinki

EX yrittäjä, eläkkeellä... viimeisen yritykseni kaatoi Suomen Säästöpankki (P-Karjala) kuten tuhannet tai kymmenet tuhannet vastaavat yritykset 1990 luvun alkupuolen "laman" seurauksena. (Täysin terve yritys ja valoisat tulevaisuuden suunnitelmat) eiku "NURIN" vaan...
Neljä lasta joista kaksi nuorinta syntyi juuri tuohon yrityksen kaatumisen aikoihin 1991 ja 1992 ja jotka on kunniallisesti kasvatettu (kiitos tästä kuuluu myös suurelta osin lasten äidille) ja he elävät nyt jo omissa talouksissaan... Nyt on jo olemassa lapsen, lapsen, lapsiakin muutama :-)
Rakastan matkustella vähän sinne tänne.. viimeksi Gambiassa muutama kerta, mutta aina kun on mahdollista Auton ja vaunun suunta on pohjoiseen ja tykkään Lapin "RAUHOITTAVISTA" maisemista.... Jäämeren rannoilla on "Rauhoittava" ja rentouttava vaikutus tunturi -joki maisemien lisäksi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu