Petterillä on kohta ”Orpo” olo

Aluksi muistutan vielä siitä, että olen itse toiminut osa-aika yrittäjänä jo 1970 luvun alusta lähtien ja sitten päätoimisena yrittäjänä  1980 luvun alkumetreiltä eteenpäin aina eläkkeelle jäämiseeni saakka.

Kirjoittelen täällä omasta mielestäni täysin puolueettomasti, en yrittäjien, en palkansaajien, enkä myöskään minkään puolueen puolesta puhujana.

Nykyiseen vastakkainasettelu tilanteeseen… työntekijäliitot/Hallitus ? Jo sanaparina tuo kuulostaa äkkiseltään aika oudolta, mutta jo Hallitustaipaleensa alkumetreillä Petteri Orpo ilmoittautui itse vapaehtoiseksi työntekijäliittojen maali kohteeksi rupeamalla periaatteellisesti ja ponnekkaasti repimään ja hajottamaan omalla politiikallaan SAK.n ja muiden työntekijäliittojen yhtenäisyyttä ja perinteistä liittojen välistä sopimusmallia josta yksi esimerkki oli se, että hän ryhtyi tai yritti ruveta voimakkaasti ajamaan mallia ns. ”paikallisesta” sopimisesta jossa yksittäinen työntekijä ja työnantaja keskenään voisivat työpaikkakohtaisesti keskenään sopia ns. työehdoista.

Pitkään toimineena yrittäjänä tajusin heti tuon esityksen jälkeen, ettei tästä seuraa mitään hyvää ja ihmettelinkin pitkään, että milloin SAK ja muut liitot reagoivat tuohon asiaan ja nyt vasta.. sanon näin siksi, että vasta nyt työntekijäpuolella ollaan oikeasti herätty siihen, että mistä oikein on periaatteessa kysymys… siis Petterillä oli ”ketunhäntä” kainalossa kun hän näin yritti ruveta riisumaan SAK.n ja muiden työntekijäliittojen, EK.n koko sopimusjärjestelmän ja sai varmaan EK.n puolelta kannatusta toimilleen ja rupesi yksipuolisesti laatimaan lakeja näitä nyt lakkouhkien ja koko sopimusjärjestelmän perusteita repivän oman mallinsa ja ajattelinkin jo jossain vaiheessa kun työntekijäpuoli oli alkuun hiljakseen ja ehkäpä vähän ns. ”Shokissa”

Vasta nyt rupeaa tapahtumaan ja on mielestäni Petteriltä paha virhe lähteä yksipuolisesta lailla määräilemään sellaisista asioista jotka ovat ja tulevat jatkossakin olemaan asianomaisten liittojen välisiä asioita ja joihin ei pidä mielestäni Hallituksen ja ei ainakaan oikeistolaisen Hallituksen ruveta sorvaamaan ja määräämään ”Lailla” työehtosopimuksista ja jos nyt Hallitus ei ala oikeasti neuvottelemaan ja keskustelemaan tekemistään uusista lakimuutoksista niin siitä ei Suomen kansantaloudelle seuraa mitään hyvää

Kokoomusjohtoinen oikeisto Hallitus kuvitteli voivansa laatia ”yksin” nämä nyt kiistanalaiseksi tulleet lait ilman Ay liikkeen kuulemista ja neuvottelematta, mutta uskon, että tämä Orpon johtama oikeistolainen Hallituspolitiikka vie Suomen talouden ja kansantuotteen vain ja ainoastaan vielä pahempaan alamäkeen kuin missä se jo valmiiksi on ja johon suuntaan Orpon politiikka johtaa ja jos se ei ota koko työväenliikkeen voimaa huomioon niin Suomi nimiselle Valtiolle ja sen taloudelle tulee käymään tosi huonosti jos suunta ei muutu !

Onhan tämä ennenkuulumaton tilanne, että Hallitus yksipuolisesti laatii lakeja ja kuvittelee, että työntekijäpuoli tulee hyväksymään ja nielemään nämä lait ilman seurauksia.

Petteri on lähtenyt nyt vaaralliselle (Diktaattori) tielle josta on erittäin vaikea enää peruuttaa ja ryhtyä neuvottelemaan asioista ennen kuin on liian myöhäistä ja Orpo ajaa tällä politiikallaan Suomen ”ojasta allikkoon” jos pelin nimi ei muutu.

Ymmärtääkö Petteri Orpo/Riikka Purra etc. mihin ollaan menossa.. jos ei niin sanon sen heille.. Suomessa ollaan menossa ”Lakkojen” ja kaikenlaisen epävakauden tielle tuolla yksipuolisella lakitehtailulla, tätä emme kaipaa emmekä halua ja se  tie vie Suomi nimisen valtion ja Kansantalouden suoraan Suonsilmään.

Ja lopuksi vielä jos tämä kirjoitus tuntuu jollain tapaa puolueelliselta niin tämä ei ole ainakaan mikään poliittinen kannanotto, vaikka äänestinkin ensimmäisen kerran Pressa vaaleissa jo ennakkoon ja yleensä vaaleissa 1995 jälkeen, eikä politiikalla ole mitään merkitystä äänestys päätöksessäni nytkään vaan äänestin puhtaasti henkilöä.

ReijoHelli
Sitoutumaton Helsinki

EX yrittäjä, eläkkeellä... viimeisen yritykseni kaatoi Suomen Säästöpankki (P-Karjala) kuten tuhannet tai kymmenet tuhannet vastaavat yritykset 1990 luvun alkupuolen "laman" seurauksena. (Täysin terve yritys ja valoisat tulevaisuuden suunnitelmat) eiku "NURIN" vaan...
Neljä lasta joista kaksi nuorinta syntyi juuri tuohon yrityksen kaatumisen aikoihin 1991 ja 1992 ja jotka on kunniallisesti kasvatettu (kiitos tästä kuuluu myös suurelta osin lasten äidille) ja he elävät nyt jo omissa talouksissaan... Nyt on jo olemassa lapsen, lapsen, lapsiakin muutama :-)
Rakastan matkustella vähän sinne tänne.. viimeksi Gambiassa muutama kerta, mutta aina kun on mahdollista Auton ja vaunun suunta on pohjoiseen ja tykkään Lapin "RAUHOITTAVISTA" maisemista.... Jäämeren rannoilla on "Rauhoittava" ja rentouttava vaikutus tunturi -joki maisemien lisäksi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu