POSTI/KÄSITTELYMAKSUT

POSTIN KÄSITTELYMAKSUT/TULLAUS

Onkohan Postilla hiukan puurot ja vellit sekaisin nyt tuon Idän Verkkokauppojen tullausasian kanssa ja mikä lopullinen Arvonlisäveron tarkoituksellisuus ja mielekkyys on ?

Ainakin näin aluksi näyttää siltä, että tuosta asiasta on tullut pikemminkin jonkinlainen riesa sekä asiakkaalle, että Postille ja paljonkohan nuo käsittelyt oikeasti Postille maksaa.

Tästä esimerkki:

Kysymyksessä on siis tunnettu Idän Verkkokauppa ja tuotteet 5 kpl. oli tilattu kesäkuun puolenvälin paikkeilla ja saapuivat Suomeen kuun vaihteessa ja niiden yhteinen tilaushinta oli noin 23 euroa ja yritys on ilmoittanut, että sinun ei tarvitse maksaa tuotteista erikseen mitään Arvonlisä/Tullimaksuja koska yritys on ne maksanut.

Kaikki tuotteet on pakattu saman Lähetys/tuotenumeron alle joista neljä on pakattu samaan pakettiin ja yksi erillisenä pakettina.

Tuo yksi erikseen pakattu tuote saapui 02.07 suoraan postilaatikkoon normaalisti, mutta loput Posti jumitti omaan Tullauskeskukseensa ja laittoi ilmoituksen, että teidän täytyy tehdä näistä tuotteista tullausilmoitus ja maksaa Tullimaksu ja erikseen oli ”Linkki” jolla voi maksaa Postin ”Käsittelymaksun” 2,90 eu !

OK maksettiin Postin Käsittelymaksu 2,90 eu ja tehtiin protokkollan mukainen ilmoitus Tullille jonne ilmoitettiin tuote/lähetystunnus ja Tullista tuli välitön ilmoitus, että kyseisten tuotteiden tullimaksut on maksettu.

Kuitenkin oli maksettu tuon linkin kautta Postin vaatima ns ”Käsittelymaksu” 2,90 eu Postille,  myöhemmin tehtiin ilmoitus Postille, että tuo käsittelymaksu on aiheeton koska mitään Tullausta ei tarvinnut tuotteista tehdä.

Postilta ei ole tullut vastausta ilmoitukseen.. muuta kuin kuittaus ilmoituksen vastaanottamisesta eikä nuo tilatut tuotteetkaan ole tulleet.. eli ovat jossain postin omassa ”karanteenissa”.

Näin toimii meidän Posti… lähettää ilmoitukset jo tullatuista lähetyksistä, että voi rahastaa sillä perusteella tuon ns. ”Käsittelymaksun”

Nyt on tilattu kokeeksi samaisesta Verkkokaupasta tuote joka maksaa 1,60 euroa ja sen lähetyskulut Kiinasta on 2 euroa…. tuleekohan Postilta ilmoitus. että tuote on tullattava ja perivät sitten Käsittelymaksun 2,90 eu ?

Muutenkin on aivan naurettavaa tämä Postin/ EU.n arvonlisätouhu.. paljonko se nyt rikastuu esimerkiksi tuolla tilatulla tuotteella jonka hinta on 1,60 eu ja jos siitä ei olisi maksettu myyjän toimesta Alv.tä.

Postin mukaan siitä varmaan pitää tehdä tullausilmoitus ja maksaa Alv. 22%  (3,6 senttiä) ja Postin käsittelymaksu 2,90 euroa kun koko tuotteen hinta on 1,60 ja lähetyskulut Kiinasta on 2 euroa… siis Posti yrittää nyt rahastaa tuolla tullausilmoituksella käsittelymaksun 2,90 eu…. mitä Posti yrittää tällä toiminnallaan kiertää.. kaivertaako Postia se, että se joutuu ilmeisesti (Joidenkin kansainvälisten) sopimusten perusteella paketin toimittamaan ilman erillistä Postimaksua EU/Suomessa, koska toimitusmaksun on maksanut (2 eu)  jo tavaran toimittaja.

Tämäkö on tarkoituksenmukaista ja järkevää toimintaa !?

Minusta tämä on juuri sitä EU.n ”Järjetöntä” byrokratiaa jota eivät itse ymmärrä ollenkaan ja josta tämä on hyvä esimerkki ja katsotaan nyt kuinka tämän seuraavan lähetyksen kanssa käy.

0
ReijoHelli
Sitoutumaton Kontiolahti

EX yrittäjä, eläkkeellä... viimeisen yritykseni kaatoi Suomen Säästöpankki (P-Karjala) kuten tuhannet tai kymmenet tuhannet vastaavat yritykset 1990 luvun alkupuolen "laman" seurauksena. (Täysin terve yritys ja valoisat tulevaisuuden suunnitelmat) eiku "NURIN" vaan...
Neljä lasta joista kaksi nuorinta syntyi juuri tuohon yrityksen kaatumisen aikoihin 1991 ja 1992 ja jotka on kunniallisesti kasvatettu (kiitos tästä kuuluu myös suurelta osin lasten äidille) ja he elävät nyt jo omissa talouksissaan.
Rakastan matkustella vähän sinne tänne.. viimeksi Gambiassa pari kertaa, mutta aina kun on mahdollista Auton ja vaunun suunta on pohjoiseen ja tykkään Lapin "RAUHOITTAVISTA" maisemista.... Jäämeren rannoilla on "Rauhoittava" ja rentouttava vaikutus tunturi -joki maisemien lisäksi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu