Punkki/Borrealoosi

PUNKKI/BORREALOOSI/LYMEN TAUTI

Uskaltaako Suomen metsissä enää kulkea… edes täällä Pohjois-Karjalassa !

Alla oleva muistio perustuu omiin kokemuksiin ja lisäksi KANTA palvelu tietoihin.

MUISTIO LUOTU 5.4.2021  En ollut tietoinen enkä kuullut ennen koko Borreasta/Lymen taudista mitään, eikä minulla ole elämäni aikana koskaan ollut Punkkia kiinnittyneenä vaikka minä olen aina rymynnyt pitkin metsiä……. kuulin ja luin asiasta ensimmäisen kerran netistä vasta joskus 2021 vuodenvaihteen jälkeen kun rupesin selvittelemään itse tuota ”Punkki” asiaa ja kun selvisi nuo punkin aiheuttamat sairaudet (Borrea) ja jonka jälkeen pyysin Terkkarista kirjallisesti Borrea verikoetta.

Pirullinen ja pikkuinen ”Paholainen” Punkki, Borrelioosi, Lymen tauti !

Tämä ”saamarin” satiainen pureutui minuun kesäkuun alussa 2019 ja se poistettiin Terkkarissa 6.6.2019 ja tämä selittää erittäin paljon asioita joita tuon jälkeen on tapahtunut ja joiden kohteeksi olen joutunut, asia on vasta nyt ruvennut selviämään ihan selvän 5.7.2019 tapahtuneen ”HOITOVIRHEEN” takia…. (Oma mielipide) menin terkkariin sen takia, että oikea käsi alkoi selittämättömästi kipeytymään Heinäkuun 2019 alussa ja alkoi olla niin kipeä ettei sillä voinut tehdä enää mitään ja toinen asia oli tuo valtava kutina selässä paikassa josta tuo Punkki oli poistettu.

Lääkäri itse on kirjoittanut tietoihini Kanta palvelussa 5.7.2019 näin: Pohtii onko näillä yhteyttä….?

Juuri näin tein… muistan sen kun ajattelin, että kun tuo Punkki oli juuri samalla (Oikea) puolella Lavan alaosassa ja nimenomaan olkapää ja kyynärpää kipeytyi selittämättömästi samalta puolelta ilman mitään ulkoista syytä niin pahoin, ettei kättä voinut enää edes nostaa saatikka tehdä sillä jotain ja muutaman päivän päästä se myös parani ihmeellisesti samoin….  tässä vaiheessa Lääkärin olisi pitänyt osata yhdistää nämä asiat ja varsinkin kun minä itse sitä asioista mitään tietämättömänä (syy yhteyttä) epäilin  ja ilmoitin hänelle… hänen olisi pitänyt asia ymmärtää ja laittaa minut Borrealoosi verikokeisiin silloin heti.

Lääkäri ei reagoinut käden kipeytymiseen muuten kuin käski vain syömään Särkylääkkeitä ja määräsi kutinaan Bemetson voidetta joka kyllä väliaikaisesti auttoi tuohon kutinaan.

Syyskesällä ja syksyllä 2019 rupesi olemaan mitä kummallisempia oireita joihin ei selitystä löytynyt.

Terkkarissa tehtiin syksyn 2019 ja talven 2020 aikana kaikenmaailman kokeet… Sydänfilmi, kaikki verikokeet (Mutta ei borrea) kotona vuorokauden Holter/sydäntutkimus minä ihmettelin vain, että mikä ihmeen juttu tämä voi olla kun on vaikka mitä vaivoja ja jotka toiset loppuvat ja toiset alkavat ihan selittämättömästi ja ilman mitään syytä niin ajattelin, että päässä pitää olla joku kasvain tms, koska lähetettä mangneettikuviin en terkkarista saanut niin itse maksoin sen ja vain sen takia, että tämäkin suljetaan vielä pois.. kävin omilla kustannuksilla mangneettikuvissa niska,  pää (yli 600 eu) ja kun mitään sieltäkään ei löytynyt niin oltiin ns. ”Patti” tilanteessa … kuvaus tehtiin Joulukuussa 2020  !?

Miksi ei 5.7.2019 Terkkarin Lääkäri antanut lähetettä Labraan Borrea verikokeisiin joissa olisi selvinnyt tuo Borrealoosi ja se olisi voitu  silloin hoitaa antibiooteilla kuntoon.. kaikki muut verikokeet on otettu kai jo kahteen kertaankin ja kun mistään ei mitään selvinnyt rupesin selvittelemään asiaa itse netistä tästä Punkin puremasta, koska se edelleen muistutti kutinalla olemassa olostaan.. jostain oli jäänyt takarivoon asia ja kun tuo ”KUTINA” tuolla punkin purema kohdassa on jatkunut ja jatkuu edelleen niin tein omia havaintoja ja kyselin Terkkarista tuota Borrelioosi asiaa ja verikoetta… selvisi ettei sellaista ole otettu !!?  nyt on sitten ”Lymen” tauti ja sekin selvisi vasta kun itse rupesin vaatimaan nyt talvella tuota Borrelioosi verikoetta sen jälkeen kun kaikki muut kokeet veri yms oli otettu ja joissa ei ollut mitään.

7.9.2021 toivottavasti tämä on nyt loppu.

Tämä tauti on nyt kestänyt yli 2 vuotta ja kaikkein pahin vaihe oli syksy 2019 alku ja loppu talvi 2020 sekä koko alkutalvi ja kevät 2021 aina kesäkuun loppupuolelle saakka…. eri pituisia muutaman viikon normaalia elämää ja verenpaineet ja sitten yks kaks selittämättömiä verenpaineen ”Romahduksia” ja Huippausta jopa istualta seisomaan noustessa.

Pirullisinta oli 2021 alkuun saakka kun ei tiennyt, että mikä ihmeen tauti/vaiva tämä on… kunnes selvisi tuo verikokessa esiin tullut Borrealoosi ja sekin vasta sen jälkeen kun itse pyysin terkkarista tuota verikoetta… kaikkein pahinta oli alkuvaiheessa erittäin matalat verenpaineet ja siitä johtuvat HUIMAUKSET erilaiset huippaukset/tasapainon menetys ja kaksi kertaa pyörtyminen 2019 kerran ja toinen talvella 2020 verenpaineet heitteli laidasta toiseen syksyn 2019 ja kevään 2021 kesäkuun loppupuolelle saakka ollen alimmillaan jossain mittauksessa yläpaine 93 ja korkein mittaustulos oli 168 !

Tämän jälkeen nuo verenpaineet ovat normalisoituneet ja ovat parhaalla mahdollisella tasolla nyt ainakin toistaiseksi olleet jo yli 2 kuukautta verenpaineiden keskiarvo tältä ajalta on nyt 128/65… alapaine on minulla aina ollut erikoisen matala.

Mainittakoon, että verenpaineet on ollut minulla aika alhaalla jo ainakin vuodesta 2015 alkaen ja siitä johtuvat aamulliset ylös noustessa olevat huimaukset joita piti aina tasoitella istumalla sängyn laidalla…. nyt ensimmäisen kerran yli 2 kuukautta ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia verenpaineiden eikä myös niistä johtuvien Huimausten/huippausten kanssa.. siis myös jotain hyötyäkin ilmeisesti tästä Punkista on… nyt ainakin toistaiseksi, mutta koskaan ei voi olla varma.. koko ajan vain pelkää ja odottaa taas jotain tapahtuvaksi… verenpaineita tulee mittailtua aina silloin tällöin ja kun ne ovat normaalit niin OK. tein viralliset viikon mittaukset 2 kertaa aamuin illoin samaan aikaan ja samalla tavalla ensimmäiset kesäkuun lopussa ja toiset elokuun lopussa joiden keskiarvot oli juuri nuo 128/65 ja senkin jälkeen ne vastaa tuota samaa linjaa.

LOPUKSI: Terveyskeskuksen johtavan lääkärin mielestä ja mukaan nämä verenpaineiden heittelyt ja huimaukset etc. eivät ainakaan johdu tuosta Borreasta ja muutenkin hän on lausunut asiasta ihan ”MUTU” tuntumalla, että olen sairastanut tuon Borrealoosin joskus aikaisemmin… siis tietenkin kieltää tuon hoitovirheen joka tapahtui hänen johtamassaan yksikössä 5.7.2019 !!

Muutenkin olin hänen hoidossa 2019-2021 heinkuun 29 pv.ään saakka ja hän yritti kaikilla muilla em. tutkimuksilla löytää jonkin muun aiheuttajan/syyn näille oireille, mutta sitähän ei siis löytynyt ja ei olisi löytynyt tuota Borrealoosiakaan ellen minä itse olisi pyytänyt päästä ko verikokeisiin !

Ja vielä lopuksi oma mielipide: Lääkäreille… toimittakaa ”AINA” sellainen potilas verikokeisiin jolta Punkki on poistettu… olen kävelevä esimerkki siitä että tämän taudin voi nykyisin saada Suomessa missä kolkassa tahansa, kuten yllä oleva esimerkki osoittaa…. se ei ole vain Ahvenanmaan, Länsi tai etelä-Suomen ongelma…. se on koko Suomen käsittävä tauti… elämäni ensimmäinen ja ainoa punkki täällä Joensuun kupeessa ja siitä ”Borrealoosi” tartunta.

Ja että kaikki päättyisi niin kuin ”SADUISSA” niin kerrottakoon, että en ole lopettanut metsissä ”Rymyämistä” ja käyn keräämässä marjoja ja sieniä aina kun vain kerkeän ja viimeisin tapaus sattui nyt 5.9 sunnuntaina kun olin sieniretkellä ja en enää uskonut, että ”HIRVIKÄRPÄSISTÄ” olisi haittaa niin laskin kaikki kimppuuni käyneet ja tapetut yksilöt joita oli 9 kpl ja yksi niistä pääsi huomaamatta ryömimään ranteesta ylös paidan ja vaatteiden sisään ja en jostain syystä.. kai oli kylmä riisunut paitaa pois ja se jäi sinne piiloon ja tunsin jälkeenpäin sen, että se pureksi siellä erikoisesti kyynärpään seutua ja vähän muualtakin, mutta viimein nousi niskaan josta sain sen kiinni ja tapettua, mutta eilen alkoi valtava kutina tuossa vasemman käden kyynärpäässä ja se jatkuu edelleen ja luin kuinkas muuten Netistä, että se saattaa aiheuttaa erilaisia tauteja.. jotakin kuumetta etc…… kävin taas terkkarissa jossa ei tietenkään pääse edes lääkärin puheille vaan Tereydenhoitaja juoksee lääkärin ja minun väliä ja kysyy lääkärin neuvoa asiasta J

Terveydenhoitaja putsasi alueen ja laittoi ”Hydrokortisoonia” jota minulla on itsellänikin ja jota laitoin jo eilen samaan paikkaan, mutta kutina vain jatkuu…. saa nyt nähdä mitä tapahtuu… nämä kärpästen ”HIRVI” puremat ja aiheuttamat asiat eivät kuulemma näy verikokeissa.. siis nyt vain odotellaan ja toivotaan parasta… kutina jatkuu L

+1
ReijoHelli
Sitoutumaton Kontiolahti

EX yrittäjä, eläkkeellä... viimeisen yritykseni kaatoi Suomen Säästöpankki (P-Karjala) kuten tuhannet tai kymmenet tuhannet vastaavat yritykset 1990 luvun alkupuolen "laman" seurauksena. (Täysin terve yritys ja valoisat tulevaisuuden suunnitelmat) eiku "NURIN" vaan...
Neljä lasta joista kaksi nuorinta syntyi juuri tuohon yrityksen kaatumisen aikoihin 1991 ja 1992 ja jotka on kunniallisesti kasvatettu (kiitos tästä kuuluu myös suurelta osin lasten äidille) ja he elävät nyt jo omissa talouksissaan.
Rakastan matkustella vähän sinne tänne.. viimeksi Gambiassa pari kertaa, mutta aina kun on mahdollista Auton ja vaunun suunta on pohjoiseen ja tykkään Lapin "RAUHOITTAVISTA" maisemista.... Jäämeren rannoilla on "Rauhoittava" ja rentouttava vaikutus tunturi -joki maisemien lisäksi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu