”PUTIN” HULLUN MIEHEN ANSIOKAS JA PITKÄ CV

Tähän on koottu ja lainattu eri tiedotusvälineistä ja tahoilta näitä tiedossa olevia Putinin saavutuksia, hänelle ei ihmishengellä eikä kansalaisuudella ole mitään merkitystä. omien maailmanvalta pyrkimyksiensä este ei ole yksikään VENÄLÄINENKÄÄN jos hän asettuu poikkiteloin tämän DIKTAATTORIN tielle.

Mielipuoli VLADIMIR PUTIN aloitti sotimisensa heti valtaan noustuaan kun hän aloitti Venäjän pääministerinä 1999-2000 hän määräsi , että Tsetseenien vastarinta ja itsenäistymis-pyrkimiset pitää lopettaa Armeijan eliittijoukkojen avulla seurauksista välittämättä ja Grosny moukaroitiin maan tasalle ja Tšetšenian jälkeen hän lähetti venäläisjoukkoja Georgiaan, Syyriaan ja Itä-Ukrainaan ja ties minne hänen suunnitelmansa ulottui jo tuolloin.

Näissä sotatoimissaan venäläiset ( PUTININ JOHDOLLA ) ovat tappaneet kymmeniä tuhansia siviilejä joiden joukossa on nykyisin jo tuhansia lapsia.

Tšetšenia 1999

PUTIN oli vasta aloittanut pääministerinä, kun Venäjä hyökkäsi pieneen, itsenäiseksi julistautuneeseen Tšetšeniaan syksyllä vuonna 1999. Moskovalaisissa kerros­taloissa oli räjähtänyt pommeja, ja Venäjä syytti siitä tšetšeeniterroristeja. (PUTININ OMAT POMMIT) Se valtasi Tšetšenian pääkaupungin Groznyin ja alisti Tšetšenian hallinnon presidentiksi nousseen Putinin alaisuuteen.

Kun tšetšeeniterroristit ottivat panttivankeja moskovalaisessa teatterissa, Putin kiristi sotilaallisia iskuja Tšetšeniassa. Tämä niin sanottu toinen Tšetšenian sota kesti useita vuosia. Toimittajien pääsyä maahan rajoitettiin tiukasti. Tuhansia ihmisiä katosi. Groznyiin jäi kymmeniä tuhansia saarroksiin keskelle ilmaiskuja.

**1.9.2004 **Beslan, Venäjä: PUTIN määräyksestä kaappaus lopetettiin verisesti Yli 330 tshetsheeniseparatistien ottamaa panttivankia kuolee Venäjän erikoisjoukkojen tekemässä pelastusyrityksessä ja yli 700 loukkaantuu. Ainakin 155 uhreista on lapsia.

Georgia 2008

”ELOKUUN sota” tai ”viiden päivän sota” käytiin Pekingin olympialaisten aikana elokuussa 2008. Putinin Venäjä syytti georgialaisia ”aggressioista” eteläossetialaisia kohtaan ja jyräsi pienen naapurinsa. Samalla syntyi Venäjän nukkevaltio, Etelä-Ossetian tasavalta, jonka itsenäisyyden Venäjä tunnusti.

Viiden päivän sodassa kuoli virallisten tietojen mukaan 850 ihmistä. Noin 35 000 ihmistä menetti kotinsa.

Krimin valtaus ja Itä-Ukrainan sota 2014

HELMIKUUSSA vuonna 2014 ukrainalaiset mielenosoittajat kaatoivat maansa Venäjä-mielisen presidentin Viktor Janukovytšin. Yli sata ihmistä kuoli, kun viranomaiset tukahduttivat mielenosoituksia. Uusi hallitus alkoi lähentää Ukrainaa EU:hun.

Krimin niemimaalla venäläismielinen väestö osoitti mieltään uutta hallintoa vastaan. Mielenosoituksiin osallistui myös Venäjältä saapuneita kansallismielisiä. Huhtikuussa Krimillä nähtiin tunnuksettomia asemiehiä, joita epäiltiin Venäjän sotilaiksi. Heitä alettiin nimittää ”pieniksi vihreiksi miehiksi”.

Venäjä miehitti Krimin alle viikossa ilman taisteluita ja liitti sen itseensä.

Samana keväänä kerrottiin, että Ukrainan itäiset osat olivat sodan partaalla. Lännessä epäiltiin, että sinne oli saapunut venäläisiä agentteja aiheuttamaan kaaosta ja lietsomaan levottomuuksia.

Ukrainan itäosissa vastustus Ukrainan uutta hallintoa kohtaan oli vahvinta. Syrjäytetyllä Janukovytšilla oli siellä paljon tukijoita. Kiovassa pelättiin alueiden vastavallankumouksellisuutta.

Venäjä vakuutti, ettei se aio miehittää Ukrainaa, mutta Putin ilmoitti, että Venäjällä oli oikeus puolustaa Ukrainan venäjänkielisiä asein.

Donetskin ja Luhanskin ”kansantasavallat” julistautuivat itsenäisiksi. Ne alkoivat käydä sotaa Ukrainan armeijaa vastaan Venäjän tuella.

Ensimmäinen rauhansopimus allekirjoitettiin syksyllä 2014, mutta se ei tuonut rauhaa vaan taistelut kiihtyivät. Toinen, ns. Minsk II -sopimus solmittiin vuoden 2015 alussa. Siinä Donetsk ja Luhansk tunnustettiin erityisalueiksi osana Ukrainaa.

Osapuolet eivät noudattaneet tätäkään sopimusta. Maan sisäisiä pakolaisia oli miljoona. Noin 600 000 oli hakeutunut ulkomaille.

Donbasin separatistialueista tuli jäätynyt konflikti. Donetskissa ja Luhanskissa totuttiin elämään ikään kuin Ukrainan ulkopuolella. Ne erotti muusta Ukrainasta ns. kontaktilinja. Se oli samalla sodan miinoitettu etulinja. Sodasta tuli osa ihmisten arkea.

Muualla Euroopassa tilanteeseen turruttiin. Itä-Ukrainan sodasta uutisoitiin yhä vähemmän. Vuodet vaihtuivat, mutta rintamalinjat eivät juuri muuttuneet. Keväällä 2021 taistelut sitten jälleen kiihtyivät. Putinin tulkittiin testaavan Yhdysvaltain uuden presidentin sitoutumista Ukrainaan.

Ukrainan hallituksen joukkojen ja Venäjän tukemien separatistien välisessä sodassa oli kuollut vuoden 2021 loppuun mennessä arviolta 15 000 ihmistä. Silloin sota oli kestänyt yli seitsemän vuotta.

Syksyllä 2021 Venäjä alkoi keskittää Ukrainan vastaiselle rajalle uusia joukkoja. Sen arveltiin ennakoivan Itä-Ukrainan sodan kiihtymistä.

Syyria 2015

PUTIN lähetti venäläissotilaat tukemaan Syyrian presidentin (DIKTAATTORI KAVERINSA) Bashir al-Assadin hallintoa Syyrian sisällissodassa syksyllä 2015. Aluksi kyse oli ilmaiskuista, myöhemmin maahan lähetettiin myös erikoisjoukkoja.

Venäjän ilmavoimat tulittivat sairaaloita kapinallisten hallussaan pitämillä alueilla. Ilmaiskut eivät olleet vahinkoja, sillä sairaalat olivat ilmoittaneet sijaintikoordinaattinsa YK:lle ja ne olivat Venäjän tiedossa.

Venäjän asema YK:n turvallisuusneuvoston pysyvänä jäsenenä suojasi sitä kansainvälisiltä vastatoimilta, ja Kiina tuki sitä. Venäjän pommitukset Syyriassa olivat kovimmillaan Aleppon taistelujen aikana vuonna 2016.

Monet asiantuntijat ovat arvioineet, että Venäjä kohdisti iskunsa tarkoituksella siviiliväestöön. Esimerkiksi ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin mukaan Venäjän ilmaiskut Aleppoon olivat ”piittaamattoman mielivaltaisia”.

15.1.2022

Kazakstanista saattaa tulla uusi piikki Venäjän lihassa

Vähintään 164 ihmistä on saanut surmansa Kazakstanin levottomuuksien yhteydessä tällä viikolla. Asiasta tiedotti maan terveysministeriö sunnuntaina mediatietojen mukaan.

Yhteensä 103 ihmistä on kuollut maan suurimmassa kaupungissa Almatyssa.

Aiemmin viranomaiset olivat tiedottaneet 26 menehtyneestä mielenosoittajasta ja 16 turvallisuusviranomaisesta.

Mellakoiden takia viranomaiset ovat pidättäneet lähes 6 000 ihmistä, maan presidentinkanslia tiedotti sunnuntaina. Pidätettyihin kuuluu maan viranomaisten mukaan myös joitain ulkomaalaisia.

Yhteensä 5 800 ihmistä on pidätetty osana 125 erillistä tutkintaa.

– Tilanne on vakautunut kaikkialla maassa, vaikka turvallisuusjoukot jatkavat yhä ”puhdistusoperaatioita”, tiedotteessa sanotaan.

Tiedote julkaistiin sen jälkeen, kun maan presidentti Kassym-Jomart Tokajev oli järjestänyt kriisikokouksen.

Aiemmin kerrottiin, että Kazakstanin sisäisen tiedustelupalvelun entinen johtaja Karim Masimov on pidätetty maanpetoksesta epäiltynä. Maan kansallinen turvallisuuskomitea KNB tiedotti lauantaina antamassaan lausunnossa, että Masimov pidätettiin torstaina valtionpetoksesta käynnistetyn tutkinnan jälkeen.

Lukuisia julkisia rakennuksia on ryöstetty ja tuhottu.

Sosiaalisessa mediassa julkaistujen videoiden perusteella maassa edelleen vaikutusvaltaisen entisen presidentin Nursultan Nazarbayevin patsas on kaadettu.

LUE MYÖS

Palaneita rakennuksia, tuhottuja autoja – tältä Kazakstanissa nyt näyttää

Turvajoukot valtasivat Kazakstanin pääkaupungin Nursultanin kadut perjantaina. Venäjän tukema presidentti Tokajev sanoi antaneensa joukoilleen tappokäskyn maanlaajuisen kapinan tukahduttamiseksi.

Presidenttiä vastustetaan maassa laajasti, ja mielenosoittajat ovatkin vaatineet ”vanhaa miestä ulos”.

Kreml tiedotti lauantaina, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on käynyt Tokajevin kanssa pitkän puhelinkeskustelun. Presidenttien kerrotaan keskustelleen ”järjestyksen palauttamisesta”.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken varoitti perjantaina, että Kazakstanin on vaikea vaikuttaa Venäjän vaikutusvaltaan kutsuttuaan joukkoja tukahduttamaan mellakoita.

– Yksi lähihistorian opetus on, että kun venäläiset ovat kotonanne, on joskus erittäin vaikea saada heidät poistumaan, Blinken sanoi.

Lähteet: AFP, The Guardian, BBC

 3.2.2022 14:23 päivitetty 5.2.2022 10:13

POLITIIKKA

Presidentti Vladimir Putin puhui tiedotusvälineille Ukrainan tilanteesta ensi kertaa joulukuun jälkeen. Hänen rinnallaan Moskovassa oli myös EU-johtaja, Unkarin pääministeri Viktor Orbàn. !??

Päivitys:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/dd313829-856a-4f0a-9b81-458b7cbbad72?utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=email&utm_campaign=email_il_uutiskirje

Venäjän presidentti Vladimir Putin odottaa kehitteillä olevasta Sarmatista uutta lisää maansa ydinarsenaaliin. Reutersin mukaan ohjus kykenee kantamaan vähintään kymmenen taistelukärkeä

Tämä onkin tämän mielipuolen pahin skenaario: Hän on kuten aiemmin jo olen todennut ja kuten aamu TV.ssä esitettiin Kai Stenvallin maalausta, hän on kuvan mukaisesti kuin nurkkaan ahdistettu vihainen ja täysin epätoivon valtaan joutunut ”ROTTA” jonka seuraavia tekoja ei kukaan pysty ennalta arvaamaan.. Bio ta Ydinaseetkaan eivä saata olla hautaan menevältä Diktaattorilta pois suljettuja käyttö mahdollisuuksia ja tämä on se pelottavin ja arvaamattomin lopputulos mitä voimme seuraavaksi odottaa.

+1
ReijoHelli
Sitoutumaton Kuopio

EX yrittäjä, eläkkeellä... viimeisen yritykseni kaatoi Suomen Säästöpankki (P-Karjala) kuten tuhannet tai kymmenet tuhannet vastaavat yritykset 1990 luvun alkupuolen "laman" seurauksena. (Täysin terve yritys ja valoisat tulevaisuuden suunnitelmat) eiku "NURIN" vaan...
Neljä lasta joista kaksi nuorinta syntyi juuri tuohon yrityksen kaatumisen aikoihin 1991 ja 1992 ja jotka on kunniallisesti kasvatettu (kiitos tästä kuuluu myös suurelta osin lasten äidille) ja he elävät nyt jo omissa talouksissaan... Nyt on jo olemassa lapsen, lapsen, lapsiakin muutama :-)
Rakastan matkustella vähän sinne tänne.. viimeksi Gambiassa muutama kerta, mutta aina kun on mahdollista Auton ja vaunun suunta on pohjoiseen ja tykkään Lapin "RAUHOITTAVISTA" maisemista.... Jäämeren rannoilla on "Rauhoittava" ja rentouttava vaikutus tunturi -joki maisemien lisäksi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu