Donald Trumpin toimien mitalin toinen puoli

On tullut seurattua entistä tiiviimmin Donald Trumpiin kohdistuvaa uutisointia siitä lähtien,  kun hän sairastui koronaan. Pääpaino uutisoinnissa on ollut milloin EHKÄ tyhjässä työpöydällä ja EHKÄ allekirjotettavassa paperissa tai monien sairaalan lääkäreiden ja hoitohenkilökunnan EHKÄ ristiriitaisissa lausunnoissa jne jne jne.

Kriitikot vaativat terveydenalan henkilöstön lausunnoilta yhtä lailla sanatarkkaa kuvausta presidentti Trumpin terveydentilasta, kuin ateistit vaativat Uuuden Testamentin evenkeliumeilta. Suomen media ei näe sen sijaan minkäänlaista positiivisuutta siinä, että DT kotiutuu ehkä jo tänään.

On vieläkin irvokasta seurata sitä riemua toimittajien huulilla, joka vallitsee yhä Trumpin sairastumisen jälkeen. Asenteellisen mallin perille menoksi on valjastettu jälleen lauma dosentteja ja professoreita.

Muun muassa YLEn aamussa professori Benita Heiskanen sanoo Ilta-Sanomien mukaan Trumpin poistuessa sairaalaoloista, että ”- Ajelu näyttää vaikuttavan Trumpille tyypilliseltä julkisuustempaukselta. Tempaus ei anna vakaata kuvaa Yhdysvaltojen hallinnosta – Aika impulsiivinen veto. Tulee aika epästabiili vaikutelma Trumpista ja tilanteesta” !

Haluttaessa selvittää jonkun lausujan objektiivisuus, on hyvä katsoa johonkin lähteeseen.

Heiskanen kirjoittaa Twitterissä 4.6:

”Civil rights were first ”tried out” after the US Civil War. That failed miserably. They were ”tried out” again after the Civil Rights movement. That succeeded partially. Now we’re at it the third time around. What odds do you give us today? ”

Vapaa käännös:

Kansalaisoikeuksia ”kokeiltiin” ensin Yhdysvaltojen sisällissodan jälkeen. Se epäonnistui surkeasti. He ”kokeilivat” sitä uudelleen kansalaisoikeusliikkeen jälkeen. Se onnistui osittain. Nyt olemme siinä kolmannen kerran. Mitä kertoimia annat meille tänään?

DT on pyrkinyt takaamaan kansalaisten turvallisuuden lailla ja järjestyksellä. Vaikka epäkohtia onkin, ei asiat parane mellakoimalla sen enempää USAssa kuin Suomessakaan teitä tukkimalla.

Tasapuollisuutta media tosin on edes yrittänyt hakea. IS –”Pääkirjoitus tänään: Koronavirus kasvattakoon myös Trumpia – kenenkään sairaudella ei saa ilkkua” Tämä puolustuskirjoitus on kuitenkin niin arka aihe kirjoittajalle, että hän ei ole laittanut nimeään näkyviin.

Mitä tulee Trumpin näyttäytymiseen julkisuudessa, syy voi olla siinä, että hän pyrki hälventämään terveyteensä liittyviä epäilyjä, esimerkiksi kaikkien videoiden manipulointivihjailujen vuoksi.

Mikään taho ei ole kuitenkaan painottanut riittävästi esimerkiksi sitä, millaiset kielteiset vaikutukset maailman talouteen, johtavan talousmaan, USAn presidentin sairastumisella voi pahimmillaan olla. Tästä nähtiin jo maailmanlaajuinen myrskyvaroitus, joka koski/koskee myös Suomea.

Kun tänään maailman pörssit avautuvat, oli Trumpin esiintulo ennen maanantaita erittäin ymmärrettävää. Trump hoitaa edelleen presidentin tehtäviä, joihin kuuluu oleellisesti tärkeän vakauden vaaliminen. Varotoimien riittävää tasoa ei kenenkään liene syytä epäillä.

Päivitys klo 19.39

Ilta Sanomien loanheitto saa yhä vainoharhaisempia muotoja. Espoon Jorvin sairaalan tehohoidon ylilääkäri Tero Varpula arvelee nyt, että Trumpin ajelutempauksessa saattoi olla kyse niin sanotusta kortisonipsykoosista.

Varpula epäilee Trumpin käyttäytymisen syyksi mielialahäriötä ja kiihtymistilaa. Miksi Ilta-Sanomat ei ota yhteyttä asiassa Yhdysvaltojen suurlähetystöön tai valkoiseen taloon, kuten luulisi tutkivassa journalismissa tehtävän?

 

ReijoPaunonen

Yrittäjä, IT-asiantuntija, sähköasentaja. Kaakkois-Suomen kansanedustajaehdokas (Ps) v 2015. Maakuntavaltuutettu Etelä-Savon Ps piirin vt puheenjohtaja 2017 ESSOTE tarkastuslautakunnan jäsen Kunnananvaltuustossa neljättä kautta. Harrastuksia: Metsästys, ilmailu, kirjoittaminen ja musiikki.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu