EU meppien vallankäyttöä tuetaan yhteisillä verovaroilla

Suomessa on erikoinen ja voisi sanoa jopa ovela käytäntö siinä, miten hallintokoneisto yhteen sovittaa EU säädökset ja kansalaisten tyytyväisyyden, tai tyytymättömyyden.

Halutaan miellyttää tavan kansalaisia mutta toisaalta ei myöskään haluta suututtaa EU viranhaltijoita vastustamalla Brysselin suomalaisille asetettuja kuristustoimia.

Tämän tyylinen ongelma ratkaistaan siten, että EU säädökset hyväksytään sellaisenaan, pienen ”turkkiteatterin” siivittämänä ja järjestämällä ryhmittymille joihin kuristustoimet kohdistuvat jonkun sorttinen nimellinen kompensaatio valtion verovaroista.

Yksi viimeisin esimerkki tästä on vanhempiin kiinteistöihin EUn suunnittelemista pakkoremonteista.

Pakkoremontteja vastaan nousseen älämölön kasvaessa, ympäristöneuvos Maarit Haakana ympäristöministeriöstä haluaa nyt rauhoitella huolestuneita.

”– Mikäli lopullinen esitys kuitenkin sisältäisi pakollisia energiatehokkuusremontteja asuinrakennukselle, direktiivissä edellytetyt taloudelliset tukitoimet olisivat tarpeen kotitalouksille, Haakana sanoo”

Tämä sama toimintamalli, joita en nyt ala luetteloimaan, on koskenut liki kaikkia kansalaisten tarvitsemia palveluja ja perustarpeita.

Jos on käynyt ilmi, kuten pakkoremonttien esimerkkitapauksessa, että vastustus käy liian suureksi, käyttöön otetaan kiertotiet, eli yhteisten verovarojen käyttö.

Tulevissa vaaleissa kannattaa siis muistella myös niitä puolueita ja ehdokkaita jotka ovat istuneet EUn päättävissä elimissä.

 

ReijoPaunonen
Juva

Yrittäjä, IT-asiantuntija, sähköasentaja, muusikko
Ex-kuntapoliitikko.
Harrastuksia: Metsästys, ilmailu, kirjoittaminen ja musiikki.
Yhteiskunnallinen valveutuneisuus.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu