Miksi Simon Elo kertoo uutuuskirjassaan vain osatotuuden?

Ilta-Sanomat julkaisi tänään uutisen Simon Elon uutuuskirjasta. Alustava silmäily osoittaa, että Elon kirja kertoo osatotuuden. Ei kaikkea. Onko kokototuuden kertominen kiusallista kuntavaaleja ja mahdollisia yhteistyökumppaneita silmällä pitäen?

Taustatietoa

Ilta-Lehden Lauri Nurmi ja Juha Ristamäki haastattelivat minua kotonani ja tekivät jutun 15.11.2017 perussuomalaisten hajomisesta. Tieto siitä, että mikäli hajoaminen tapahtuu, ja että perustettavaksi tulee uusi eduskuntaruhmä oli hyvin ennakkoon tiedossa. Tästä varasuunnitelmasta kansanedustaja Kaj Turunen kertoi minulle jo monta päivää aiemmin ennen Jyväskylän puoluekokousta.

Ilta-Lehden toimittaja Juha Ristamäki ei julkaissut kyseistä juttua, ennen kuin sai vedenpitävät todisteet siitä, että puhelinkeskustelu Turusen ja minun välillä oli todella ennakkoon käyty. Juttuun liittyy myös lisätodistajia mutta heidän nimensä olen luvannut pitää salassa. Turunen tietysti kiistää keskustelun mutta väitteelleen hänellä ei ole mitään näyttöä toisin kuin minulla, Ilta-lehdellä ja muilla.

Viimeinen pisara ulostulolleni oli toimittaja Lauri Nurmen kirjasta Perussuomalaisten hajoamisen historia (into) syntynyt keskustelu. Kirjassaan Lauri Nurmi kertoo myös muun muassa sen, että perussuomalaisten johdossa oli jo huhtikuusta asti suunnitelmallisesti varauduttu Halla-ahon voittoon.

Varasuunnitelma, joka minulle kerrottiin kuului kiteytettynä näin: ”Jos Halla-ahosta tulee PS:n puheenjohtaja, me heitämme halla-aholaiset ulos hallituksesta ja perustamme oman eduskuntaryhmän, joka jatkaa hallituksessa” Tästä oli tuloksena jänniä käänteitä. Muun muassa Lentokoneen U-käännöksiä ja peräkonttitraamaa. Kaikki jälkimaininki oli suurta teatteria.

Tuo Ilta-Lehden juttu vaiettiin ymmärrettävästi hautaan kaikessa hiljaisuudessa. Myös nyt Ilta-sanomat on päättänyt lopettaa kommennoin tänään julkaisemastaan Elon kirjauutisesta. Siksi tein tämän kirjoituksen tänne Usariin.

Miksi asia on nyt tärkeä?

Kulissien takana tapahtuva pelinpolitiikka on aina loppujen lopuksi kansanvastaista toimintaa. Nyt korona-aikana on väläytelty mahdollisuutta siirtää kuntavaaleja myöhemmäksi ajankohdaksi. Tähän ei ole minkäälaista terveydellistä syytä. Vaaleja voidaan muuttaa ja sovittaa käytänteitä niin, että mitään kansanterveydellistä ja todellista vaaraa vaalien käymiselle ei ole. Taktisessa mielessä vaalien siirtopäätöstä kannattavat puolueet eivät hyödy kieroilustaan millään tavalla. Ja sen tempun kyllä kansa muistaisi.

Vaalien siirtoon himottaa toki ymmärettävästi hyvät perustelut. Koronaepidemian selätys on numero yksi. Eilen tulleet hyvät rokotetideot on saatava käytäntöön mutta tulokset näkyvät laajasti ehkä vasta loppuvuodesta. Tästä hyötyisi toki pääministeripuolue eniten. Myös apupuolueiden kannatus tulisi nousemaan.

Asiallisia ja toteennäytettäviä kommentteja otan vastaan. Muut poistetaan.

 

ReijoPaunonen
Keskusta Juva

Yrittäjä, IT-asiantuntija, sähköasentaja. Kaakkois-Suomen kansanedustajaehdokas (Ps) v 2015. Maakuntavaltuutettu Etelä-Savon Ps piirin vt puheenjohtaja 2017 ESSOTE tarkastuslautakunnan jäsen Kunnananvaltuustossa neljättä kautta. Harrastuksia: Metsästys, ilmailu, kirjoittaminen ja musiikki.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu