Talvisodan lampunhenki heräilee
Suomi aloittaa vuoden 2022 monien haasteiden edessä.
Eikä vakavin niistä suinkaan ole koronaepidemia.
Länsidemokratiana itsenäinen päätöksentekomme on uhattuna.
Kuitenkin, mitä luultavammin, tulevasta vuodesta tulee Suomen kansaa enemmän yhdistävä vuosi kuin koskaan aikaisemmin.
Koemme talvisodan hengen palaamisen………..koska muuta tietä ei ole.
Viimeistään nyt vanhat fraasit ja kuvitteellinen luottamus turvallisuutemme perinnerakenteisiin on osoittautumassa suurelta osin pelkäksi unelmaksi.
Nykyinen tilanne tuli Suomelle eteen nopeasti ja tapahtumat elävät yhä. Aikaa torikokouksille ja kansanäänestyksille ei ole tässä tilanteessa ollut.
Uuteen tilanteeseen herääminen aiheuttaa nyt ymmärrettävästi turbulenssia suuntaan ja toiseen mutta edessä on vääjäämättä uusi ja vakiintuva linja.
On tunnustettava, että vanha on mennyt, uusi on sijaan tuleva.
Poliittiset puolueet hakevat asemiaan tulevia vaaleja ajatellen, joista tärkeimmät ovat eduskuntavaalit ja presidentinvaalit.
Molempien vaalien tärkeimpänä teemana tulee olemaan Suomen puolustus- ja turvallisuuspolitiikka.
Haluttiin sitä tai ei.
Suomen kansa yhtenäistyy yhteisen ongelman edessä. Kuitenkaan tulevissa vaaleja koskevissa keskustelussa tuskin vältytään tarkastalemasta seikkoja, jotka ovat mahdollistaneet nykyisen tilanteen, tai jopa johtaneet siihen. Tämä tulee olemaan hermostumisen aihe monille ja syystäkin.
Kiihtyvät vaikuttamisyritykset tulevat kohdistumaan niihin puolueisiin ja tahoihin jotka aktiivisesti ja rohkeasti ajavat Suomen tämän hetkisen turvallisuustason oleellista vahvistamista.
Tästä kaikesta huolimatta, hyvää uutta vuotta kaikille.
Samalla saanen toivottaa tässä onnea myös uudelle maavoimien komentajalle Pasi Välimäelle, joka tunnetaan myös kulttuurin suurena ymmärtäjänä.
Jos tällaisia yhdistyjäisiä kaivataan, onkohan kaikki ihan kotosalla.
Ilmoita asiaton viesti
Juu. Jos kriisejä tarvitaan, tällaisen ilmenemiseen, vähän outoa. Hankalan oloinen noja / tuki, eikä ihan neutraali.
Ilmoita asiaton viesti
Jos puolustuspolitiikka olisi hoidettu järkevästi ja liitytty Natoon parikymmentä vuotta sitten, talvisodan henkeä varmaan löytyisi vieläkin.
Näin ei kuitenkaan ole tehty, ja takaovi on jätetty tahallaan lukitsematta. Tästä syystä moni nuori varmaan kysyy, mitä järkeä olisi lähteä tapattamaan itseään rintamalle.näin typerän kansakunnan puolesta.
Ilmoita asiaton viesti
”Näin ei kuitenkaan ole tehty, ja takaovi on jätetty tahallaan lukitsematta ”
Juuri noin. Lukoton ovi suorastaan houkuttelee ammatti- ja taparikollista, joka sattuu vieläpä olemaan rajanaapurimme.
”Tästä syystä moni nuori varmaan kysyy, mitä järkeä olisi lähteä tapattamaan itseään rintamalle.näin typerän kansakunnan puolesta.”
Kyllä. Nuoret seuraavat nykyisin maailman tapahtumia ja osaavat ajatella myös itse, mihin joutuisivat, jos sotilaallisen avun saanti olisi jo ennalta torjuttu. Tuli myös mieleen entisen PV-komentajan kenraali Hägglundin muutaman vuoden takainen aivopieru, jonka mukaan Nato-jäsenyydellä olisi tuhoisa vaikutus varusmiesten maanpuolustustahtoon!! Tuollaisella järjenjuoksulla puolustusvoimiamme on johdettu ei niin kovinkaan kauan sitten.
Ilmoita asiaton viesti
”Suomen kansa yhtenäistyy yhteisen ongelman edessä.” Ja mikähän se ongelma on?
Ilmoita asiaton viesti
Etkö Rauno tiedä? Onhan se suuri ongelma jos kommunistien tavoite edelleen tuotanvälineiden yhteisomistus?
Ilmoita asiaton viesti
Ja hyvin kirjoittaakin. Kysymys on siitä, reagoiko EU juuri mitenkään Venäjän etupiiripuheisiin, muuten kuin tuomiten tai pakotteita asettamalla ja ennenkaikkea, onko Bidenin hallinto valmis välttämään konfliktia Venäjän kanssa kaikilla käytettävissä olevilla keinoilla. Jos on, niin silloin olemme mahdollisesti pulassa ja Naton ovi sulkeutuu.
Ilmoita asiaton viesti
Saarikon lausunto on sellainen, että uumoilen hänelle vielä tulevan selitettävää. Tuuli on kääntymässä…
Ilmoita asiaton viesti