Toistuuko USAssa vuoden 1881 historia?

Länsimaiden ongelmana juuri nyt on kyvyttömyys tehdä tilanteen vaatimia päätöksiä.

Demokraattinen ja eri osapuolien kannat huomioiva järjestelmä ei pärjää totalitarististen valtioiden rinnalla päätösnopeudessa eikä tehokkuudessa.

Tämä on nähty ennenkin.

Elämme aikaa, jonka historian malli on jo kirjoitettu.

Vuonna 1881 USAn pressaksi nousi James Garfieldin, joka salamurhattiin ja hänen tilalleen nousi Chester Alan Arthur. Hän oli heikko järjestyksen ylläpitäjä ja rosvo/rikollisjoukkojen määrä kasvoi merkittävästi, jolloin USAn talous alkoi kärsiä epäjärjestyksestä. Kun Arthur ei saanut kuria maahan, saapui Lontoosta J.P Morgan pistämään asioita järjestykseen. Morgan ei nimittäin saanut Euroopasta rahoitusta USAn logistiikkajärjestelyihinsä mm. rautatieverkkojen uudistamiseen ja hänen bisneksensä olivat jumissa USAn puolella. Yhteisrahoitusta vastusti mm. pankkiiri Rothschild.

Niinpä Morgan kävi valkoisessa talossa ja luki madonluvut Arthurille. Joko maahan tulee järjestys, tai Morgan siirtää tukensa Arthurilta toiselle ehdokkaalle. Morgan myös toteutti uhkauksensa. 

Huomion arvoista tuossa ajassa on juuri se, että kun ennen Morgan oli tukenut republikaaniehdokasta (Arthuria) hän nyt alkoi tukea New Yorkilaista demokraattiehdokasta  Grover Clevelandia, josta tuli USAn seuraava, 22s presidentti.

USAn kannalta on äärimmäisen tärkeää juuri nyt, että maassa säilyy yhteiskuntajärjestys….

Liike-elämä voi äänestää jaloillaan, aivan kuten se teki myös 1880 luvulla.

Riittääkö Bidenin otteet tähän?

ReijoPaunonen
Juva

Yrittäjä, IT-asiantuntija, sähköasentaja, muusikko
Ex-kuntapoliitikko.
Harrastuksia: Metsästys, ilmailu, kirjoittaminen ja musiikki.
Yhteiskunnallinen valveutuneisuus.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu