USAn presidentin vaalituloksen virallinen julkistaminen

Vaikka USAn presidentin virallinen nimittäminen tapahtuu tiettyjen sääntöjen mukaan, niin silti mikään Suomen mediatalo ei ole esittänyt perusteelliseen selvitykseen perustuvaa kysymystä siitä, miksi USAn presidentin vaalitulos on edelleen auki. Se, että laskenta on vielä kesken ei yksin riitä syyksi pitkittyneeseen tilanteeseen.

Mitä ilmeisemmin syy on siinä, että laajat tutkimukset eri oikeusasteissa ovat alkaneet. Tässä prosessissa asianosaisten viranhaltijoiden ja poliittisissa luottamustoimissa istuvien joukko on mittava.

On suuri vaara, että jos päätöksiä ja julkilausumia vaalien voittajasta jatketaan, asettavat nämä henkilöt mahdollisesti samalla itsensä syytteenvaaraan.

Näissä selvityksissä ei ole kyse enää siis siitä kuka on lopulta USAn presidentti 2021 alkaen. Kyse on koko Yhdysvaltojen, vanhimman demokratian uskottavuudesta ja perustuslakiin pohjautuvasta oikeudenmukaisuudesta. Ensimmäinen askel Yhdysvaltojen polarisoitumisen pysäyttämisessä on luottamuksen palauttaminen oikeus- ja vaalijärjestelmään. On myös maailmanlaajuinen vaikutus sillä, kuinka tämän arvioinnin ja eri oikeusprosessien linjaukset ja päätökset etenee. Ilman rehellisyyttä ja läpinäkyvyyttä näkymät ovat todella huonot. Oikeudenmukaisten selvitysten saattaminen päätökseen ovat molempien presidenttiehdokkaiden kiistaton etu.

Presidentinviran jatkoa ajatellen, se on J.Bidenille vieläkin tärkeämpää kuin D.Trumpille, mikäli Biden virallistetaan virkaansa.

Kenelläkään ei voi olla mitään sitä vastaan, että asiaan liittyvät epäselvyydet selvitetään pohjamutia myöten.

ReijoPaunonen

Yrittäjä, IT-asiantuntija, sähköasentaja. Kaakkois-Suomen kansanedustajaehdokas (Ps) v 2015. Maakuntavaltuutettu Etelä-Savon Ps piirin vt puheenjohtaja 2017 ESSOTE tarkastuslautakunnan jäsen Kunnananvaltuustossa neljättä kautta. Harrastuksia: Metsästys, ilmailu, kirjoittaminen ja musiikki.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu