Yllätys yllätys, eduskunnan asekaappi oli tyhjä

Eduskunnan asekaappi on tyhjä uutisoi Ilta-lehti.

Herää muutama kysymys.

Miksi Packalen kävi vasta maanantaina tarkastamassa eduskunnan asekaapin?

Jos tavan kansalainen jolla on aseluvat kunnossa, syyllistyy epäiltyyn ampuma-aserikokseen, hänen käytössään olevat asekaapit tarkistetaan välittömästi ja aseet lähtevät saman tien viranomaisten haltuun.

Toinen kysymys liittyy epäiltyyn tapaukseen käytetyn aseen laadusta ja mallista. Julkisuudessa on viitattu siihen, että tämänkaltainen ase liittyisi jotenkin metsästykseen ja/tai ampumaharrastukseen ja olisi siten ikään kuin oikeutettua säilyttää ko asetta esim. eduskunnan metsästyskerhon asekaapissa.

Jos on kyse lyhytpiippuisesta aseesta, se tuskin liittyy metsästysharrastukseen millään tavalla. Tarkkuuspistooliammunnassa nousee esille taas esim. aseen vaadittava piipun pituus.

Vastausta vaatisi myöskin se, saako virkavapaalla oleva poliisi kantaa luvallista asetta yleisellä paikalla? Jos saa, voiko ase olla oma, vai koskeeko lupa vain virka-asetta? Aseen kantaminenhan vaatii hyväksyttävän syyn kaikilta.

Kun katsoo riitaista nykymenoa esim. eduskunnan kyselytunneilla, olisi syytä todellakin harkita turvallisuuskäytänteiden tarkistamista.

ReijoPaunonen
Juva

Yrittäjä, IT-asiantuntija, sähköasentaja, muusikko
Ex-kuntapoliitikko.
Harrastuksia: Metsästys, ilmailu, kirjoittaminen ja musiikki.
Yhteiskunnallinen valveutuneisuus.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu