Jalkaväkimiinat takaisin?

Jalkaväkimiinojen kieltäminen on yksi typerimmistä päätöksistä, jonka tasavallan hallitus ja eduskunta ovat viime vuosina toimeenpanneet. Ei pelkästään typerä päätös, vaan myös edesvastuuton, sillä päätöksen seurauksena maamme puolustuskyky vaarantui.

Nyt piti oikein hieraista silmiäni, kun luin nuorten kokoomuslaisten kannanoton. He vaativat jalkaväkimiinoja takaisin! Juuri äsken nuoret ja vanhemmat kokoomusedustajat eduskunnassa olivat niitä hävittämässä. Muistan hyvin, kuinka kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen korosti miinoista luopumisen tärkeyttä.

Perussuomalaiset ovat vastustaneet jalkaväkimiinoista luopumista. Ovathan miinat tehokas ja kustannuksiltaan edullinen tapa vaikeuttaa ja estää vihollisen maahantunkeutumista.

Muistan kuinka perussuomalaisten varoituksille miinoista luopumisen haitallisuudesta jopa naureskeltiin. Myös salin oikealla reunalla. Nyt näyttää siltä, että hymy on hyytynyt.

Valitettavasti vain kaikki miinat on räjäytetty taivaan tuuliin. Siksi kokoomusnuorten kannanotto juuri nyt on todella moraaliton.

(Lisäys myöhemmin: Tein jalkaväkimiinojen tuhoamisen keskeyttämisestä kirjallisen kysymyksen puolustustusministerille maaliskuussa 2014. Tuolloin ministeri ilmoitti, että kyseisistä miinoista oli silloin tuhottu jo 90 %. http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_…)

……………….

Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina Facebookin ja Twitterin painikkeita.

www.reijotossavainen.net

 

reijotossavainen
Perussuomalaiset Savitaipale

Eläkeläinen, ent. kansanedustaja, päätoimittaja ja yrittäjä

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu