Putinin joutsenrääkäisy

Kuolintoreissaan kerrotaan joutsenen laulavan kauneimman laulunsa. Putin, aikamme musta joutsen, rääkäisee nyt viimeisen verisen laulunsa.

Sovitusta Putinille ei ole eikä tule. Putinin sota Ukrainassa ei unohdu koskaan. Ei edes Kirillin siunaus muuta mustaa valkoiseksi. Mies pääsee kuin pääseekin historiankirjoihin Iivana Julman ja Stalinin veroisena imperialistina ja hirmuhallitsijana.

Väittäessään Venäjää vapauttajaksi ja slaavilaisen kansan yhdistäjäksi on Putin sen sijaan tullut yhdistäneeksi läntisen maailman, saanut ukrainalaiset vihaamaan venäläisiä ja lisännyt toisinajattelijoiden ja aggressiivisen politiikkansa epäilijöiden määrää myös omassa maassaan. Syyttäessään Ukrainaa nationalismista ja fasismista on hän tekojensa kautta tullut itse karmaisevalla tavalla syyllistyneeksi molempiin.

Ukrainalaisille oman maansa puolustajille ja sotilaallisten iskujen ja terrorin kohteeksi joutuville siviileille tilanne on kamalin. Myös moni venäläinen sotilas on sodassa vasten tahtoaan ja ymmällään siitä, miksi soditaan. Moni sotilas on käytännössä vielä aivan lapsi kuten 21-vuotiaana elinkautiseen tuomittu Sisimarin. Tekoa ei voi mitenkään puolustaa eikä anteeksipyyntö tuo surmattua takaisin.

Ahdingossa on nyt myös moni venäläinen omassa maassaan. Sotaa ei kuulemma ole, siitä ei saa puhua, hys hys. Venäjältä haluavat nyt pois etenkin koulutettu älymystö, joka ei purematta niele propagandaa sekä taiteilijat, jotka ovat herkkiä yleiselle ilmapiirille ja mielipiteenvapauden tukahduttamiselle. Pois Venäjältä eivät silti omatkaan kansalaiset pääse helposti, vaan rajalla voi joutua monen tunnin kuulusteluihin.

Suuri osa maailmaa on Putinia vastaan, tyytymättömyys ja vastustus oman hallinnon sisällä ja omien kansalaisten keskuudessa lisääntyy, ei edes IVY-maista enää löydy Putinin toimille Ukrainassa tukea Valko-Venäjän Lukashenkoa lukuun ottamatta.

Putin rääkäisee nyt kuolinrääkäisynsä.

 

+7
reikkolaila
Sitoutumaton Karkkila

Toimin Karkkilan vihreissä. Olen ollut sekä Kasvatus- ja opetuslautakunnassa, Vapaa-aikalautakunnassa, Teknisessä lautakunnassa, sekä nyt viimeksi Ympäristölautakunnassa. Karkkilan kokoisessa kaupungissa (noin 9000 asukasta) on tehtävä yhdessä töitä yli puoluerajojen, jotta saamme kaupungin pysymään pystyssä. Ensisijaisesti itsenäisenä, mutta kaupungin talous pahasti näyttää siltä, että kuntaliitokseen joka tapauksessa jossain vaiheessa joudutaan.

Valmistuin diplomi-insinööriksi vuonna 2009 ja minulla on myös joitain kasvatustieteen opintoja. Yläkoulun opettajana olen toiminut reilun 10 vuoden ajan. Olen kuuden nuoren aikuisen äiti ja minulla on viisi lastenlasta sekä yksi alakouluikäinen sijaislapsi. Olen innokas oman pihan puutarhuri. Minulla on myös koira, labradorinnoutaja Tuisku, ja kaneja.

Olen harrastanut yhdistystoiminnan, palkanlaskennan ja budjetoinnin lisäksi kivenhiontaa ja savitöitä, han-moo-doa ja World of Warcraftin pelaamista, kehrännyt rukilla koirankarvasta lankaa ja vetänyt seurakunnan äiti-lapsikerhoa.
Toimin Karkkilassa Ahmoon koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtajana 7 vuotta, minä aikana mm. käynnistin vanhempainyhdistyksen tuottaman koululaisten iltapäiväkerhotoiminnan Ahmoon koululla 1998. Nykyään harrastan lähinnä lukemista ja neulomista sekä sarjojen seuraamista kotiteatterissani.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu