Ruutitynnyri Euroopassa?
Kiinalaislehti Global Times toteaa, että Suomen Nato-jäsenyys voi tehdä Euroopasta ruutitynnyrin. Venäjä uhkaa, että Nato-joukkojen sijoittaminen Suomeen tekee Suomesta mahdollisen ydinaseiden maalitaulun. Venäjällä koetaan myös tarvetta vahvistaa itärajan takana olevia joukkoja, jopa sijoittaa Suomen lähialueille ydinaseita.
Oikeastiko Venäjä noin pelkää pikkuruista Suomea? Ovatko Euroopan maat viime aikoina tavoitelleet uusia aluevaltauksia Venäjän maaperällä sotilastoimin? Mitenkäs tämä juttu nyt oikein menikään?? Kuka hyökkäsi ja minne? Minkä itsenäisen Euroopan valtion alueella nyt on vieraan vallan sotilasjoukkoja taistelemassa, valtaamassa ja miehittämässä alueita, ja kenen joukkoja ne nyt oikein olivatkaan? Ai niin, nehän ovat vain niitä venäläisiä rauhanturvaajia….
Ei se ole Venäjältä pois, kun Suomi vahvistaa omaa puolustustaan. Uskallan väittää, ettei hyökkäystä Venäjälle ole Suomella suunnitelmissa eikä siihen minkäänlaisia intressejäkään. Vaikka joidenkin suomalaisten mielissä yhä saattaa kaiherrella Karjalan menetys Venäjälle toisessa maailmansodassa, ei kai kukaan tosissaan sen liittämistä Suomeen toivo näiden vuosien jälkeen – alueen kunnostaminen tulisi aivan liian kalliiksi Suomelle – vaan mieluummin tehtäisiin yhteistyötä Venäjänkarjalan alueelle eri yhdistysten toimesta ja autettaisiin paikallisia auttamaan itse itseään. Kuten on Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen paljon tehtykin ja etenkin viime vuosina.
On aivan ymmärrettävää, että kun naapurivaltio, jonka kanssa pitkään on oltu rauhallisissa väleissä, täysin käsittämättömällä tavalla hyökkää toiseen naapurivaltioonsa saaden siellä aikaan valtavasti hävitystä ja tuhoa, koetaan myös Suomessa tarvetta vahvistaa puolustusta. Kyllä Venäjälläkin pitäisi se ymmärtää.
Venäjällä on joukkoja ollut Suomen itärajan läheisyydessä ’aina’. Miksi Venäjä kokee tarvitsevansa puolueettomia puskurivaltioita rajoillaan, ei sellaista ole pienellä Suomellakaan koskaan ollut? Mihin noin ’suuri ja mahtava’ tarvitsee lisäturvaa? Miten se tekisi Suomesta suuremman uhan Venäjälle, jos meilläkin olisi joukkoja itärajalla? Tasapainon säilymiseksi myös Suomi tarvitsee turvaa siitä, ettei arvaamaton itänaapurimme äkkiarvaamatta vyöry rajamme ylitse. Ydinaseita en silti soisi maaperällemme sijoiteltavan. Rajan turvauskin mieluiten omin voimin, mutta se jää valtionjohdon harkintaan ja päätettäväksi, ja siihen vaikuttaa myös yleinen maailmantilanne.
Ihminen on ihmiselle susi. Silti tuntuu käsittämättömältä, että mikään itseään sivistysvaltiona pitävä maa käyttäytyisi kuin mongolit tai viikingit aikoinaan, hävittäen kokonaisia kyliä tappaen kaikki eteensä osuvat siviilit, ryöstäen ja raiskaten. Tuhoten kaiken edeltään. Barbaarimaista. Kuin olisimme palanneet aikaan ennen 1000-lukua. Omien kansalaisten valvominen, pelottelu, uhkailu, vangitseminen, jopa tappaminen eivät kuulu sivistysvaltion tapoihin hoitaa asioita. Vallatun maan siviilien kuulustelu, kidutus ja teloitus keskitysleirinomaisissa oloissa kuulostaa siltä, että nykyajan natsit ja pahimmanluokan nationalistit ovatkin venäläisiä.
Missä on sotilaskomentajien etiikka, missä sotilaan kunnia? Venäjällä kun sanotaan kunnioitettavan komentoketjua niin, ettei mitään tapahdu ilman ylempää tulevaa määräystä. Ukrainan sodassa näyttää kovasti siltä, ettei edes Putinin ohjeita noudateta; Putin antaa julkisesti ohjeen, ettei Azovstaliin rynnäköidä eikä sitä vallata, pidetään vain piiritettynä – silti sotilasjoukot pommittavat ja hyökkäävät. Kuka Venäjää johtaa? On ollut puhetta sotilasjohdon, tiedustelun ja Putinin välisistä jännitteistä ja erimielisyyksistä. Vai onko sittenkin niin, että on olemassa kaksi eri komentoketjua, joista toista esitetään julkisesti ulkomaailmalle, ja joista salatummassa nimenomaan kehotetaan äärimmäiseen raakuuteen siviilejä ja vastustajan sotilaita kohtaan. Onko kaikki vain bluffia? Salaliittoteoriaa vai sotapropagandaa? Onko sodassa kaikki keinot sallittu vastustajan ja omien kansalaisten hämäämiseksi?
Siis Suomi ja Eurooppako ruutitynnyri? Nyt on aika Venäjällä katsoa peiliin ja kiinalaistenkin tunnustaa, että kyllä se ruutitynnyri Euroopassa seisoo ihan tuossa Suomen itärajan takana.
Nämä puheet ja mielikuvat ovat alkaneet levitä. Näyttää siltä, että aika moni länsimaalainen vaihtoehtoinen tietokanava toistelee ajatusta, että suomalaiset mahdollistivat Leningradin piirityksen ja miljoonan venäläisen kuoleman. Joidenkin mukaan neuvostoliittolaiset olivat jopa jalomielisiä Suomea kohtaan ja sallivat Suomen vaurastua naapurissaan. Jotkut jopa ennakoivat, että Suomelle ei seuraavalla kerralla käy hyvin. Uutistoimistot eri puolilla maailmaa eivät paneudu Suomen historiaan, vaan näkevät suomalaisten astelevan marttyyrikuolemaansa Ukrainan vanavedessä. Intiassa, Indonesiassa ja monissa muissa paikoissa melkein odotetaan Suomen joutuvan hyökkäyksen kohteeksi Naton takia.
Sinänsä ikävää, mutta Suomen narratiivi talvisodasta ei ole enää Suomelle sympatiaa tuova aihe. Natoon liittyminen nähdään Suomen viime sodan aikaisena liittona natsien kanssa – ei yksin sotineen pienen kansan urheana tekona.
Euroopassa tietoisesti unohdetaan se, että natseilla oli merkittävää kannatusta Hollannissa, Belgiassa, Italiassa, Espanjassa, Ranskassa, Itävallassa, Ruotsissa ym. Vapaaehtoisia lähti vuonna1941-1942 Bolsevismia vastaan huomattavasti leveämmin hartein kuin nyt on lähdetty Ukrainaan.
Ilmoita asiaton viesti
No ei oikeastaan. Hartiat ovat nyt paljon leveämmät.
Toisekseen, Saksahan valtasi koko Ukrainan heittämällä. Vaikeuksia tuli vasta siitä eteenpäin. Neuvostoliiton rintama muodoltaan on kuin suppilo joka avautuu yhä leveämmäksi mitä kauemmas itään mennään. Lopulta rintama avautui liian leveäksi saksalaisille.
USA on tällä kertaa Länsi-Euroopan puolella. Myös Englanti on samalla puolella kuin Saksa.
Varallisuuden suhteen Länsi on ylivoimainen.
Joskus joillakin kansoilla on vääriä käsityksiä. Nyt venäläisillä. Usein todellisuus korjaa väärät käsitykset. Hiukan vaikeaa muun maailman on alkaa elää yhden maan väärien käsityksien armoilla.
”Intiassa odotetaan”, tsiisus mikä argumentti.
Ilmoita asiaton viesti
https://youtu.be/PNRQHPhZpYQ
Tässä mielenkiintoista näkemystä USA:n romahduksesta globaalisti. Seurausta Ukrainan sodasta. Tämän Texasissa asuvan miehen mukaan eteläinen pallonpuolisko ei tue Yhdysvaltoja Ukrainan sodassa. Brasilia ja Meksiko eivät mene Amerikan maiden kokoukseen. Ts. ne boikotoivat Yhdysvaltojen isännöimää kokousta Los Angelesissa.
Ovatko BRICS maat luomassa ensi kuussa uudet korvaavat järjestöt IMF:lle ja Maailman pankille. Argentiina kutsuttu mukaan kokoukseen.
Suomessa ei hirveästi seurata tätä kehitystä.
(BRICS-maat on taloudessa ja kansainvälisessä politiikassa käytetty akronyymi, jolla tarkoitetaan viittä kehittyvää maata: Brasiliaa, Venäjää, Intiaa, Kiinaa ja Etelä-Afrikkaa)
Brasilia osallistuu BRICS maiden kokoukseen, mutta haistattaa Amerikan maiden viitekehykselle, jota johtaa USA. En ole paikan päällä haistelemassa, mutta meneekö USAn takapiha Kiinan, Intian ja Venäjän leiriin?
Ilmoita asiaton viesti
Mitä? Onko Venäjäkin ”kehittyvä maa”? Kaikkea sitä kuulee.
Ilmoita asiaton viesti
Putinin natsi-tarina on vähän hassu. Ei näe leiriläisiään.
Viittaan tähän blogiin: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/emailjuuso/ns-aarioikeisto-on-perujaan-vasemmistolainen-liike/
Noin muuten …
Jokainen ihminen kuuluu asemansa puolesta johonkin, tai liittää johonkin itsensä. Tämä määräytyy paljojn suoraan vanhempien ja maan perusteella, ja jonkin verran omien toimien ja päätösten perusteella, jos nyt itseään tässä mielessä oikein ajattelee voivansa sijoittaa.
Ilmoita asiaton viesti