Tarvitseeko hallitus uusia viestintäkonsultteja

”Hallitus etsii nyt käyttäytymis­tieteilijöiltä apua ajatusharhoihin” kirjoittaa Helsingin Sanomat tänään. Hallitus siis näkee että kansalaiset ovat harhaisia ajattelussaan.
Saattaisi olla ensisijaisempaa että hallitus keskittyisi omaansa ja viranomaisten tiedottamiseen ja mitä tuntemuksia niistä syntyy kansalaisissa.
Keväällä meille kerrottiin että maskit jopa lisäävät tartuntavaaraa ja suomalaisen koulujärjestelmän käyneet eivät kykene asettamaan niitä kasvoilleen ja näistä teetettiin myös  tutkimusta. Maski on terveydenhuollossa yli 100 vuotta käytössä ollut hyväksymisen vaativa lääketieteellinen laite. Mistä oli kyse? Terveydenhuollossa on taustalla ajattelumalli, jonka mukaan järjestelmä ensin jakaa varat  itselleen ja sitten katsotaan mitä potilaille jäi. Näin järjestelmä pyrki toimimaan myös keväällä, kun maskeja riitti vain terveydenhuollolle. Harmi vain juuri tällä kertaa olisi ollut ihmisillä ymmärrystä miksi järjestelmä ohittaa kansalaisen. Lopputuloksena luottamus järjestelmään,  viranomaisiin ja hallitukseen rapistui.
Nyt meillä on käsissämme uusi ja merkittävämpi haaste. Uudet kaksi ensimmäistä rokotetta on kehitetty menetelmällä, jota on kehitetty ensi sijassa syöpäpotilailla, joilla elinikään on mahdollisesti on vain vähän jäljellä. Tällä menetelmällä kiireessä kehitetyillä ja hyväksytetyillä ensimmäisillä rokotteilla suunnitellaan rokotettavan satoja miljoonia ihmisiä. Alleviivaan ettei mitään negatiivista ei ole tutkimuksista tullut esille. Niin kuin ei ainakaan suomalaisen julkisuuden mukaan tullut sikainfluenssarokotteillakaan. Tarkasti lukien on viime päivinä terveydenhoitoärjestelmän vaatimukset saada näitä rokotteita ensimmäisenä käyttöönsä jotenkin siirtynyt taka-alalle. Nyt näyttää painotus siirtyvän vanhuksiin, niihin joilla on siis vähiten elinikää jäljellä. Myöhemmin ensi vuonna tulee vanhoilla ja koetelluilla menetelmillä kehitettyjä rokotteita. Ehkä niitä nyt jotkut odottelevat.
Hyvä olisi jos media ensi keväänä kysyisi hallitukselta ja terveysviranomaisilta ovatko he itse ottaneet rokotteen. Tietenkään kenenkään ei tarvitse vastata. Mutta luottamusta ja järjestelmän uskottavuutta vastaamattomuus kyllä edelleen rapauttaa. Ehkä olisi parempi olla avoin ja mennä eteenpäin kuin palkata konsultteja avoimuutta kiertämään. Ihmisten edun ajaminen vie eteenpäin, ei niinkään yritykset kontrolloida ihmisiä ja heidän ajatuksiaan.
Lopuksi: Sydämestäni toivon että uudet rokotteet toimisivat ilman ongelmia, ei vain koronan, vaan myös syöpäpotiden vuoksi. Parhaimmillaan tästä syntyy nopeutetusti merkittäviä uusia tuotteita sairauksien tehokkaaseen hoitoon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu