Porvoon poliisiampuminen EI etnokulttuurinen verikosto

Case Bröderna Granholm: Verikosto?

Granholmin veljesten isä kiistää jyrkästi, että pojat olisivat kostaneet poliisimiehen jälkipolvelle setänsä 'yliväkivaltaisen' kiinnioton haulikko-onnettomuuden jälkeen 90-luvulla. Myös Mtv3:n rikostoimituksen päällikkö epäilee vahvasti teorian todennettavuutta.     

Objektiivisen vakuuttavasti esiintyvän Paul Murphyn isällisen selkeä lausunto leikkaa lopullisen tyhjentävästi siivet 'hevosmiesten uutistoimiston' käsistä karanneilta villeiksikin äityneiltä huhuilta, ks. SEISKA:  

ISÄ KIISTÄÄ JYRKÄSTI SUKUKOSTON  

– ”Miehet nousivat pakoautosta ja halasivat toisiaan hymyillen. Sitten he löivät ylävitosia. Vaikutti, kuin he olisivat ikään kuin ilonneet jostain hyvin tehdystä tehtävästä”  

Etnisyys sinällään ei voine toimia ylipäätäänkään motiivipuolen selittäjänä mahdolliselle verikostolle ainakaan suomenruotsalaisuuden, kantasuomalaisuuden, romanitaustan tai mahdollisen riikinruotsalaisuudenkaan kannalta, eikä maahanmuuttajataustaisia liene näissä tapahtumissa mukanakaan. Poliisinkin mukaan toki verikostoa ilmenee joskus myös etnoalakulttuureissa.

Mistään muustakaan ns. sukuoikeuden* alaan kuuluvasta etnisestä alakulttuurin ilmenemästä kuten kunniaväkivallasta ei poliisinkaan mukaan ole löytynyt tutkinnassa merkkiäkään. Sitä paitsi tutkinnanjohtajan mukaan ”poliisilla ei ole ollut aikaa keskittyä veljesten 'koko elämänhistoriaan'”, kertoo HYMY-lehti.  – Näinpä voitaneen me muutkin jo lopettaa kaikkinaisten huhujen asiaton repostelu ei-vastuullisessakin mediassa ja jättää tapauksen enempi spekulointi silleen – let's rest the case.

 

*) ”Suku voi kostaa jäseneensä kohdistetun pahan teon samoin kuin hyvittää teon. ”

Lue myös:  Etniskulttuurinen kunniaväkivalta Porvoon poliisiampumisissa poissuljettu 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu