Ajoiko kulttijohtajan lupaus hurmoslahkon massahukuttautumaan Krimille voitonpäivänä?

SUHTEELLISEN uskottavana pidetty Twitter-tili @saintjavelin on Venäjän voitonpäivän aattona välittänyt julkisuuteen mykistävän videodokumentin, jota Suomen UPIn tutkijakin on kommentoinut. Videolla joukko venäläisiä hurmoshenkisiä Z-uskovaisia on pakkautunut äärimmäisen hengellisenoloiseen joukkokastetilaisuuteen venäläisille jo ennen 2014 luvatulle maalle Krimillä.

Tilinpitäjätaho kyselee, tietäisikö kukaan mitä ihmettä varten moiset rantabileet järjestetään juuri tuolla juuri nyt, kun miehittäjän voimaannustilanne ei liene kaikita reaalinäkökannoilta katsoen ihan noin ilontäyteinen.

Twiittiin on tullut jo satoja vastauksia, pari myös Suomesta. Ulkopoliittisen instituutin asiantuntija Charly Salonius-Pasternak twiittaa: Last Russian soldiers leaving Crimea, in a well planned and vodka fueled withdrawal ’into the sea’.

Toinen suomalainen twiittaaja arvelee puolestaan:
Maybe their Cult leader in his bunker told them they will meet Stalin after mass drowning?

KUMPI noista vastauksista lienee lähempänä totuutta? Vai onko nyt niin, että sekä twiittaaja C Salonius-Pasternak @charlyjsp että KokonainenSuomineito @KokoSuomineito ovat molemmat ainakin osittain oikeassa? Mitä ehkä muutakin kuin vodkaa ja kremlinjohdatusjohtajuutta ilmiön takana voisi olla?

– Vastauksia alle kommentteihin kiitos (ja/tai @saintjavelin twiittiketjuun, jossa parhain on luvattu palkita Slava Ukraini -lippiksellä)!

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu