Alex Stubb kv. TV-kanavalle: Venäjä hyökkäsi talvi- JA jatkosodassa

kuvakaappaus Verkkouutiset.fi 6.2.24

AMERIKKALAINEN kansainvälinen CNN-tv-kanava on haastatellut presidenttiehdokas Alexander Stubbia. – Verkkouutisten 6.2.2024 mukaan Stubb toteaa Christiane Amanpourin haastattelussa historiallisia faktoja.

Stubb muistuttaa Venäjän hyökänneen talvi- ja jatkosodassa, ja kokemukset ovat olleet hyvin samanlaisia kuin ukrainalaisilla.
https://www.verkkouutiset.fi/a/alexander-stubb-cnnlla-mita-hyvansa-se-vaatiikin-ukrainaa-on-autettava/#b8ac341a

Haastattelu on nähtävissä ja kuultavissa Verkkouutisten sivulla, eikä yllä oleva suomennossitaatti minusta kuulostanut yhtään väärältä (ja-sanan boldaus blogistin).

PIDÄN relevanttina huomiona sitä, että Suomen tuleva presidentti ei mene venäjämielisten ja muiden Kremlin propagandan myötäilijöiden tapaan vihjailemaan, että Suomi olisi ollut talvi- tai jatkosodan hyökkääjä ja jotenkin sotasyyllisosapuoli. Neuvostoliitto/Venäjä toki aloitti sekä talvi- että jatkosodan.

Joskus jatkosodan suhteen on ollut (ehkä tarkoituksellista) epätietoisuutta, joten kerrottakoon, että Neuvostoliiton hyökkäykset Suomea vastaan alkoivat 22. kesäkuuta 1941 kello 6.05 aamulla, jolloin Neuvostoliitto aloitti tykistötulituksen Hangon tukikohdasta suomalaisiin kohteisiin saaristossa ja mantereella sekä lentoiskut suomalaisia laivoja vastaan merellä.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Jatkosota#Sota_alkaa

(Se, että Suomessa oli tuolloin paitsi runsaasti venäläisiä anschluss-miehitysjoukkoja Viipurin läänissämme ja Hankoniemellämme sekä lisäksi myös kutsuttuja ulkomaisia apujoukkoja Lapissa, ei vähennä itänaapurin sataprosenttista syyllisyyttä sotiimme 1939-44.)

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu