Alexander Stubb Ukrainan alueiden palautuksesta: ”Zelenskyin Karjala-kysymys”

MELKO POTENTIAALINEN seuraava presidenttimme, käkisalmelaisjuurinen* Alex Stubb, sanoi tänään Ylen Presidenttitentissä noin klo 21.32 ymmärtävänsä ja tukevansa Ukrainan oikeutettuja pyrkimyksiä palauttaa alueellinen yhtenäisyytensä eli Venäjän laittoman miehityksen vallassa nyt olevien maan itäosien ja Krimin palauttamista.
https://areena.yle.fi/1-67348086?autoplay=true

Kuvatessaan aluevaatimuksen perustavaa laatua Ukrainan johdolle Stubb käytti termiä ”Zelenskyin Karjala-kysymys”. Toisin sanoen rintamalinjojen muutokset ja kunkinhetkinen miehitystilanne tai mahdolliset tulitauotkaan eivät tarkoita Ukrainalle omien alueiden oikeudenmukaisen palautusvaatimuksen hiipumista saati poistumista.

ON SELVÄÄ, etteivät ukrainalaiset unohda ’Karjalaansa’. Näin myös Suomen Karjala-kysymys on kaiken aikaa olemassa, riippumatta poliittisista ja muista käänteistä. Aina niin kauan kuin Viipurin lääni, Petsamo ja itäinen Salla sekä Suomenlahden saaret lopulta palautuvat meille – ja brutaalein erikoisoperaatioin 1939-44 amputoitu Suomi-neito eheytyy kokonaiseksi (ks. kartta alla).

Tämä ei ehkä toteutu vielä niin pian, että Alexin isä Göran pääsisi käymään Suomeen palautetulla kotiseudullaan Käkisalmella, eikä ehkä vielä seuraava presidenttimmekään. Mutta sitten se alkaa olla jo lähellä, kun itänaapurimme imperialistinen diktatuurihallinto joskus väistyy, ja sinnekin syntyy sivistys- ja oikeusvaltio. Toisaalta joskus historianlehtien käännökset ovat olleet yllättävänkin nopeita, erityisesti Venäjällä.

Suomalaisten olisi nyt kaiken kaikkiaan hyvä toimia maltilla ja tolkulla ja harkitun pitkäjänteisesti niin, ettemme missään tilanteessa myöskään unohtaisi tai antaisi muidenkaan unohtaa kokonaista Suomi-neitoa ja Karjala-kysymystämme. Yksi hienostuneen tyylikäs tapa on kantaa rinnassa hopeista Kokonainen Suomineito -riipusta tai pinssiä. – Muistetaan ja muistutetaan!

Itsenäisen Suomi-neidon alkuperäiset rajat vuoden 1920 Tarton rauhansopimuksen mukaisesti (kv-oikeudellisesti voimassa vuoteen 1947 saakka)

* https://areena.yle.fi/1-2351153

Lue myös:

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu