Aprillipäivä peruttu! (koska korona)

Huomasin viikko sitten, että kohta lähestyy päivä, jona media perinteisesti levittää ”ajankohtaisia” valeuutisia. Koska sellaiset ovat erityisen huonosti nykytilanteeseen sopivia, ajattelin kirjoittaa aiheesta varoittavan blogin, mutta jotenkin se jäi. Nyt sitten tuli mieluisa uutinen suuremmalla suulla:

Google pidättäytyy aprillipiloista tänä vuonna koronaviruksen takia. Se ei tule ensi viikon keskiviikkona 1.4. esittelemään totuttuun tapaan erikoisia tuoteuutisia tai muitakaan kevytmielisiä huijauksia.

– Toivoisin, että Suomessa erityisesti Uusi Suomi ottaisi asiassa etulinjaroolin ja yrittäisi saada laajaan konseksukseen perustuen kaikki vastuulliset mediat pidättäytymään aprillipiloista tänä poikkeusvuonna a.D. 2020.

Emmehän kaipaa koronauutisointia sotkemaan yhtään ’varmaa tietoa’ siitä, miten Narinkkatorilla järjestetään ihmelääkkeen pilottirokotus tuhannelle ensimmäiselle ämpärinhakijalle tai kuinka Uudenmaan alueelta ennen klo 12 poistumaan onnistuvat voivat saada salaisilta pakolaisraja-asemilta Posion tai Enontekiön kaksoiskansalaisuuden ja elinikäisen immuniteetin urbaanisairauksiin yleensäkin.

P.S. Kiitän Uutta Suomea asiallisesta koronainfosta – esimerkkinä käytännöllinen kättelyn ja halauksen korvikeidea, joka esiteltiin viikko sitten kuvitettuna ao. blogissa:

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu