Asiantuntija: Talebanin voittokulkua rahoitti Venäjä ja sylttytehdassyypää oli Neuvostoliitto

MTV:n Uutisaamu 18.8.2021

Otsikon uutinen ei ole se, että Venäjä on rahoittanut viime vuosina voimistunutta ja Afganistanin pala palalta aina Kabulia myöden vallannutta Talebania. Uutinen on se, että asian kertoi nyt julkisesti suomalainen johtava asiantuntija.

MTV3:n Uutisaamussa 18.8.2021 haastateltiin jihadismitutkija Juha Saarista ja Ulkopoliittisen instituutin Olli Ruohomäkeä aiheista ”miten Talebanin valtakausi alkoi” ja ”tuleeko Afganistanista terrorismin kehto”.

Molemmilla herroilla oli totta kai taustatietoinaan YLEnkin uutisoima ikävä havainto, että Taliban suojaa terroristijärjestö al-Qaidaa.  Lisäksi kävi ilmi, että myös itse Talebania voidaan luonnehtia alueelliseksi pataanipohjaiseksi terroristijärjestöksi, siinä missä sen kv. toimintapartneri al-Qaida ja kilpailija Isis ovat globaaleja toimijoita.

Toinen haastatelluista asiantuntijoista tuli ’paljastaneeksi’ myös suomalaisia ehkä ns. yleisistä syistä vielä hieman hirvittävän faktan, jota ei ehkä nykymaailmassa mielellään lausuisi ääneen:

Kyllä, Venäjä on vuosien ajan rahoittanut Talebania!
video: mtv.fi/sarja/uutisaamu-33001003008/tuleeko-afganistanista-terrorismin-kehto-1467006

Väärin on siis luulla, että Putinin tuki talebaaniterroristeille olisi rajoittunut vain viime aikojen taktisiin kuvioihin ja peiteltyyn strategiseen kumppanuuteen häädettäessä Läntta ihmisoikeususkoineen Kabulista.  Ja jopa tämäkin vanha epäilys saa nyt UPI:n asiantuntijan selväsanaisen vahvistuksen:
Syypää ja sylttytehdas Afganistanin kaaokseen on Neuvostoliitto!
mtv.fi/sarja/uutisaamu-33001003008/miten-talebanin-valtakausi-alkoi-1467003

Lue myös:

 

+3

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu