Häpeävätkö nämä viranomaiset piilovenäjämielisyyttään ennen/nyt?

mtvuutiset.fi. 24.10.22

1.  ”Lauantaina ukrainalaisten Kuopiossa järjestämässä mielenosoituksessa tapahtui poliisin mukaan ’valitettava väärinymmärrys’, kun ukrainalaisten banderolli poistettiin … Poliisi kertoo venäläisen naisen kertoneen poliisipartiolle, että hän koki mielenosoittajien ”Russia is a terrorist state” -banderollin vihapuheeksi… tulkkina osapuolten välillä toimi ilmoituksen tehnyt venäläisnainen. Poliisin mukaan mielenosoituksen järjestäjä poisti banderollin keskustelun seurauksena… Poliisin mukaan venäläisnainen tulkkasi poliisin sanoman väärin.

HERÄÄ kysymys: onko lopulta väliä, tulkkaako hyökkäyssotaa käyvän terroristivaltion kansalainen jotain oikein tai väärin, kun poliisi takuuvarmasti itsekin on voinut nähdä mitä englanninkielisessä kyltissä luki? Ei viitsitä nyt vitsailla murrealueen puutteellisesta kielitaidosta, vaikka mieli tekisikin. Yleinen aikuisen ihmisen elämänkokemus ilman poliisin saati tiedusteluviranomaisen koulutustakin edellyttänee jo näinä päivinä epäilevää suhtautumista toisen osapuolen yksinomaiseen ”tulkintatodistukseen” varsinkin tämän ollessa sodan hyökkääjä- ja sotasyyllisosapuoleksi tiedetyn valtion kansalainen, turisti tai ns. sudeettivenäläinen.

Kyse on valitettavasti poliisin arviointisuoritusta ajatellen lähes toksisen nolosta piilorussofiliasta. Jälkisuomettuneisuuden aiheuttamasta selkäydinrappeumamädännäisyydestä, joka saa muissa yhteyksissä hyvinkin normaalisti toimivat yksilöt ja jopa viranomaiset kollegiaalisestikin kavahtamaan järjen ääntä ja alentumaan pitkäaikaisen sortajatahon edustajana koetun oletusarvoisen ylemmyysaseman edellyttämään mateluun (vrt. Tukholma-syndrooma).

Tämän selvähkön taudinilmenemätapauksen lisäksi nostan esiin vertailun vuoksi myös toisen, joskin huomattavasti lievemmän ja kyseenalaisenkin tautiepäilyn tämän päivän uutisvirrasta:

2.  The Voice of Finland -kilpailun osallistuja poistettiin kisasta Venäjän kaksoiskansalaisuuden takia… Ylen yhteydenoton jälkeen kilpailija pyydettiin takaisin 
Ohjelman tuottaja irtisanoutui venäläistaustaisten lähtöpassien vuoksi

YLE näyttäisi tässä toimineen jonkinmoisena ilmiantoviranomaisena, mikä oikeus sillä lienee siinä missä muillakin. Voicen kilpailijoilla pitäisi tietysti olla samat oikeudet syntyperästään riippumatta, MUTTA.  Voidaan aiheellisesti kysyä, miten tämä linja nyt suhtautuu siihen, että YLEn euroviisutoimitus oli keväällä 2022 ensimmäisenä vaatimassa venäläisten poissulkemista Euroviisuista, ja kertoi jopa Suomen jäävän pois kisasta jos Venäjä saa osallistua tähän ’epäpoliittiseen viihdeohjelmaan’. Myöskin useimpien urheilulajien suomalaisjohtajat ovat järkähtämättä tukeneet venäläisten osallistumisen kieltämistä. – Tätä taustaa vasten ajatellen Voicen poissulkemistapaus ei taida olla sittenkään ihan yksiselitteisen tuomittava.

UUSI ILMIÖ eivät vakava ja lievä piilorussofilia ole. Varsinaissuomettuneisuuden kaudella YYA-aikoina taudin oireilla jopa ylpeiltiin ja näin pyrittiin asemiin omaa oikeaoppisuutta korostaen ja myös kilpailijoita neuvostovastaiseksi mollaten. Sittemmin osin piilevämpänä ja osin suoranaisena venäjämielisyytenä oireillutta jälkisuomettuneisuutta ja russofiliaa on julistettu mottona esimerkiksi ’Venäjä ei ole uhka vaan mahdollisuus’.

3.  Kolmantena esimerkkinä palautan mieliin tapauksen vuodelta 2009, kun alansa valtiollinen viranomainen syyllistyi laittomaan irtisanomiseen perusteena viraston keskustelufoorumilla esitetty ’neuvostovastainen mielipide’, joka oli kuulemma ’rasistisena’ loukannut nimettömänä loppuun asti pysytellyttä venäläistaustaista tai -mielistä kaiketi dosentti Bäckmanin innoitamaa henkilöä. Tapauksesta on julkaistu autenttinen virastodokumentti blogissa Kylmän sodan Suomi 2000-luvulla – osa 1: neuvostovastaisuustuomio Tilastokeskuksessa

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu