HS: Voitonpäivän putinistinen autokulkue Helsinkiin!

Kuvat: vas. HS.fi 21.4.22, oik. TomTomin reittiehdotuksia Hyvinkää - Helsinki ja somekuva Berliinin mielenilmauksesta 4.4.22

SOTAKIIHKOILUMIELENOSOITUS on tarkoitus järjestää autokulkueena Hyvinkäältä Helsinkiin stalinistifasistien ns. ”Voiton päivän” aattona 8. toukokuuta. – Näinkö mauttomalla sotauholla nyt aiotaan pilata paitsi Suomen äitienpäivä myös kaikkien rauhaarakastavien päivä, ei vähiten maastamme turvaa hakeneiden Ukrainan pakolaisten?

Tämä ””voitonpäivän”” aseidenkalistelutapahtuma on monin kerroin arveluttavampi kuin muutama viikko sitten Saksassa järjestetyt venäjämieliset autokulkueet, joiden teema oli sentään virallisesti ’venäläisten syrjimistä vastaan’. Nyt siis suoranaisesti uhotaan tukea stalinistien ja putinistien sotaretkille mahdollisesti sirpein ja vasaroin sekä Z-symbolein. – Kuinka tähän suhtaudumme, ja ilmaantuuko edes vastamielenosoituksia?*

HS: ”Ylikomisario Jari Taponen kertoo, että poliisi on saanut ilmoituksen kulkueesta.
”Kulkue liittyy [Venäjän] voitonpäivään”, Taponen sanoo.

Voitonpäivää vietetään Venäjällä maanantaina 9. toukokuuta. Voitonpäivänä Venäjällä muistetaan toista maailmansotaa ja voittoa natsi-Saksasta. Taposen mukaan mielenosoituksen yksityiskohdat, kuten aikataulu ja reitti, ovat vielä epäselvät. Niistä sovitaan järjestäjän kanssa myöhemmin. Taponen ei kerro, ketkä tai mikä taho on mielenilmauksen takana.

Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kerrottiin, että poliisi arvioi tapahtuman järjestämistä ”kokonaisuuden ja turvallisuuden kannalta”. Taposen mukaan mielenosoitukseen ei kuitenkaan liity poliisin osalta mitään poikkeuksellisia toimia. ”Tämä tarkoittaa arviointia, jota tehdään kaikkien yleisten kokousten tiimoilta. Aina mietitään, miten kokous voidaan järjestää turvallisesti ja tarvitaanko poliisin apua esimerkiksi liikenteen ohjaukseen tai turvaamaan mielenosoituksen kulkua”, Taponen sanoo.
hs.fi/kaupunki

SIIS aikataulu ja reitti ovat vielä epäselvät eikä poliisi kerro, ketkä tai mikä taho on mielenilmauksen takana. Reittejä ei ehkä niin monia voi ollakaan, mutta ei mahdollisia järjestäviä tahojakaan tule mieleen kovin lukuisia. Tunnettujen suomalaisten viideskolonnalaisten kuten dosentti Bäckmanin ja RuFi ry:n lisäksi taustalla voisi arvella olevan vaikkapa jonkin valtiollisen tahon – ks. esim. Verkkouutiset 17.4.22: ”Kremlin epäillään järjestäneen Euroopan Venäjä-myönteisiä mielenosoituksia

Mitä reittiin tulee, sikäli kuin joku olisi kiinnostunut laillisen vastamielenosoituksen järjestämisestä, ehkä muutama autopartio voitaisiin mobilisoida eri vaihtoehtoja tarkkailemaan, ja kutsu laajemminkin mukaan liikkunee somessa sujuvasti kun epäilyttävä räyhäkulkue havaitaan. Hyväresoluutioisia kännykkäkuvia on ehkä aiheellista napsia mm. liikenneturvallisuuden näkökulmaa ajatellen, ja rekisteritietojahan on saatavissa julkisesti tunnetuista palveluista. Ihmisten on muutenkin hyvä tuntea venäjämieliset ääriainekset keskuudessamme, ettei liikaan sinisilmäisyyteen aina vaan sorruttaisi.

*Suositeltavia vastamielenilmaussloganeita voidaan tarpeen mukaan kehitellä suomen, englannin ja venäjän kielellä, ja myös ukrainalaispakolaiset voivat varmaan avustaa nasevien ilmausten löytämiseksi.

Peräänkuulutan kynnellekykeneviä mukaan rauhanomaiseen vastamielenosoitukseen!

+6

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu