Kongressin ja Talvipalatsin valtaukset Venäjä-lähtöisiä?

Roskajoukot valtasivat USA:n kongressin 2021 liki yhtä helposti kuin Pietarin Talvipalatsin 1917. Yhdistääkö valtauksia muukin kuin väkijoukon barbaariuho ja vallankumousretoriikka?

Edustajainhuoneen puhemiehen Nancy Pelosin työpöydälle jätettiin vallankumousuhoinen kömpelösti isoin tikkukirjaimin raapustettu viesti: WE WILL NOT BACK DOWN (ks. iso kuva blogin lopussa).

Tarkempi käsiala-analyysi herättää pari lisäkysymystä erityisesti D-kirjaimen ja jossain määrin myös B:n erityispiirteistä: molemmissa on ylimääräisen oloisia silmukoita, jotka synnyttävät vaikutelman, että kirjoittaja ei välttämättä ole tiennyt mistä kohtaa aloittaisi kirjaimen piirtämisen tai käyttäisikö sittenkin ns. kaunokirjoitusta. Olisiko tekstaaja ollut ensi kertaa asialla vai vain tilanteeseen sopivasti juovuksissa/high? Lapsi hän ei liene ainakaan ollut.

Kaunokirjoitusta ei ole länsimaissa juuri harjoitettu viime vuosikymmeninä. Kyrillisiä kirjaimia taas kirjoitetaan enemmänkin kaunona, ja niitten yhdistely muistuttaa jotenkin B:n ja D:n lisäkoukeroita. Latinalaisen aakkostomme B muistuttaa suuresti kyrillisen aakkoston v-äännetä tarkoittavaa kirjainta, joka on saattanut olla alitajuisena kirjoittajan mielessä.

Etenkin ja varsinkin sanan ’DOWN’ D-kirjain on mielenkiintoinen: se muistuttaa suuresti venäläisen aakkoston Дkirjainta, joka on meidän D:tämme vastaava.

Ehkä kirjoittaja siis oli… esimerkiksi tilapäisesti tai ’uinuvasti’ USA:ssa vaikuttava ulkopuolinen toimija. Kenties samalta suunnalta, jolta USA:han on suuntautunut viime vuosina myös useita tietoverkkohyökkäyksiä? Näiden kybersotatoimien on yleisesti arveltu olevan venäläislähtöisiä ja joissain tapauksissa suoranaisesti hyödyttäneen Trumpin hallintoa. Putin on masinoinut monenlaisia kumousoperaatioita ulkomailla. Joskushan on Trumpin valtaantuloakin arveltu jollain tapaa Putinin tukeman epävirallisen yhteistyön tulokseksi, joka tosin kielletään jopa kategorisemmin kuin vahvistettu vaalitulos…

Englannin kieli ja sen kirjaimisto eivät ehkä välttämättä olleetkaan kongressin heippalapun kirjoittaneelle vallankumousmaakarille yhtä tuttuja kuin taistelulippujen ja kalashnikovien tai pistinkiväärien heiluttelu Putinin pienten vihreitten ulkomaille soluttautujien keskuudessa tai vuoden 1917 Pietarin Talvipalatsin vallanneen muutaman juopuneen matruusin roskajoukolle.

Ulkopuolisen USA:n hallintoon ja yhteiskuntaan kaaosta putinistiseen tapaan ajavan sabotöörisolun osallisuutta tukee ehkä myös uutisoitu huomio, että toimintakuntoisia putkipommeja löytyi molempien kongressipuolueiden työhuoneista, sekä demokraattien että republikaanien.

kuva mtvuutiset.fi/JIM LO SCALZO

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu