Putin löysi kunniallisen tavan vetäytyä menettämättä kasvojaan – ilman Paavo Väyrystä?

KANSAINVÄLINEN nimettömänä esiintyvän Venäjän hallintoa tarkkailevan tutkivan journalismin someverkoston PutlerWatch venäläisryhmä on julkaissut Twitter-tilillään mahdollisesti Putinin Ukrainan sodan kannalta käänteentekevän tiedon viitaten Kremliä lähellä olevaan tietolähteeseen. Sen mukaan Putinin ja kollektiivisen presidentinneuvoston erityisistunto on päätynyt viime viikonloppuna kirjaamaan ao. media- ja poliittisoffensiivis-taktisen suosituksen:

Presidentti Putin järjestää yhtä aikaa Donbassin kansantasavaltojen ja Hersonin alueen kansanäänestysten kanssa näiden Venäjään liittymisestä kansallistuntoa nostattavan mutta samalla lisääntyvää huolta kasvavista miestappioista herättävän osittaisen liikekannallepanon saadakseen laajalti ymmärrettävän ja moraalisesti hyväksyttävän syyn vetäytyä Ukrainasta laillisten äänestystulosten perusteella.

Mikäli, ja näin voidaan tarvittaessa järjestää tapahtumaan, ei-kanta eli liittymistä vastustavat äänet voittavat, Putin määrää ”äänestyksen tulokseen pettyneenä mutta paikalliseen kansan tahtoon tyytyen” Venäjän joukot pois Ukrainan alueelta. Tällöin voidaan aikoinaan sotilaalliseen erikoisoperaatioon kannustaneita asiantuntijoita pitää harhaanjohtaneiden tietojen syöttäjinä samaten kuin viimeaikaisista vääristä sotilaallisista tilannetiedoista vastuullisia neuvonantajia oman edun tavoittelijoina federaation edun kustannuksella.

Tutkiva someverkosto PutlerWatch pitää lisäksi todennäköisenä, että kun ns. kansanäänestysten tulokset on julkistettu, presidentti Putin ilmoittaa toimivansa kansan tahdon mukaisesti ja toivottaa raskain mielin ns. kansantasavalloille onnea itsenäisinä toimijoina ilman Venäjän tukea. Sen sotilaallisen erikoisapuoperaation ja liikekannallepanon on nyt Putinin mukaan aika päättyä, tyyliin jokin raja on anteliaisuudellakin ja venäläiset itsekin kaipaavat huolenpitoa.

Tässä yhteydessä Putinin ehdotetaan myös esittävän kuin itsestäänselvyytenä, että vastavuoroisesti Krimin vuoden 2014 liittyminen Venäjään pidetään paitsi de facto, myös de iure hyväksyttynä kansainvälisessä yhteisössä ja tällä edellytyksellä Venäjä palaa mahdollisimman pian sen normaalijäseneksi ja kaasuntoimittajaksi eikä YK jatka sotarikostutkintaansa ym. toimia Venäjän operaation suhteen. Mikäli Krimin jatkovenäläistämiselle ei saada YK:n hyväksyntää, esitetään vetäytyminen sieltä puolustusministerin ja/tai muiden harhaanjohtajien aiheuttamana kansallisena tappiona, jolla on sanktioseurauksensa.

Venäjän kansalle on tarkoitus markkinoida ajatusta ’jälkeenjääneiden’ ukrainalaisten omasta virheestä ja sisäisestä hajaannuksesta, joka johti valitettavasti isoveli-Venäjän liian hyväntahtoiseen mutta avustettavien lopulta pilaamaan apuoperaatioon, jonka jälkeen järjestäytyminen kv. hyväksytyn presidentti Putinin tueksi on luonnollinen kansallinen pyrkimys.

MITÄS LUULETTE, tyytyykö Länsi ja muu maailma tuohon paavoväyrysläisesti kultaisen keskitien sopuratkaisuun? Päästetäänkö Putler Kv. rikostuomioistuimen syynistä kuin koira venäjältä ja jätetäänkö ehkä vielä Krimkin miehittäjälle?

Pitäisikö meidän uskoa omaa järkeämme vai esimerkiksi ex-ulkoministeri ja ex-tulevaa presidentti Paavo Väyrystä?

+7

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu