Miksi Sputnik V -rokotekehitys on ryssitty vain osittain?

Matkalaisia Maan ja taivaan ja…

Onko ihmiskunnan pelastajavaltakunta Venäjä sittenkin onnistunut vain epätäydellisesti ryssimään koronaroketehankkeensa? Sputnik Viitosta ei ole ammuttu alas vielä ensi kierroksillaan, vaan rokoteaihio näyttää jatkavan ilmassa pidemmällekin, ainakin ihmisten puheissa ehkä toisen kuuluisan matkalaisen (>put>sputnik>putin) Laika-koiran tavoin vielä sukupolvien ajan.

Miten tämä ehkä liittyy James Parkinsoniin, syytesuojalakeihin ja paikallisen ortodoksisynodin mahdolliseen toksisuuteen? Alla pohdintaa osin nykytietojen mutta pääosin saatavissa olevan huhuaineiston pohjalta – speculare necesse est.

Länsimaidenkin tiedemiehet ovat joutuneet toteamaan, ettei itämaan ihmelääke ole vielä aiheuttanut kollektiivisia massakuolemia, osittain tietysti kansojen perheen nykyjäsenten piilovalveutuneisuuden ansiosta: koekaniineja ei ole ollut saatavissa joukoitain samaan tapaan kuin esiputinistisessa yhteiskuntakehitysvaiheessa Putinin suosikkiedeltäjän Stalinin kaudella vielä oli tapana. Osittain syy lienee uusNEP-kaudella gorban ja Jeltsinin aikana tehtyjen toistaiseksi vielä korjaamattomien taantumuksellisten lainsäädäntövirheiden, joiden mukaisesti koekaniininimeämisiä ei voi tehdä esimerkiksi etnisperusteisin totaalimääräyksin kuten vaikkapa 1930-luvulla ravinnonsaanninminimointivuosien aikana Ukrainassa.

Jotkut länsimaittenkin asiantuntija-arviot ovat väläyttäneet mahdollisuutta, että Sputnik Viitosella saattaa olla jopa myönteisiä terveysvaikutuksia, eli että se toimisi ainakin osin niin kuin on ollut tarkoitus. Tämä olisi kovasti uudenlaisen tuntuinen linjaus ajatellen viime aikaisia menestyksiä neuvosto/venäläislääketeollisuudessa, missä menestykset ovat tulleet lähinnä sota- ja tiedustelupuolen terveyden tuhoamis- ja sabotoinitalueilla ja resurssipanostukset kohdistuneet noille tärkeimpinä pidetyille prioriteeteille.

Mikä sitten olisi voinut olla syynä siihen, että terveydelle ei-haitalliset lääketiedeinnovaatiot yhtäkkiä olisivatkin lähteneet ajankohtaiselle maata kiertävälle radalle Putin-johtoisessa wanna-be-suurvaltakunnassa? Jos mainetta ja kunniaa haettaisiin hyvällä eikä aina vaan pahalla, kai Novitshok ja Polonium olisivat jääneet vaille jatkokehitystä ja investoitu pikemmin terveydenhoitopuoleen.

Ehkä vastaus löytyy juuri sanoista ajankohtainen ja Putin ja terveydenhoito. Siis yksilöllinen täsmätarve.

Osakuvakaappaus IL.fi:stä: Putin katsoo nöyrtyneen oloisena viistosti yläilmoihin

Putinin kerrotaan sairastavan Parkinsonin tautia . Se on etenevä neurologinen sairaus, jota ei nykytiedon mukaan voida ehkäistä eikä parantavaa hoitoa ole, mutta oireiden lievitykseen löytyy monenlaisia keinoja. – Nyt taitaa siis olla valtakunnantason tilausta myös siviilipuolen terveydelle ei-haitalliselle lääketieteelliselle projektille, ja äkkiä.

Huhutaan (ei valeuutinen sillä näin kuulemma todella hututaan), että rinnan Sputnik V:n kanssa valtakunnan parhaissa laboratorioissa kehitettäisiin nyt SPUTNIK VI -rokotetta, seerumia, pilleriä, jauhetta, salvaa tms. mitä tahansa joka edes jotenkin auttaisi tulevan suurvallan olemassaolon tämänhetken vakavimmassa uhkaskenaariossa.

Putininhan on arveltu joutuvan väistymään jopa jo tammikuussa 2021. Jos näin käy, uhkana on sekin, että ennen virallista väistymistä sairastavan päämiehen kainalokeppeinä toimivat sijaishallitsijat Brezhnevin ja Kekkosen sananselittäjien tavoin tulkitsisivat määräyksiä tiedä vaikka demokratian tai muihin vaarallisten hapatusten suuntiin. Jopa syytesuoja voisi jäädä saamatta, siis diktaattoreille perinteisesti kuuluva armahdus ja immuniteetti kaikkia mahdollisia sota- ja siviilirikossyytöksiä vastaan.

Putin on ihan virallisesti laittanut syytesuojapaperit lakiteknisesti prosessoitaviksi eli läpinuijittaviksi. Sputnik VI -parkinsonlääkkeen kehitystä on kuitenkin huhujen mukaan vielä pimitetty kansalta mielialojen masennusriskin vuoksi, vaikka itse kehitystyötä lienee puuhailtu ehkä jo jonkin aikaa koronarokotteen hypen varjossa ja rahoituksen turvin. Masennus, dementia ja ahdistus ovat myös Parkinsonin taudin oireita.

Miksi sitten Putin pitää ns. iankaikkisen syytesuojan (ennen, nyt ja myöhemmin tehdyt rikokset mukaanlukien) järjestämistä niin tärkeänä jo nyt, ns. järjissään ollessaan ennen suuren isänmaansa multiin uinahtamista?

Saattaa olla, että kun Parkinsonin tautiin ei vielä olla kehitetty Siperian salaisissa laboratorioissa Sputnik VI -rokotetta, Putin haluaa taata työkyvyttömyyden ehkä piankin häämöttäessä mahdollisimman mukavat ja stressittömät eläkevuodet edes sairasvuoteella maaseutusanatoriossa. Mieluummin se kuin joutua armahdushakemuksineen kylmiltään Moskovan patriarkaattiin kuulumattoman Pyhän Pietarin lahjomattomaan portinvartijasyyniin.

Pyhän Pietarin Lausunto kun ei mitä todennäköisimmin tule olemaan ihan yhtä varmasti samassa mielessä puoltava* kuin Venäjän presidentinneuvoston tai duuman tai oligarkkipyhimysten armahduskeskuskomitean tai mitä ””laillisia”” toimielimiä itänaapuriin nyt vielä ehditäänkään perustaa ennen kuin se Venäjän Todellinen Voiton Päivä toivottavasti melko lähitulevaisuudessa naapuriimme koittaakaan ja Kremlin kellot itkevät krokotiilinkyyneleitä viikkokausia ympäri laajan valtakunnan Stalinin hyvästijätön tapaan ja uusi maallinen valtataistelu taas alkaa.

* Lopullista armahdusta Putin tuskin tulee saamaan mm. siitä syystä, että hän on (mm. tiedustelu-uransa DDR-kauden todennäköisten omakätisten henkirikosten lisäksi) pommittanut lapsia ja laittomasti mm. miehittänyt Krimin ja Itä-Ukrainan alueita ja kaapannut Georgialta Etelä-Ossetian ja Abhasian eikä ole käyttänyt valtaansa edistääkseen Viipurin läänin ja muiden Stalinin Suomelta 1939-47 ryöstämien alueiden palauttamista ja etnisen puhdistuksen purkamista, ks. esim. tuoreehko Sortavala-uutinen.

Sekin on vielä selvittämättä, miksi Moskovan patriarkka Kirillin maallinen gospodiherraisä Putin antoi kahdelle Salisburyn Skripaleita tervehtimässä käyneille kirkkohistoriafriikille kunniamitalit ristiretkestään Lännen äärelle, vaikka tyypit varsin epäortodoksisesti vaikkakin toksisesti kävivätkin tutustumassa lähes pyhiinvaelluksen innolla nimenomaan anglikaanis-luterilaisen katedraalin ihmeisiin.

Yleensä kun syvästi ””uskovainen”” Putin on kirkollisissa asioissa tekeytynyt virallisesti ateistisen KGB-uransa virallisesti muka päätyttyä tiukasti venäläisortodoksisen(toksisen?) kirkon ylivertaisuutta hypettäviin toimiin myös muita kreikkalaiskatolisia synodeja vastaan. Moskovahan on taas nykyisin Uusi Konstantinopol ja Kolmas Rooma eikä kenenkään alainen, paitsi tietysti Jumalan ja viimekädessä Putinin. Mutta miltä valtaistuimelta Putin hallitsee ja ketä sitten joskus jos ja kun matkalaisen maallinen ja/tai sitä kiertävä taival on päättynyt…

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu