Miten turvaluokiteltua salassa pidettävää aineistoa sotilastiedustelusta päätyi HS:n haltuun, selviää pian

Kenttämyyrä – microtus arvalis

KRP:n mukaan viittä Helsingin Sanomien työntekijää epäillään turvallisuussalaisuuden paljastamisesta… Noin kolme vuotta sitten julkaistu HS:n artikkeli koski Puolustusvoimien viestikoekeskusta ja sotilastiedustelua sekä maanpuolustusta. Puolustusvoimien pääesikunta teki asiassa tutkintapyynnön… Esitutkinnan aikana selvisi, ettei epäiltyjen epäillä hankkineen salassa pidettävää tietoa lainvastaisilla keinoilla.

KRP:n mukaan nyt syyteharkintaan siirtyvän jutun kanssa on samanaikaisesti suoritettu erillistä esitutkintaa siitä, miten turvaluokiteltu salassa pidettävä sotilastiedustelua koskeva aineisto ja tieto on päätynyt Helsingin Sanomien toimittajien haltuun. Tämä esitutkinta pyritään saattamaan päätökseen seuraavien kuukausien aikana.” –  IS 18.12.20

Mielenkiintoista. Mediamyyriä epäillään olevan viisi. Onko valistuneita tai muuten perusteltuja tai uusia villimpiäkin arvailuita tästä syvemmällä salaisissa tietoverkostoissa vaikuttaneesta kenttämyyrästä? Tuo toinen esitutkintahaarahan johtanee väistämättä myös vakavan lainvastaisuuden esiintuloon, joko tahallisen tai tahattoman.

Vuotaja on valtionhallinnon sisältä – piiri on pieni, hakkeriin en usko”, totesi Puolustusvoimien ex-komentaja Gustav Hägglund joulukuussa 2017. Speculare necesse est!

Aiemmin asiaa on pohdittu Puheenvuorossa mm. näin:
Epäiltyjen pieni piiri: Halonen, Alafuzoff, Kaskeala, Tuomioja, Puheloinen…?

2018 pääpuhuja neuvostomarsalkan muistolle JA haki VNK:n ja puolustusministeriön korkeaa virkaa

Valtioneuvoston Moskova puhuu -selvityksen johtajanroolin ’yläfuusio’

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu