Muistutus: Venäjä pitää yhä hallussaan Stalinin miehittämiä Suomen alueita

Kuvakaappauksia 'ei-umpisuomettuneen' verkkokaupan maltillisista muistetaan ja muistutetaan -välineistä.

Anteeksi!

Jouduin kirjoittamaan tämän blogin pahoitellakseni edellisessä blogissani esittämääni kategorista sittemmin vääräksi osoittautunutta väitettä. Toistin kantanani, ettei viimevuosikymmenten suomalaiseen Karjala-keskusteluun ole kuulunut lainkaan sotilaallista uhoa eikä Tarton rauhan 1920 eli Suomi-neidon luomumuotojen yli meneviä aluevaateita saati hyökkäyksellistä suuntausta.

(Edelleenkin kyllä olen sitä mieltä, että pelolle ei pidä antaa sijaa eikä varsinkaan valtaa. Niinhän tehtäisiin, jos suomalainen asiallinen Karjala-keskustelu tukahdutettaisiin hybridiputinistien uhkailun edessä YYA-aikaisiin itsesensuurivaateisiin.)

Esitin väitteeni 5.1.2023 uskoen aidosti kaikkien esimerkiksi Karjalan Liiton uutisoimien ’hämmennystä herättäneiden mielipidevaikuttamistrollausten’ olleen yksin Kremlin äänitorvien ym. ulkoisen aineksen tuottamaa false flag -provokaatiota ja uhkakuvapelottelua. Mainilan laukausten mahdollisuutta pohjustavaa valeuutisointiahan on kuultu viime aikoina enenevästi itädisinfon tuuteista. Supon tavoin en katso aiheelliseksi antaa arvoa moskovantiltuille ja desanteille, mitä joissain blogikommentteissa kylläkin tavallaan peräänkuulutettiin asiakeskustelun vaimentamisen perusteiksi.

MUTTA yksi esimerkki myös aidosti suomalaisesta sotauhokaavailusta on nyt kuitenkin löytynyt, vieläpä harvinaisen julkisesta kontekstista. Ilta-Sanomat kertoo 8.1.2023, että Helsingin apulaispormestarin Anni Sinnemäen puoliso Anton Monti pitää aseellista aluepalautusta kannatettavana. IS sanoo tavoittaneensa Montin ja tämän seisovan hämmennystä herättäneiden twiittiensä takana.

IS 8.1.2023: ”Montin lääkkeet tilanteeseen ovat rautaa rajalle – ja sen yli. – Se ei ole panssarivaunujen lähettämistä Ukrainaan. Se on meidän panssarivaunujen lähettämistä Venäjän maaperälle. Otamme takaisin sen mikä meille kuuluu. Viipurista Petsamoon.”

Venäjän mediaa seuraava Ilta-Sanomat tietää kertoa sikäläisestä muka suomalaisesta ”karjalakeskustelusta” kovempiakin tulipunaisia praavdoja: suomalaiset taantumusrevansistit havittelevat kuulemma Itä-Karjalaa ja jopa entisen Nevanlinnan päälle pakkorakennettua Pietaria ympäröivää Inkeriä.

IS 5.1.2023: ”…Venäjän järjettömiä väitteitä Suomesta ei voi ohittaa pelkkinä puheina. Niitä kylvetään nettiin ja ihmisten mieliin muhimaan siltä varalta, että Venäjä päättäisi jonain päivänä ryhtyä oikein todella alistamaan Suomea … ENTÄ mitä Venäjä tarinoi Suomesta juuri nyt? Yhä useammin näkyy artikkeleita, joissa annetaan ymmärtää, että Suomi on jo vuosien ajan valmistellut Natoon liittymistä tarkoituksenaan hajottaa Venäjää ja valloittaa Venäjältä alueita.
Joissakin artikkeleissa kerrotaan Suomen havittelevan itselleen takaisin Viipuria ja joissakin havitellaan jopa koko Karjalan tasavaltaa… Yksi suomalaisten väitetty juoni ulottuu Pietarin ympäristöön eli Inkerinmaan havitteluun.

.
EMME ANNA
pelolle sijaa saati valtaa. Jatkamme itäisen valeuutisoinnin oikaisemista oikealla infolla emmekä taivu itesensuurin alle edes provokaatiolavastusten edessä. Suomalainen nojaa malttiin, tolkkuun ja totuuteen! Edelleen sopii muistaa ja myös muistuttaa julkisestikin vaikkapa, että Venäjä pitää hallussaan Stalinin miehittämiä Suomen alueita.

Kullakin kansalaisella on valta itse valita paitsi mielipiteensä, myös se miten sen halutessaan ilmaisee asiallisesti ja tyylikkäästikin. Yksi hiljaisentyylikäs tapa on pitää lähellä sydäntä kokonainensuomineito.fi  -sivuston kuvakaappauksessa ylhäällä nähtäviä itsenäisen Suomi-neidon alkuperäisistä luomumuodoista viitteellisesti muistuttavia hopeapinssejä ja -riipuksia. Ne kun sopivat liki kaikkiin asuihin ja tilanteisiin, ja tarjoavat aika ajoin myös tilaisuuksia kielitaidon harjaannuttamiseen lähihistoria-aiheistakin.

Lue myös:

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu