Nacci-rikostoimittajien aktiivisuus huolestuttavaa?

NacciGate: Mtv:n Rikospaikka 2.10. ja IS 11.10.

 

Rikostoimittajat Pekka Lehtinen ja Jarkko Sipilä haastattelivat MTV:n Rikospaikassa 2.10.2019 Suomen etsityintä rikollista. Se tehtiin tuttavalliseen sävyyn ”Vinkkimiesauton” mobiililaiteyhteydessä, ja oletetusti Espanjassa oleillut ex-gangsteripomo tuntui luottavan mediakontakteihinsa – ks. Missä olet Janne ”Nacci” Tranberg?

Ilta-Sanomat kertoo tänään: ”Espanjan poliisi paikansi kaksi viikkoa sitten Tranbergin mobiililaitteen, paikallisviranomainen kertoo…”  Tuo Rikospaikan nauhoitettu tv-puhelu taidettiin käyda livenä kutakuinkin samoihin aikoihin Espanjan poliisin läpimurtoon johtaneen aktiivisuuden kanssa?

Speculare necesse est. Olisikohan Suomen poliisi kertonut asian noin avoimesti, ja harkitsiko IS:kään viimeisen päälle? Toimittajat joutuvat ajoittain aggressiivistenkin vihakampanjoiden ja kostotoimien kohteiksi. Esimerkiksi Ylen Jessikka Aro joutui kokemaan alamaailmatyyppisen helvetin rohkean laatujournalisminsa vuoksi ilman että hän olisi missään vaiheessa vahingoittanut kenenkään etua.

Toivottavasti nyt tässä MTV:n Rikospaikan satunnaista ajallista yhteyttä ’raskauttavampia’ yhtymäkohtia suosikkitoimittajien ja kiinnioton välillä ei voi osoittaa ainakaan niin, että ne tulisivat Tranbergille mahdollisesti yhä lojaalien kumppanien tietoon. Sellaiset piirit kun voivat tällaisissa tapauksissa tulkita jonkun etua vahingoitetun, vaikkei niin olisi tapahtumutkaan. Saattaisi ollakin ehkä aiheellista sanoutua irti poliisiyhteistyöstä ennen kuin Espanjan ja Suomen viranomaiset kertovat tarkemmin miten konnan jäljille päästiin.

Meinaan, kun luottamuksellinen rosvo-journalisti-suhde saattaa joskus olla lähes yhtä riskaabeli kuin rosvo-poliisi-vasikka-suhdekin silloin, kun jonkin tekijän kuviossa oletetaan tai vain epäilläänkin menneen pieleen. Toivotaan nyt joka tapauksessa tämän irtonaisen spekulaation olevan ns. naurettavan yliampuva, koska mitään toimivaa suojeluohjelmaa olisi kai aika hankala järjestää noinkin tunnetuille kasvoille. Ylessähän siihen voitaisiin käyttää verorahoja, mutta Maikkarilla ei olisi varaa taloudellisesti tai yhtiön oman turvallisuudenkaan kannalta, ja potkut voisivat olla ainut realistinen vaihtoehto pestä kätensä mahdollisista käräyttämiskumppanuuden epäilyistä eli NackiGatesta. Ja onneksi kai tuo järjestö on menettänyt valtaansa samaan tapaan kuin United Brotherhoodkin, toivoaksemme ainakin.

P.S.  Enemmänkin siis suuren yleisön kannattaisi huolestua ko. Nacci-uutisessa oikeinkirjoitussääntöjen naurettavasta kaltoinkohtelusta: sana ’nakki’ kun kirjoitetaan oudosti kahdella c:llä. Silloinhan se pitäisi tietysti ääntää ”naksi” paitsi suomen myös useimpien muiden kielten sääntöjen mukaisesti, ja italiassa ”natshi”. Eli jos haluaa hienostella, voisi toimittajakunta ja itse rikolliskuntakin kirjoittaa nakin vaikka Nacki tai Naqqi. Tosin kielipoliisi ei ole ihan yhtä kovakourainen rankaisija kuin prätkäjengiläiset. 😉

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu