NunnukaManneGate: missä mediayhtiöiden vastuu uusinnoista jopa 2016?

Wikipedian kuvakaappaus: Pulttibois_mannet.JPG. Petelius ja Kalliala.

Yhteen viihdetaiteilijaan/poliitikkoon kohdistuva medialähtöinen yli vuosikymmenten takautuva moralismikeskustelu näyttää jättäneen huomaamatta viihdemedian itsensä ankaran osavastuun. Mukanahan ovat olleet luovan sketsinkirjoittaja- ja näyttelijäkaksikon Petelius-Kalliala lisäksi myös Spede-Yhtiöt/MTV3 ja liikemies Petelius omine tuotantoyhtiöineen kuten Pee Pee Oy sekä maan suosituimmat kanavat, joilla tallenteita on nähty, Ylestä alkaen.

Pulttibois ja Manitbois on esitetty tv:ssä (ilmeisesti eri oikeuksienhaltijoiden luvalla) uusintoina vielä niinkin myöhään kuin kesällä ja syksyllä 2016 – https://www.telsu.fi/pulttibois /
https://www.telsu.fi/manitbois

Ajat ja yleinen käsitys poliittisesta korrektiudesta ovat nyt toiset kuin 1980-1990-luvuilla, niin vapaamielisissä teatterikorkeakoulukuppikunnallisissa kulttuurineuvospiireissä kuin muissakin yhteiskunnallisissa kerrostumissa. Ja anteeksipyytäminen on aina kaunis teko, seuraavaksi ehkä alkuperäiseltä takavuosien ’Pensselisedältä’. Julkkikset voivat ja joskus myös joutuvat tekemään anteeksipyyntönsä äänekkäästi, kun taas tavikset ja ex-julkkikset tyytyvät ja joutuvat tyytymään hiljaiseloon. Mitäs menneistä, paitsi.

Olisikohan jokin mukanaollut kaupallinen toimija voinut uudessa yhteiskuntavastuuymmärryksessään viheltää nunnukamanneriekunnan uusintakierrokset poikki vaikkapa edes käänteentekevän vihapuhevuoden 2015 jälkeen? Vai rahako ratkaisi, eli nauretaan nyt niin kauan kuin teema naurattaa fyffeä kyyniseen medialaariin…

Samaten ehkä myös P.P. Petelius olisi itse omien tuotantoyhtiöidensä Pee Pee Oy, PeePee Vision ja Säihky ex-päättäjänä voinut ehkä tulevan poliittisen uransa ennalta aavistaen katua julkisesti jo kolme vuotta sitten 2016 protestoiden sketsien esittämistä koko kansalle? Koomikko olisi voinut esimerkiksi yrittää eskonpuumerkkinään riitauttaa mahdollisia tekijänoikeusvelvoitteita/saamisia tai ainakin ottaa ne teatraalisen debatin kohteeksi, kun ei enää allekirjoita vanhoja tekemisiään.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu