Outo katoaminen Suomessa Navalnyi-tapaukseen liittyen?

Kirjoitin eilen 23.9.2020 puoliltapäivin Uuden Suomen Puheenvuoroon blogin Navalnyi tunnusti itsemurhayrityksen – Blogi perustui linkitettyihin laajalti luotettuihin lähteisiin.

Verkkouutiset.fi* oli kertonut, että arvovaltaisen ranskalaislehden Le Monden tietojen mukaan Putin esitti Navalnyin mahdollista itsensä myrkytystä koskeneen väitteen keskustelussaan Ranskan presidentti Emmanuel Macronin kanssa. Samaten Verkkouutiset kertoi Navalnyin vastanneen Putinille Instagramissa paljastaen sarkastisesti kuinka muka oli toteuttanut itsemurhayrityksensä keittiössään ”kokkaamallaan” Novitshokilla ja epäonnistuttuaan pitävänsä nyt Putinia voittamattomana, ks. linkki alla*.

Oma blogini oli eilen ja vielä tänä aamuna Puheenvuoron suosituimpien joukossa, mutta nyttemmin jollain oudolla tavalla kadonnut jäljettömiin, kuin toisinajattelijat aika ajoin esimerkiksi Valko-Venäjällä. Blogi perustui tiukasti yllä esitettyyn vastuullisen median faktastoon, ja kirjoitustyyliksi olin valinnut Navalnyin sarkasmin ja venäjämielisten suomalaistrollien harjoittaman kritiikittömän Putin-ihailun ja ironispakinallisen yhdistelmän. Kuvituksena käytin lievästi paranneltuja kuvakaappauksia uutissivuilta ja alkuperäistä Putinin KGB-passikuvaa.

* Verkkouutiset 23.9.
Vladimir Putininin mukaan Aleksei Navalnyi saattoi myrkyttää itsensä


Outo katoamistapaus on herättänyt kysymyksiä

  • Minne blogini katosi?
  • Miksi _”_?  Syyksi ei riittäne se, että Ranskan presidentin etunimessä oli kirjoitusvirhe.
  • Miten _”_? US Puheenvuoro on kertonut, ettei se poista blogiaineistoja noin vain, eikä mahdollinen ulkopuolinen ”taho”, jolla ehkä olisi tekninen pääsy aineistoon, sitä varmaankaan käyttäisi ystävällismielisessä naapurimaassaan näin lievässä ’russofobiatapauksessa’…
  • Miten blogi olisi saatavissa takaisin faktojen&pakinoiden ystävien luettavaksi?

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu